מכה קשה לבייניש

ערב רב

New member
מכה קשה לבייניש

"-60% מהציבור בישראל סבורים שגבר שצועק על בת זוגו, משפיל אותה ומונע ממנה חופש אינו נוהג כלפיה באלימות. כ-80% מהציבור סבורים שרק כשגבר מרביץ לבת זוגו הדבר נחשב אלימות. אלה ממצאיו של סקר שהזמינה הרשות לקידום מעמד האשה במשרד ראש הממשלה. הסקר, שמתבסס על תשובותיהם של 502 מרואיינים יהודים המייצגים את האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, נועד לבחון את עמדות הציבור כלפי אלימות שאינה מותירה סימנים חיצוניים." אני רוצה לראות את בייניש מלהגת בפסק הדין הפמיניסטי הבא שלה על "ערכי היסוד של החברה המשותפים לכולנו", ובכן, מסתבר שהם משותפים רק למיעוט.

Fasz

New member
"מכה לבייניש", או שמא מכה לחברה?

הרי ללא ספק קלות הראש של מצביעי הסקר הזה, אשר ניכר כי הם למעשה שותפים, אם לא מעודדים אלימות, מעידה על תהליך ההתבהמות שעוברת החברה הישראלית בשנים האחרונות-תהליך עליו אני מתריע מזה זמן רב. כלשצעקות ולמניעת חופש מבת הזוג ניתנת גושפנקא ציבורית - החברה מתקרנפת. השקיעה קרובה מאי פעם.

ערב רב

New member
נו באמת, הטיעון שלך מופרך מן היסוד

החברה הישראלית עם הזמן נעשית ליברלית יותר, לא להפך - לפני 20 שנה רוב הציבור גם היה חושב שמותר לבעל להכות את אישתו (ולמעשה, עד שנת 78' חוק העונשין התיר לבעל לאנוס את אישתו). העובדה היא שעל אף תהליכי הליברליזציה הציבור עדיין רחוק מאוד מעמדותיה הפמיניסטיות הרדיקליות של בייניש ולא מאפשר לה לדבר בשמו על ערכיו, היא זו שנותנת מכה קשה למיעוט הפמיניסטי הרדיקלי במדינה.

אשרת

New member
ממש רדיקליות...

רק השנה נרצחו ב- 9 שנים במדינה על ידי בעליהן. כמה בעלים נרצחו השנה על ידי נשותיהם? ערב רב, עדיף שתקח את מה שפזאס אמר, שהחברה הישראלית אכן עוברת תהליך של התהבהות ואלימות שחלק מזה מתבטא ביחסים האישיים בין הבעל לאישה וחלק מזה מתבטא בתאונות הדרכים הרבות שיש פה וגם במקומות נוספים. לצעוק ולרצוח - לא כלולים במערכת הערכים של הליברליזם.

ערב רב

New member
אשרת, זה שאת צעירה לא נותן

לך אפשרות לטמון את הראש בחול ולדמיין שההיסטוריה התחילה כשהגעת לגיל 12, תשאלי את אמא שלך וסבתא שלך על הנורמות שהיו נהוגות בדורן כלפי נשים ותביני שהחברה בהחלט עוברת תהליכי ליברליזציה לאורך השנים.

אשרת

New member
וואלה...

ואני חשבתי שההיסטוריה התחילה מרגע שאני הגעתי לעולם
עכשיו בוא תסביר לי בבקשה מה הקשר בין אלימות לנשים וזה שיש אנשים שחושבים שזה בסדר גמור וכי לצרוח ולאיים על בן זוג הוא לא סוג של אלימות? שוב - מומלץ שתכניס זאת טוב טוב לראש, שאם בשנה אחת נרצחות פה 9 נשים על ידי בן זוגם, ביום אחד הגיעו לבתי המפשט 3 גברים אשר נאסרו בחשד לאיומים והפעלת אלימות - החברה לא התפתחה יותר מדי .

ערב רב

New member
ואם הסטט' תראה שבשנות השבעים

נהרגו בממוצע 90 נשים בשנה ובשנות החמישים - 900?

אשרת

New member
תביא את הסטטיסטיקה...

ואת הסיבות למוות.. ואז אני אוכל להגיב.

