מכה על חטא../images/Emo67.gif
יום הכיפורים הביא אותי לחשוב על עניין הביוטים – האם ראוי להמשיך ולהתכבד בקלון אחרים? התשובה אינה חד משמעית. בכלופן נראה לי שאפשר להביא ביוט לא בשם אומרו ואז אין חשש להלבנה, מצד שני אם מדובר באיש ציבור או איש תקשורת ששפתו אומנותו אז יש בכך עניין ציבורי. וכעת לעניין: מבקר טלוויזיה באחד העיתונים הגדולים (בביקורת על הסרט "תיאום כוונות" ) "גם כאן הסתיימה הדראמה בסצינת לוחם השב הביתה למשפחת חברו שנהרג וכמעט שאינו עומד בפרץ.."
* כתבה משבוע שעבר סיפרה על המעבר לשעון חורף שייאלץ אותנו "לקום בחושך".. מישהו הסביר לי שמדובר כנראה על כאלה שנוהגים לבלות בלילה ולכן הם קמים אחר הצהריים.
* עיתונאי דתי בביקורת על תפילות הימים הנוראים שואל למה צריך לומר את "מזמור לדוד" שבע פעמים לפני התקיעות (לפני התקיעות קוראים "למנצח לבני קורח" אבל מי שם לב לקטנות).
* ורב דתי ראשי בראיון לעיתון ימני מסביר שצריך להתחזק בתחום שבין אדם לחברו: "כתוב אצל בלעם 'מה טובו אוהליך יעקב' – ראה שפתחיהן מכוונים. בית מול בית. כל אחד יודע מה שיש לשני. כל אחד היה צריך לדאוג אם לשני חסר.." ומה אומר המדרש המקורי? רש"י בפרשת בלק " ..ראה שאין פתחיהם מכוונין זה כנגד זה שלא יציץ לתוך אהל חבירו::" הוא מסתמך על דברי התלמוד הבבלי מסכת בבא בתרא דף ס. " א"ר יוחנן דאמר קרא 'וישא בלעם את עיניו וירא את ישראל שוכן לשבטיו' מה ראה? ראה שאין פתחי אהליהם מכוונין זה לזה. אמר ראוין הללו שתשרה עליהם שכינה"
* חג שמח!
יום הכיפורים הביא אותי לחשוב על עניין הביוטים – האם ראוי להמשיך ולהתכבד בקלון אחרים? התשובה אינה חד משמעית. בכלופן נראה לי שאפשר להביא ביוט לא בשם אומרו ואז אין חשש להלבנה, מצד שני אם מדובר באיש ציבור או איש תקשורת ששפתו אומנותו אז יש בכך עניין ציבורי. וכעת לעניין: מבקר טלוויזיה באחד העיתונים הגדולים (בביקורת על הסרט "תיאום כוונות" ) "גם כאן הסתיימה הדראמה בסצינת לוחם השב הביתה למשפחת חברו שנהרג וכמעט שאינו עומד בפרץ.."