מכוניות

שונצינו

New member
פחיות

שלום רב, אני אוסף מזה כשנה פחיות קטנות (בגודל שמחלקים במטוסים וכדומה) מכל הסוגים והמינים. מאוד יעזור לי לדעת מהיכן אוכל לאסוף פחיות קטנות בתדירות יותר גבוהה אם זה בארץ או בחו"ל במדינות ספציפיות ואף אם ידוע על חנויות ספציפיות. תודה מראש. דרך אגב - האם יש לתחום האוספים בכלל ולפחיות בפרט מגזין או מחירון.

שונצינו

New member
מכוניות

שלום רב, אני חדש בתחום האספנות והייתי שמח לקבל מידע על איסוף מכוניות מניאטוריות: אילו גדלים יש, מהיכן ניתן לרכוש אותם בארץ ובחו"ל(חנויות מוכרות ולא סופר יקרות במדינו אירופה), מגזינים, מחירונים וכדומה. תודה.

dan the man

New member
מנצל"ש !

יש לי מטבע של החברה הממשלתית למדליות ומטבעות כמובן חיפשתי באתר ולא מצאתי שם את המדליה אולי בגלל שהיא מ1991 ... אם מישהו יודע כמה שווה המטבע הזה או לםש מה הוא הונפק (כלומר לשם איזה ארוע הוא הונפק) כמובן שאני מבין שזהו לא מטבע אבל בכל זאת טוב לדעת מהו המטבע אם כבר יש לך אחד כזה אז ככה: השנה היא 1991 תשנ"א ועל המטבע כתוב "ושבו בנים לגבולם"

aip1

New member
אספנות מכוניות

ברוך בואך לתחום האספנות דגמי מכוניות אני אתן לך קצת רקע: באופן כללי אתה אוסף מה שאתה אוהב והגודל שאתה אוהב אבל אני בטוח שאתה רוצה לדעת מה מקובל בקרב האספנים אז ככה: לאספנות דגמי מכוניות יש כמה גדלים עיקריים 1. דגמי 1/18 2. דגמי 1/24 3. דגמי 1/43 4. דגמי 1/32 1/87 1/64 ועוד כמה גדלים משונים. רוב אספני הקהילה אוספים 1/18 ו- 1/43 ויש גם 1/24 וכמובן בוני הדגמים שאלא דגמים מפלסטיק גודל 1/24 . אספנות 1/43 זוהי אספנות מקצועית רבת שנים ורבת דגמים בעולם ובעיקר באירופה ששם זה מאד מקובל ובגלל שנות הותק יש כמות גדולה מאד של דגמים והרבה חברות מתעסקות עם תחום זה. אספנות 1/18 יחסית צעירה בתחום והיא מגיעה אלינו מאמריקה וסביבותיה ולכן אין כמות גדולה של דגמים בשוק אבל אפשר לבנות אוסף יפה מאד ממה שיש. גם לגודל 1/24 ניתן למצוא כמות יפה של דגמים בדומה ל- 1/18 שאר הגדלים ניתן למצוא גם בחניות צעצועים. באופן עקרוני בחו"ל ניתן לרכוש דגמים בעיקר 1/43 את דגמי ה-1/18 ניתן לרכוש בחניות שונות בארץ ולדוגמא ענק הצעצועים חניות הפניג ועוד וכן בארץ יש חנות אחת שמוכרת דגמים באופן מקצועי ומחזיקה כמות נכבדת של דגמים מהחברות המובילות בתחום לחנות הזאת קוראים וילנציק ובניו או מרכז התחביב וזה נמצא ברח' אלנבי 123 ת"א. בתאריך 17/03/2004 בשעה 18:00 מתקיים כנס מועדון אספני כלי רכב מיניטורים בחולוןנשמח עם תבוא ותקבל שם את כל מה שחסר לך כדי להתחיל. ממליץ לך בנוסף על הפורום המכובד הזה להכנס לאתר המועדון שכתובתו WWW.OTOTOY.COM ולהתרשם שם יעזרו לך כל חברי המזכירות וחברי האתר בברכה, ובהצלחה אלון פרז יושב ראש "מועדון אספני כלי רכב מיניטורים"

למעלה