מכונה להכנת חלב?...

מכונה להכנת חלב?...

היי כולן
בזמנו דיברו כאן על מכונה להכנת חלב צמחי..... מישהי כתבה דגם של מכשיר שהייתה ממש מרוצה ממנו ואז עוד מישהו (או כמה) אמרו שהן ירכשו את אותו מכשיר. רציתי לדעת איזה מכשיר זה ואם אכן נרכש שוב וחוות דעת....
ובכלל.... ראיתי תקציר שלבי הכנה של חלב שקדים, ונראה לי מאוד זהה להכנה של חלב שקדים raw בעצמי (השרייה ואז לשים במכונה ומי שרוצה חלב "נקי" במיוחד יכול לסנן, ולהכין בעצמי זה בערך אותו דבר, להשרות ללילה, ואז לטחון בבלנדר עם מים ולסנן....), אם זה כך אז מה בעצם היתרון במכונה על פני בלנדר ובד חיתול?

תודה, שיהיה שבוע מעולה :)

kita1000

New member
יש לי את המכונה שהומלצה

קניתי בעקבות ההמלצות
סויהבלה קוראים לחברה.

מאוד מרוצה.

מה ההבדל?
אני משרה שוטפת ומכניסה למכונה

אצלנו היא גם עושה מרקים
ואחרי שתי דקות יש ליטר חלב...

אשמח לדעת איך מכינים מרקים כי זאת אופציה שטרם

ניסינו... הכנת גם פודינג אורז? אם כן, אשמח לדעת איך...
תודה!

regvuv1

New member
פשוט תשתמשי במסננת של paste

שמים בפנים ירקות (די מעט לצערי), אפשר להוסיף עוד כמה מחוץ למסננת, אבל לא הרבה כי הם ישקעו ויישרפו, מוסיפים תבלינים ומים ומפעילים על paste. כורכום כדאי להוסיף אחר כך או להמנע - הוא צובע הכל בצהוב ויורד רק אחרי חודשיים בערך. אם את רוצה, יש מתכונים בחוברת של המכונה, אנחנו פשוט מכינים מהראש והילדה הגדולה מאושרת כי יש לה מרק "צח" (ואנחנו מרוצים כי יש לה ירקות טחונים בפנים... )
פודינג אורז יוצא ממש פודינג, בלי שום גרגרים בפנים. אני מכינה אותו ומוסיפה לו אח"כ אורז מבושל סתם, כדי שיהיה מה ללעוס. אני גם מכינה עם פי שניים מכמות האורז שכתובה בחוברת, ומערבבת פנימה את מה שנשאר במסננת.

ענבלית70

New member
לא מכירה את המכונה הספציפית הזו

אבל יש לי מכונת מיצים קשים בסחיטה איטית (היתה מאוד יקרה
) שאחד הייעודים העיקרים שלה כשרכשנו אותה היה לעשות חלב. בפועל, הרבה יותר נוח לי עם הבלנדר. בכל מקרה בשביל מרקם חלק לחלוטין צריך להעביר בחיתול, ככה שלא מבינה מדוע יש צורך במכונה.

regvuv1

New member
המכונה מסננת, לא ציך חיתול

וזו בשבילי היתה הפואנטה (חוץ מזה שכמו שכתבתי - חלב סויה פשוט לא הצלחתי להכין טעים...)

regvuv1

New member
ההבדל מבחינתי...

בשבילי ההבדל הוא בין לקנות חלב מוכן, כולל כל מה שדחפו לתוכו, ובין לתת לילדים לשתות חלב מאגוזים בלבד, קצת תמרים להמתקה, שאנחנו הכנו.
כן, לפני המכונה כנו כמה פעמים בעצמנו - הילדים לא אהבו אותו ואני ממש לא נהניתי מהתהליך, יותר מדי זמן, מאמץ ולכלוך... עם המכונה זה לוקח דקה-שתיים, עוד דקה של שטיפת החלקים והכנסת השאריות למייבש כדי לקבל קמח. ורק להבהיר - אני אופה לחם לבד, מכינה קטשופ לבד, מכינה את כל החטיפים והפירות היבשים לבד, חלק מהקמחים טוחנת לבד, אבל הכנת כמויות החלב שנצרכות פה בבית היתה בלתי אפשרי מבחינתי בלי המכונה.
חוץ מזה, אני קניתי בעיקר כדי להכין חלב סויה לאיש ולי - אנחנו יותר אוהבים אותו עם הקפה (והילדים מתים על קצף שלו ולא קצף של חלב שקדים, לאכול עם כפית). ניסיתי במשך חודשיים להכין לבד חלב סויה והכי טוב שהצלחתי היה חלב רק עם קצת טעם לוואי, עם המכונה יוצא לי מושלם כל פעם!
ובנוסף, כמו שכתה כתבה - אנחנו מכינים גם עוד דברים עם המכונה.

regvuv1

New member
היה נדמה לי שכבר ניהלנו את הדיון הזה...