Fasz

New member
ליברליזציה היא לא העניין

הנורמות הציבוריות בהחלט השתנו עם השנים, כמו גם מסורות עממיות (האמונה כי תפקידה של האישה הוא במטבח,בסלון ועם הילדים- ושם זה מסתיים) ושאר עקרונות בדים. בסקרים דומים שנערכו באירופה, מיעוט של לבערך10% הצדיק צעקות על אנשים ובנות זוג, בעוד ע"פ הנתונים אשר הבאת לידיעת המשתתפים בפורום, נראה כי רוב הציבור הישראלי חושב כמיעוט בטל בשישים באירופה. כאשר מצב כזה מתהווה, נראה כי החברה הישראלית עודנה מתבוססת בעניותה הרוחנית והמוסרית, והמרחק בינינו לבין הנאורות הולך וגדל. מקרי הרצח במשפחה בשנים האחרונות בישראל, מעידים על התופעה אשר לה נתת ביטוי. הסקר הזה אינו נקו' מפתח בתהליכים השליליים אשר עוברת החברה הישראלית בעת האחרונה, אך הוא בהחלט מעיד על תופעה שלילית. הפמיניזם הוא דבר מוצדק לחלוטין, אך עם זאת האולטרא פמיניזם, כמו גם האולטרא ליברליזם אשר הביא את תרבות ה'רב תרבותיות', מוביל חברות שלמות לאבדון. ברם קשה לי לראות את הקשר שבין טיעוניך כנגד בייניש, לכל העולה מן הנתונים הללו. כלומר, אני מתפלא על עמדתך, מר ערב רב. אתה משתמש בנתונים המעידים על כסילות חברתית, זאת למען גינויה של שופטת בעלת יכולות בינוניות על סמך סילוגיזם רופף?

sheketz

New member
שאלות מעורפלות

החברה הישראלית מאופיינת בצעקות איומים ואלימות, על רקע זה ברור כי ישראלים לא יתייחסו לעניין של צעקות ואיומים במשפחה כאל עניין רציני. גם אני לא חושב שאדם לא יכול להתלונן על תקיפה בגלל שמישהו צעק עליו. לגבי איומים צריך להיות יותר קונקרטיים בשאלה. אם האיום זה איום סתמי או איום מפורש בפגיעה פיזית... גם יש שאלה עד כמה המאיים מתכוון לממש האיום... זה ממש לא קשור לביניש, ולא לפמיניזם.

בוא אני אגיד לך משהו ערב...

אדם שלא קם ומוחה על הפגיעה בזכויותיו במדינה דמוקרטית, מגיע לו כל מה שקורה לו. ואם מדובר בקבוצה שלמה באוכלוסייה, שלא עושה דבר כדי למחות ולהיאבק על זכויותיהם, על אחחת כמה וכמה מגיע להם כל מה שקורה להם. לצערי ציבור הנשים בישראל המחולק לקבוצות בתוכו גם כך, מעולם לא עשה דבר כדי למחות ולהיאבק על זכויותיו. כך שאם להן לא איכפת מהפגיעה בזכויותיהן והן לא מתארגנות יחד ומוחות, (ואגב הנשים על פי הסטטיסטיקה, הן הרוב במדינת ישראל, והן גם הציבור שנפגע הכי קשה), אז למה שלנו יהיה איכפת ממה שלהן אפילו לא איכפת? יש פסוק בתנ"ך, לא זוכר איפה בדיוק כי אני לא אדם דתי, שאומר "אם לא תעזור לעצמך, אפילו אלוהים לא יעזור לך", או משהו בסיגנון... והעזרה של אדם לעצמו מתחילה בזב שהוא קודם כל עומד על כך שיקבל את כל מה שמגיע לו כחוק ושכל זכויותיו מתקיימות במלואן. אדם שאינו עומד על כך ולא מזיז לו מכך שזכויותיו נפגעות וישנה אפליה בינו לבין אדם אחר במדינתו, גם לא מגיע לו שיעזרו. על כן עם כל הכבוד לציבור הנשים בישראל, אם להן לא איכפת מזכויותיהן והן מוכנות לסבול את כל מה שמעוללים להן, אז למה שלנו יהיה איכפת?

למעלה