מכוניות חשמל, עמדות טעינה בבנין רב קומות

boriska1

Well-known member
עברתי לבניין רב קומות., עם חניון מקורה. יש לי תכנית בעוד 2-3 שנים להחליף את הטרנטה שלי ברכב חשמלי. לכן בבחירת הבית החדש, הקפדתי לבחור שהחניה תהיה רשומה בטאבו (בדקתי שאם החניה רשומה בטאבו, יש לי זכות למשוך חוטים עד לחניה שלי, ממונה חשמל שלי). הקפדתי שיהיה מספיק הספק חשמל בדירה לטעינת מכונית חשמלית. עד כה ההקדמה.
עכשיו אני מקבל הודעה, שבישיבת דיירים הבאה, יביאו לאישור הסכם עם חברת EVAYA להתקנת עמדות חשמל. ניסיתי לחפש ברשת מה החלסטרה הזו. לא מצאתי כלום, פרט לאתר
שלהם שלא מסביר דבר. מה זה הדבר הזה שחברה חיצונית תנהל את החשמל. כמה זה יעלה לי כשתהיה לי מכונית חשמל? האם הם מרוויחים רק מזה שמתקינים עמדות? יש תשלום
על השרות שלהם?

Ccyclist

Well-known member
עברתי לבניין רב קומות., עם חניון מקורה. יש לי תכנית בעוד 2-3 שנים להחליף את הטרנטה שלי ברכב חשמלי. לכן בבחירת הבית החדש, הקפדתי לבחור שהחניה תהיה רשומה בטאבו (בדקתי שאם החניה רשומה בטאבו, יש לי זכות למשוך חוטים עד לחניה שלי, ממונה חשמל שלי). הקפדתי שיהיה מספיק הספק חשמל בדירה לטעינת מכונית חשמלית. עד כה ההקדמה.
עכשיו אני מקבל הודעה, שבישיבת דיירים הבאה, יביאו לאישור הסכם עם חברת EVAYA להתקנת עמדות חשמל. ניסיתי לחפש ברשת מה החלסטרה הזו. לא מצאתי כלום, פרט לאתר
שלהם שלא מסביר דבר. מה זה הדבר הזה שחברה חיצונית תנהל את החשמל. כמה זה יעלה לי כשתהיה לי מכונית חשמל? האם הם מרוויחים רק מזה שמתקינים עמדות? יש תשלום
על השרות שלהם?

בספרד התקנו עמדת טעינה בייתית לטסלה בחנייה על שמנו במרתף חניה משותף. עשינו את זה דרך חשמלאי מוסמך והמנהלת של מתחם הבניינים לפני הגעתנו מבריטניה. משום מה כל דודי החשמל בבניין נמצאים בקומת המרתף / חניון אז לא היתה בעיה מיוחדת לפצל את הקישור מהדוד שלנו אל מקום החניה דרך תקרת החניון. כל זה נעשה ב 2019, לצערי המטען אינו של טסלה אלא של צד שלישי (טסלה ספרד ממש עיכבו את התהליך) ולכן אין כפתור לשיחרור התקע - כל פעם צריך לשחרר אותו או מהאפליקציה או מהמסך ברכב.

מצד שני הועד רוצה לחשוב על השלב הבא ולא הכי רוצה עשרות כבלים פרטיים בכל חניון במתחם, אז יש דיבורים על תשתית מסודרת יותר. יש עכשיו דד ליין של 2035 שבו יפסיקו למכור רכבים מזהמים באירופה. ממה שהבנתי הם רוצים למקם איזו תשתית אחידה שממנה אפשר לפרוש כבלים לכל מקום חניה.

בחורף הראשון עם הטסלה חשבון החשמל שלנו היה נמוך יותר מהחורף הקודם משום שהתקנו בידוד בתקרת הדירה והחום שהפקנו מחשמל לא עלה אל הדירה מעל. עד כמה שזה נשמע מוזר - הבידוד "שילם" לנו על "הדלק" והדירה נמצאת באזור בינעירוני תואם געש - שפיים שהכל נמצא 5 - 20 דקות ברכב ב 80 - 100 קמ"ש.

חן 1111

Active member
אני מניח שההסכם הוא להתקנת עמדות משותפות. אחרת כל אחד יכול לפנות לכל חברה. בעיקרון אתה צריך להתקין עמדה כי ההתקנה משקע ביתי רגיל אפשרית, אבל איטית יותר. הם מרוויחים בעיקר ממכירת העמדה ומההתקנה. בהתחלה יש אחריות. ייתכן שאחר כך יש איזה תשלום חודשי על השירות. הם לא מרוויחים על החשמל. זה רק דרך חשבון החשמל שלך.

moshecaspi

Active member
לא ידעתי על סוג של חברה כזו עד היום. החברה נראית כמו חברת תיווך, שלא מייבאת מוצרים מחברה מסוימת בחו"ל כמו חברות אחרות בתחום, אלא יכולה לרכוש שירותים ומוצרים מכל חברה. אני הייתי מעדיף להתקשר בחוזה ישירות עם יבואן הציוד.

