מכון הדס - מומלץ?

e1232

New member
מכון הדס - מומלץ?

שלום, האם מישהו ממליץ על מכון הדס להכוונה מקצועית? תודה.

להדס

אני לא מכירה באופן אישי את המכונים להכוונה מקצועית, אבל מכירה אנשים שנעזרו בהם להכונה מקצועית והדעות חלוקות. מצד אחד הם בהחלט מציעים לך מגוון אפשרויות- וזה טוב. מצד שני- תהליך האבחון מתבסס על כישורים נטו ולא על בסיס רגשי. כלומר, אפשר לומר לאדם שהוא טוב במחשבים כי יש לו חשיבה אנליטית ושאר הכישורים הדרושים, אבל אם מבחינה רגשית הוא זקוק לעבודה דינאמית או למגע עם אנשים- אז בשבילו להיות איש היי טק, למרות היכולות- יהיה סבל ארוך ומתמשך. אם את שוקלת לעבור אבחון במכון הדס, כדאי לך להתקשר אליהם, ולברר איך עושים את האבחון. במה כרוך התהליך? על מה הם מסתכלים? מה בודקים? ואז תחליטי. בהצלחה, מיכל

ogold1

New member
הכוונה מקצועית

אני באופן אישי לא בעד מבדקים טכניים ו"יבשים" לגבי הכוונה מקצועית. אני מסכימה עם הנאמר כאן. בכדי למצוא כיוון מקצועי, יש לבחון קשת רחבה של גורמים, כולל שיקולים רגשיים, כולל בחינת נסיבות החיים. יש צורך בבדיקה עמוקה יותר. אני מכירה אישה שכיוונו אותה במבדק להיות רופאה, אך היא נשואה עם ילדים ולא יכולה להשקיע 7 שנים מחייה בלימודים וגם נתוני הבגרות שלה לא מספיקים. אני מכירה אישה נוספת שמבחן הראה התאמה לתפקיד "אוצרת מוזיאונים",, אך כמה מוזיאונים כבר יש בישראל? אפשרויות התעסוקה בתחום זה די מוגבלות וכו'. אני מציעה לך לשוחח עם יועץ תעסוקתי או עם מאמן אישי בכדי לקבל החלטות שיהיו נכונות לא רק לכישורייך אלא גם לנסיבות חייך, לחלומותייך ולאמת הפנימית שלך. בהצלחה

למעלה