מכוניות טובעות

רחי2

Member
בת 40 נשואה +3 עוקבת אחר המצב בתקשורת, עובדת בעיקר מהבית. אמא שלי הייתה תקועה מעל שבוע בחו"ל וחזרה אתמול לארץ.
חלום קצר שחלמתי בין אזעקה לאזעקה...
בחלום הייתי לפעמים במקום שנראה כמו רחוב ולפעמים השתנה לחניון.
אני עוברת ליד חנות ורואה מים יוצאים מתחת לדלת וקיר. עוברת קצת כדי להכנס לאותה חנות. הרגיש לי כאילו אני במספרה פעילה, אבל לא ראיתי שם אף אחד. נכנסת צעד או שניים וזורקת לאוויר שיש כאן נזילה ושתכדאי לתקן. וממשיכה בדרכי.
בשלב מסוים אני רואה שהמים רבים, ברמה שמכוניות טובעות. אנשים הם בסדר, קצת מבוהלים אבל ממשיכים בעיסוקים שלהם (קצת כמונו במציאות). לידי יש אוטו במים, וכנראה מרוב כמות המים כבר נפער בור והמכונית טובעת בפנים. אני רואה אדם שרץ מאוטו לאוטו וכאילו מנסה להציל מסמכים חשובים. (אולי איש ביטוח, אולי סוכן רכבים) אני חושבת שאיזה מסכן האיש שהאוטו שייך לו, כי זה נראה כמו אוטו יקר מאוד. מזיזה את הראש, ורואה עוד מכוניות במצב דומה. מים מגיעים עד לחלונות, ונפער בור, והאוטו נופל לבפנים. האנשים הם בסדר, אולי רגליים רטובות, אבל הם לא טובעים.
בשלב מסוים אני גם בחניון עם המון אנשים, חלקם קרובי משפחה. כאילו נפגשים ומעבירים את הזמן.
אני גם נזכרת שהאוטו שלי בחניון הזה, ומנסה להיזכר היכן שמתי אותו בתוך החניון שאנחנו נמצאים בו, ונלחצת שהאוטו שלי מתרטב או טבע גם. מישהו אומר לי "הנה זה שלך" ומצביע לי על האוטו שנמצא ליד. כנראה היה אוטו גדול שהסתיר לי אותו. מישהו הזיז ארגזים ליד האוטו שלי ודחף את שלי שיהיה יותר בטוח, ושלא יהיה באזור של המים.

nothing but the truth

Well-known member
בת 40 נשואה +3 עוקבת אחר המצב בתקשורת, עובדת בעיקר מהבית. אמא שלי הייתה תקועה מעל שבוע בחו"ל וחזרה אתמול לארץ.
אני עוברת ליד חנות ורואה מים יוצאים מתחת לדלת וקיר. עוברת קצת כדי להכנס לאותה חנות. הרגיש לי כאילו אני במספרה פעילה, אבל לא ראיתי שם אף אחד. נכנסת צעד או שניים וזורקת לאוויר שיש כאן נזילה ושתכדאי לתקן. וממשיכה בדרכי.
בשלב מסוים אני רואה שהמים רבים, ברמה שמכוניות טובעות. אנשים הם בסדר, קצת מבוהלים אבל ממשיכים בעיסוקים שלהם (קצת כמונו במציאות). לידי יש אוטו במים, וכנראה מרוב כמות המים כבר נפער בור והמכונית טובעת בפנים. אני רואה אדם שרץ מאוטו לאוטו וכאילו מנסה להציל מסמכים חשובים. (אולי איש ביטוח, אולי סוכן רכבים) אני חושבת שאיזה מסכן האיש שהאוטו שייך לו, כי זה נראה כמו אוטו יקר מאוד. מזיזה את הראש, ורואה עוד מכוניות במצב דומה. מים מגיעים עד לחלונות, ונפער בור, והאוטו נופל לבפנים. האנשים הם בסדר, אולי רגליים רטובות, אבל הם לא טובעים.
בשלב מסוים אני גם בחניון עם המון אנשים, חלקם קרובי משפחה. כאילו נפגשים ומעבירים את הזמן.
אני גם נזכרת שהאוטו שלי בחניון הזה, ומנסה להיזכר היכן שמתי אותו בתוך החניון שאנחנו נמצאים בו, ונלחצת שהאוטו שלי מתרטב או טבע גם. מישהו אומר לי "הנה זה שלך" ומצביע לי על האוטו שנמצא ליד. כנראה היה אוטו גדול שהסתיר לי אותו. מישהו הזיז ארגזים ליד האוטו שלי ודחף את שלי שיהיה יותר בטוח, ושלא יהיה באזור של המים.

nothing but the truth

Well-known member

ואם את רוצה בהקשר של אזעקות ... אז ההמשך הוא זה

אלישבע777

Well-known member
הי רחי2
הפרוש שלי לחלומך על מכוניות טובעות. חילקתי אותו לפסקאות ולכל פסקה פרוש.