לא נראה לי סביר להביא הצעה של חברה אחת, אלא להביא כמה הצעות, ורוב בעלי הדירות מחליטים עם מי להתקשר. מסמכים על החברות וההצעות צריך לשלוח לפני האסיפה, כדי שבעלי הדירות יוכלו לעשות את "שיעורי הבית" ולחשוב על הנושא לפני ההצבעה.

boriska1

Well-known member
תודה למשה ולחן. בבניין זה יש לכל אחד 3 פאזות, 25 אמפר כל אחת. זה מספיק להטעין רכב חשמלי + כל צרכי הבית, כולל
מזגן . כל השאר זניח.... כן מדי פעם מכונת כביסה , תנור וכו".
חן, אני לא מתכוון לשקע ביתי, אלא חלוקה כזו של לוח החשמל שיהיה מספיק הספק לשקע חשמל המיועד
לטעינה של מכוניות חשמל. במקרה כשלי בקלות אפשר להקצות פאזה 25 אמפר רק לטעינת המכונית.
ככל הנראה היה דיון, בטרם עברתי לבניין. לא היום, אבל בעוד כמה שנים אצטרך להחליף את האוטו. לפי חוקי הבניה למיניהם, אף אחד לא יכול למנוע ממני למשוך חוט מהמונה שלי עד לאוטו שלי,גם אם הוא עובר בשטח משותף. כמובן
שהעבודה תעשה ע"י בעלי מקצוע מוסמכים, בטיחות, אסטטיקה וכד".
נראה מה נעשה...

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
תודה למשה ולחן. בבניין זה יש לכל אחד 3 פאזות, 25 אמפר כל אחת. זה מספיק להטעין רכב חשמלי + כל צרכי הבית, כולל
מזגן . כל השאר זניח.... כן מדי פעם מכונת כביסה , תנור וכו".
חן, אני לא מתכוון לשקע ביתי, אלא חלוקה כזו של לוח החשמל שיהיה מספיק הספק לשקע חשמל המיועד
לטעינה של מכוניות חשמל. במקרה כשלי בקלות אפשר להקצות פאזה 25 אמפר רק לטעינת המכונית.
ככל הנראה היה דיון, בטרם עברתי לבניין. לא היום, אבל בעוד כמה שנים אצטרך להחליף את האוטו. לפי חוקי הבניה למיניהם, אף אחד לא יכול למנוע ממני למשוך חוט מהמונה שלי עד לאוטו שלי,גם אם הוא עובר בשטח משותף. כמובן
שהעבודה תעשה ע"י בעלי מקצוע מוסמכים, בטיחות, אסטטיקה וכד".
נראה מה נעשה...
למשוך חוט זה החלק הקל. כל חשמלאי יכול לעשות את זה. אבל עדיין תצטרך להתקין עמדת טעינה. אם יש לך רק 25 אמפר, אז למיטב ידיעתי תוכל להתקין רק עמדה של 16 אמפר (יש 16 או 32). זה אומר טעינה די איטית. עמדה תלת פאזית טוענת פי 3 יותר מהר, אבל מחייבת העברת קו תלת פאזי מלוח החשמל. כל זה עולה כסף. אז כדאי לך לשמוע את ההצעה של החברה, גם אם תחליט לא להתקין בינתיים.

moshecaspi

Active member
לפי חוקי הבניה למיניהם, אף אחד לא יכול למנוע ממני למשוך חוט מהמונה שלי עד לאוטו שלי,גם אם הוא עובר בשטח משותף.
מדובר במשיכת כבל על שטח משותף ולדעתי, אתה צריך לזה אישור של רוב בעלי הדירות כמו כל החלטה אחרת בבית משותף. ואם בעתיד תתחיל שריפה בכבל שלך שהנחת על דעת עצמך? רוצה לשלם הוצאות. אם ישנה הסכמה של בעלי הדירות, חברת הביטוח אמורה, לדעתי, לשלם. אז או שיסכימו, או שאם בעלי הדירות לא יסכימו, תוכל לערער למפקח על רישום מקרקעין בטענה שאולי היה משהו לא תקין בבחירת החברה, ולכן זכותך למשוך כבל.

boriska1

Well-known member
בדקתי בזמנו. אני לא צריך שום אישור מאף אחד למשוך חוטים מהמונה שלי לחניה שלי, כיוון שהיא רשומה בטאבו, אינה
חלק מרכוש משותף. כמובן זכותו ש ועד הבית לבדוק שהעבודה נעשית כדין ע"י חשמלאי מוסמך, תוך פגיעה מינימלית ברכוש המשותף (אותה זכות יש לוועד הבית לבדוק שיפוצים בתוך הדירה שלי , שאינם דורשים רישוי). חברת חשמל הוציאה הנחיות מיוחדות לחשמלאים בנושא. בזמנו בדקתי יש לי מספיק הספק של שלשת הפאזות
לטעינה טובה. הבית נבנה ב2018, אני לא יודע אם אז היו תקנות בנושא(היום יש), אבל סביר שהשאירו מקום למתיחת חוטים לטעינה או משהו דומה.
אבל... בינתיים אין לי אוטו חשמלי.... אני לא יודע על מה ההסכם.... אולי הוא טוב?
המעניין, בחניון שלי לא ראיתי אף עמדת טעינה.

boriska1

Well-known member
משה, חוקי במרקעין סבוכים ומסובכים. העקרון הוא שאין דבר כזה בעלות מוחלטת הן בנכס פרטי והן בנכס משותף. תמיד יש עניין של זכויות מעבר, זכות להתקנות וכד".
נכון, בגלל התסבוכת הרבה כל אחד יכול לעשות צרות מצרות שונות. אני מכיר קבוצת רכישה שאיזה מר מזרחי, עותר לכל הארכאות האפשריות לא לתת רישיון בניה והמערכת המשפטית חסרת עונים, כל עתירה שלו נדחית ואז עוד עתירה.... וכל דבר כזה זה חודשים רבים.... רוצה לסחוט כמה מאות אלפי שקלים.

למעלה