יש לי מייבש מזון, אז אני מייבשת בו, אבל אפשר גם בתנור על החום הכי נמוך ועדיף בטורבו. מתקבל קמח שקדים, או כל אגוז אחר שהשתתף בהכנת החלב. לפעמים צריך לטחון את זה שוב במכונה, בכוסית של טחינת זרעים, אם זה לא מספיק אחיד. תזהרי לא לטחון יותר מדי, כי חלק מהשמנים נשארו באגוזים הטחונים, ואז הם משתחררים ונוצרת חמאת שקדים - לא מספיק כדי למרוח על לחם, אבל מספיק כדי שיהיה קשה לעבוד עם הקמח. צריך לטחון רק פעם אחת

kita1000

New member
יכול להיות

הזכרון לא משהו לאחרונה... עומס יתר

התנור לא ייבש לי במשך לילה על טורבו
אז חיפשתי רעיונות אחרים.

האמת שמייבש כביסה זה רעיון מעניין...

regvuv1

New member
אוי, באסה...

כן, מייבש כביסה מתחיל להשמע טוב בכזה מצב. :)
הייתי שוקלת לקנות מייבש מזון עם שותפים, חברים כלשהם שרוצים גם כן, כי זה די יקר בארץ ומצד שני - יחזיר לך את העלות בקמח אחרי כמה זמן (אצלנו הוא מזמן החזיר עלות בכל הפירות והעגבניות שאני מייבשת, שלא לדבר על גרנולה בר, צ׳יפסים טבעונאים ועוד כל מיני). אנחנו משתמשים בשלנו בערך אחת לשבוע, לפעמים קצת יותר - שווה לדעתי לבדוק אם עוד מישהו רוצה להצטרף אלייך ולקנות.
דרך אגב, קראתי את המחקר לגבי החלבון שיש בשיבולת שועל, שדומה לגלוטן וזה מבאס.מקווה שיצליחו לגלות באיזה זנים של שיבולת שועל יש אותו ובאיזה לא, למרות שהחוקרים ציינו שהוא גורם לתגובה ברמה פי 40-400 יותר נמוכה מגלוטן, אז אני מניחה שיש הרבה עם חוסר סבילות לגלוטן שכן יכולים לאכול שיבולת שועל בלי לסבול.
ועוד דרך אגב, ניסית קמח טף? זה שהאתיופים מכינים ממנו אינג׳ירה, הוא אמור להיות עם רמות ברזל גבוהות עד גיחוך, יותר מבשר אדום, ומאוד נוח לשימוש. אני מתכננת לנסות לאפות איתו מחר פעם ראשונה, נראה איך ייצא.

kita1000

New member
קמח טף חזר סופסוף למדפים

אני משתמשת בשתי כוסות קונדיטור שני שליש קמח טף ושני שליש קמח חומוס כדי לאפות את הלחם האהוב עלי. טעם וצבע מלאים.

מייבש מזון מתחיל לעניין...

אני מבינה בבלנדר - מתכון:

שקדיה (שקדים טחונים), מים, שני תמרים, תמצית וניל אמיתית. לערבל בבלנדר ולסנן דרך חיתול בד. מחזיק שלושה ימים בבקבוק זכוכית במקרר.

המרחפת

New member
נצל"ש לגבי חלב שקדים

מה הרציונל להשריה?
אם רק בשביל הקילוף, אז אני מעוניינת לדלג על שלב ההשריה.

regvuv1

New member
השריה של כל אגוז

נועדה לרכך אותו מעט ולהפוך את העיכול שלו, הספיגה של כל החומרים הטובים שבו, לקלה יותר עבור מערכת העיכול שלנו.
השריה של דגנים וקטניות, לעומת זאת,נועדה להפטר מחומרים פחות טובים שיש בהם.

regvuv1

New member
כן, כמה זמן שיש לך

כל זמן השריה עוזר, שמונה שעות זה בהחלט מרשים, ואפשר גם יותר מיום, למרות שלא חובה.

למעלה