מכובדי שלום

מכובדי שלום

יש לי בעיה בעבודה עם מתאמנים איך להעביר אימון מסודר האם רצוי להכין תיק עבודה לכול מתאמן האם אתם משאירים חומר של מתאמנים או שגורסים אותו בגמר האימון . תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סדר בעבודה

כל אחד מוצא את הסדר שלו - קח מכאן מה שמתאים לך. אני רושמת תוך כדי הפגישה סיכום של הפגישה (יש כאילו שרושמים אחרי, תלוי מה נוח ומה עדיף. אני לא אזכור אחרי...) את הדפים שאני רושמת + שאלונים שהמתאמן מלא בהתחלה +הסכם אימון חתום אני שומרת בתיקיה משרדית. לפני כל מפגש אני מוציאה את התיק ומעיינת בסיכום הפגישה הקודמת. בנוסף אני מחזיקה אקסל בו יש גליון לכל מתאמן. בו אני מתעדת כל פגישה בקיצור - תאריך, משך הפגישה, כמה מילים על הנושא, מחויבות ששלח על עצמו והתשלום. האקסל הזה הוא הבסיס לרישום השעות שדרוש להסמכות שונות - של ICF ולשכת המאמנים. בסיום האימון אני מעבירה את הגליון של הלקוח לאקסל של הלקוחות הלא פעילים, ורושמת שורה באקסל מסכם שמיועד לרישום השעות ל-ICF. שם יש שורה עבור לקוח. כך אני עוקבת כמה שעות אימון כבר עשיתי (בסביבות 1300...). כדאי לזכור שצריך לבקש את אישור הלקוח כדי להעביר את רישום השעות למוסד הסמכה כלשהו. אצלי זה חלק מההסכם הראשוני - זכותם לסרב לכך. אני שומרת את החומרים, למקרה שלקוח ירצה להמשיך באימון בעתיד או להתייעץ. אני מניחה שיש טעם לגרוס אחרי תקופה מסויימת. מאחר והרישום חשוב למקרה שתהיה חלילה תביעה, צריך לבדוק עד מתי צריך לשמור אותו.

ordanco

New member
כיף ללמוד פה מענבל וטופס לשימושכם

שלום, לי יש רישום וסיכום של כל פגישה ותיוק בנפרד של כל טופסי הרישום. יש לי מחברת סיכום של כל סכום שעות המתאמנים. אני לומד ולוקח ממך ענבל: להוסיף בטופס רישום את אישור העברת המידע למוסדות. וטופס אקסל מסכם ל ICF . אשמח אם תוכלי לצרף כאן טבלה ריקה כזאת. למען הנתינה אני מצרף את טופס הרישום שלי להעתקה לכל המאמנים בפורום. אם מדובר באימן עסקי או אימון עם ילדים ונוער יש יש לי טפסים דומים עם קצת שינויים, זה הבסיס לכולם. תהנו!

ענבל כהן חמו

מנהל
טופס ל-ICF

אני לא יודעת מה הדרישות כיום של לשכת המאמנים מאחר ואני עמיתה ותיקה כבר, אבל אולי זה מספק גם לזה.

סריקה ושמירה בתיקיות מחשב

אני סורקת כל מסמך כמו שאלון, דף ששורבטו עליו מילות חומרי גלם לערכים, ממש הכל, שומרת מסודר בתיקיות מחשב, ממויין לפי שמות מתאמנים תאריכים וכו, מוסיפה סיכומים שלי לגבי המתאמן, המפגש, אני-כמאמנת-וכמתאמנת-במאמנות... מגבה בסוף הכל לתקליטורי די.וי.די. לא שומרת ערימות ניירת. זה מצטבר ותופס הרבה מקום...

ענבל כהן חמו

מנהל
שמירה דיגיטלית

צריך לזכור שהיא לא לנצח. אורך החיים המוצהר של המדיות האילו הוא כ-10 שנים.

תודה.

ישר רצתי לבדוק בוויקיפידיה כמובן, וגיליתי ש-
CD-R recordings are designed to be permanent. Over time the dye's physical characteristics may change, however, causing read errors and data loss until the reading device cannot recover with error correction methods. The design life is from 20 to 100 years, depending on the quality of the discs, the quality of the writing drive, and storage conditions. However, testing has demonstrated such degradation of some discs in as little as 18 months under normal storage conditions. This failure is known as CD rot.​
אכן את צודקת... עכשיו מה שבאמת מטריד אותי זה לא המסמכים, אלא אוסף הסרטים הקסומים שאהבתי כנערה, שאני אוגרת על דיסקים בשביל להראות לבנות שלי כשתגדלנה... נראה שאצטרך לחשוב על דרך אלטרנטיבית ולגבות... תודה!

ענבל כהן חמו

מנהל
המבינים בנושא (וזה לא אני)

טוענים שהדרך היחידה לגבות באופן אמין היא על דיסק (ניתן לקנות דיסק גיבוי שמתחבר למחשב בכבל). וכמובן לאחסן את דיסק הגיבוי לא ממש צמוד למחשב, כך שאם משהו נגנב, הגיבוי לא נגנב...

למעלה