חלק א' פתיחה המזהירה מפני הבאות

אני עוברת ליד חנות ורואה מים יוצאים מתחת לדלת וקיר. עוברת קצת כדי להיכנס לאותה חנות. הרגיש לי כאילו אני במספרה פעילה, אבל לא ראיתי שם אף אחד. נכנסת צעד או שניים וזורקת לאוויר שיש כאן נזילה ושכדאי לתקן. וממשיכה בדרכי.

את עוברת רגלית לבד, באיזה רחוב כדי להיכנס לחנות או אולי מספרה. וישר את מבחינה בנזילת מים מתחת לדלת החנות הריקה. נכנסת אליה ומיד נעצרת. החנות ריקה, יש נזילה שכדאי לתקן וממשיכה בדרך. החנות הריקה היא איזה מקום או תחושה של ריקנות בחייך. אולי בדידות פנימית. את נכנסת לחנות /המספרה שנראית פעילה, מתוך סקרנות או אולי כדי לא להיות לבד, אולי הזדמנות לשנות תסרוקת, להסתפר . המספרה מסמלת גם רצון להתחדש ולהתרענן ( אולי זו הזדמנות מקרית לעשות תספורת וחפיפת ראש , שתסיר את הריקנות או מחשבות עצובות ותנקה את הראש תרתי משמע).
אבל המספרה בעצם אינה פעילה והנזילה – עלולה להתגבר ( בחלום – כדאי לתקן).

יתכן שהנזילה מסמלת את המצב הביטחוני כיום. אפילו ברחוב או בחניון יש סכנות ואכן הפסקאות הבאות תומכות ברעיון זה. הפסקה מסתיימת במשפט – "ממשיכה בדרכי". (האומנם ? אבל לפי פסקה ב' - את נשארת באותו מקום! ) החלום אומר לך תקשיבי לליבך - תמשיכי הלאה, המקום כאן אולי בעייתי ( נזילה) ותתקדמי למקום בטוח יותר. מה הוא המקום הבטוח ללכת אליו? – אין לי רקע כדי לפרש זאת. רק את יכולה להגיד מהו. אולי הוא מציין שאסור להיתקע במקום זר לא בטוח ללא קרובי משפחה או חברים, רחוק מבית, כמו שקרה לאימא.

חלק ב' – רצף ארועים בשיטפון עצום:

בשלב מסוים אני רואה שהמים רבים, ברמה שמכוניות טובעות. אנשים הם בסדר, קצת מבוהלים אבל ממשיכים בעיסוקים שלהם (קצת כמונו במציאות).
לידי יש אוטו במים, וכנראה מרוב כמות המים כבר נפער בור והמכונית טובעת בפנים.
אני רואה אדם שרץ מאוטו לאוטו וכאילו מנסה להציל מסמכים חשובים. (אולי איש ביטוח, אולי סוכן רכבים) אני חושבת שאיזה מסכן האיש שהאוטו שייך לו, כי זה נראה כמו אוטו יקר מאוד.
מזיזה את הראש, ורואה עוד מכוניות במצב דומה. מים מגיעים עד לחלונות, ונפער בור, והאוטו נופל לבפנים. האנשים הם בסדר, אולי רגליים רטובות, אבל הם לא טובעים.

פסקה ב' היא סוערת ורבת תנועה ובלאגן! לפתע המים מהנזילה הזניחה קודם, גואים ומציפים מכוניות עד החלונות. נפער בור ומכונית צוללת לתוכו, סוכן ביטח או סוחר רכב רץ מאוטו לאו להציל מסמכים חשובים ואת מרחמת עליו כי המכונית היקרה שלו עומדת לטבוע גם היא והיא לא היחידה. המצב הבטחוני כיום, הפוגע ברכוש יקר ובמסמכים חשובים שיש לכל אחד, נכנס לך לחלום. מאידך – האנשים בסדר, אינם טובעים רק נרטבים. הם נרטבים ואת ... לא! את משקיפה מהצד, מרחמת על האנשים, מרגיעה את עצמך שבעצם לא קרה להם כלום, ואת בעצם לא נפגעת משום דבר. את עמידה מאוד אפילו שאת נמצאת במקום שממנו רצית ללכת קודם ( בפסקה הקודמת). את איתנה, לא בורחת לא נבהלת ואפילו לא נרטבת!! אבל... גם מסתכנת.

האם החלום אומר לך שאת לוקחת על עצמך סיכונים מיותרים? או להפך - אולי החלום אומר לך שאת כן יכולה לקחת סיכונים מחושבים, כי בסוף תצאי מזה בשלום (כמו ששאר האנשים בחלום לא נפגעו בגופם) ותמשיכי בדרכך (פסקה א')? אשמח אם תכתבי תשובות בחוות הדעת שלך.

בחלום את צופה מהצד בסקרנות מזיזה את הראש כאילו את צופה בהצגת תיאטרון או בטלויזיה. אולי זה משקף יכולת התבוננות, סקרנות (כפי שציינת ברקע את עוקבת אחר המצב בתקשורת), וגם – השוואה בין מצבך, למצבם של אחרים: יש אנשים שנמצאים במקום לא בטוח ואף מסוכן ואת צופה בהם ממרחק קצר, אבל בטוח. יתכן שגם נזקי המלחמה הקשים ברחבי הארץ ומאבק של הנפגעים לשרוד ולהציל מסמכים ורכוש, משתקפים בחלום הזה. ההשוואה הזאת מראה לך שאצלך הכל בסדר בעצם, לעומת אחרים. אם כן – החלום מנסה להרגיע אותך למרות מה שאת רואה בטלויזיה.

חלק ג ' המון אנשים והמכונית הפרטית והעזרה מאלמוני

אני גם נזכרת שהאוטו שלי בחניון הזה, ומנסה להיזכר היכן שמתי אותו בתוך החניון שאנחנו נמצאים בו, ונלחצת שהאוטו שלי מתרטב או טבע גם.
מישהו אומר לי "הנה זה שלך" ומצביע לי על האוטו שנמצא ליד. כנראה היה אוטו גדול שהסתיר לי אותו. מישהו הזיז ארגזים ליד האוטו שלי ודחף את שלי שיהיה יותר בטוח, ושלא יהיה באזור של המים.

חלק ג' - מתרחש באותו מקום בחניון, אבל הפעם יש תפנית – את נפגשת עם אנשים וקרובי משפחה ו... מעבירים את הזמן!! פתאום יש חלון של אתנחתא, אפילו בשיטפון הרסני. אבל זה רגע נדיר!... דווקא במצב טוב, כשאת לא לבד ובחברת אנשים... את מתחילה פתאום... לדאוג! החלום אומר לך – לא לשקוע בשאננות ולהישאר ערנית ואחראית. האוטו שלך שלא הופיע עד כה - נמצא גם הוא בחניון ואז את נלחצת ממה שעלול לקרות לו בשיטפון. החלום מזהיר אותך מפני הסחת דעת. אולי יש אנשים במקום, אבל את לבד ורק את אחראית על מכוניתך (בהמשך נראה מה חשיבות האנשים או ליתר דיוק איש אחד) . המכונית מסמלת לא רק רכוש יקר ערך וחשוב לך ולמשפחה, אלא גם דברים נוספים: משפחה, ידידים, בית וכל מה שיקר ללב ולא רק יקר בכסף. החלום אומר לך מה שאת יודעת היטב - תמיד להיות ערנית למה שעלול לקרות ברגע של חוסר תשומת לב. את אדם אחראי בחיים. כפי שכתבת ברקע לחלומות קודמים – הכל על כתפייך גם בבית וגם בעבודה. לכן החלום משקף זאת וגם מזהיר אותך מפני מחדלים שעלולים לקרות בהיסח דעת, בעיקר בתקופה של מתיחות ביטחונית ( בחלום - שיטפון).

לפתע מישהו מבחין בך ( אולי כשחיפשת את האוטו), והוא מצביע עליו! אלמוני גילה את מכוניתך מוסתרת מאחורי אוטו גדול וגם פינה כמה ארגזים חוסמים ואף דחף אותו מחוץ למים. העזרה באה מג'נטלמן זר! יש אנשים טובים בעולם! אבל הסצנה משקפת את העדרו של בעלך בחלום. אין טעם להתקשר אליו, עד שהוא יבוא המכונית תטבע בשיטפון. מצד שני החלום מתקף גם (שאת מאמינה) שהמזל הטוב לצידך ואנשים מוכנים לעזור לך, ללא תמורה וזו בסדר לקבל עזרה מזר גמור.

אשמח לקבל חוות דעת על כל פרוש – כתבי לי רשימה מה התאים. ורשימה - מה לא התאים וגם תשובות לשאלות. רצוי לפי סדר הפסקאות בחלום. כל טוב וימים שקטים יותר, שינה רציפה וחלומות פז!

למעלה