מכבסה שכונתית

amosco

New member
מכבסה שכונתית

הי, קיבלתי הצעה לרכוש מכבסה שכונתית בתל אביב, מכבסה שעובדת כחמש שנים, עם צבר לקוחות, המחזור היומי הוא בין 500 ל700 שח, הציוד המועמד למכירה במכבסה הוא :3 מכונות כביסה תעשיתיות ( עד 7 ק"ג)בשירות עצמי ע"י מטבע , ארובה בשווי של בין 5,000-7000 שח',ושתי מכונות ייבוש המושכרות מחברת השכרה בסכום של 1000 ש"ח לחודש לשניהן. המחזור העיסקי החודשי , הוא בין 12,000 -14,000 , במקום מועסקת עובדת בין השעות 8-16, בסכום של 3,000 ש"ח, הרווח הנקי הוא בסביבות 6,000-7,000 ש"ח. ניתן להגדיל את המחזור ע"י הכנסת שירות משלוחים שכרגע לא קיים, +שירות ניקוי יבש שגם לא קיים, או פתיחה של העסק בכל שעות היממה ,כי המכונות מופעלות בשירות עצמי מחיר מכונות הכביסה הוא לפי בעל המכבסה 25,000 שח ולפי החברה המספקת את המכונות האלו בארץ, הוא 20,000 ש"ח ליחידה כלומר 60,000 ש"ח, סיפקתי לחברה את נתוני המכונות כפי שהם כתובים על המכונה והם זיהו את המכונה ואת בעל המכונות בשמו, כך שהזיהוי הוא ברור ומוחלט, ולכן הפער לא מובן לי בכלל, אני לא רוצה לשאול את המוכר כדי לא להעיר דובים מרבצם. המחיר המבוקש הוא 50,000ש"ח ואלה השאלות שלי: קודם כל האם לשאול את המוכר מה פשר ההפרש בין המחיר שהוא דורש ובין המחיר הגבוה שהחברה דורשת? דבר שני האם העסקה כדאית מבחינתי?

ל ב י א 2

New member
כביסה קלה ../images/Emo8.gif

שלום וברוך הבא לפורום.
הנתונים הוכנסו ל"עיבוד" ותשובה מנומקת תשלח בהמשך. על פניו יש לבדוק את המצב המכני של המכונות האם לאחר 5 שנים של עבודה הן עדיין במצב שיוכלו להמשיך לתפקד ללא השקעה נוספת או עלות תיקונים גבוהה? האם ערך המכירה שלהן הוא לא "ערך גרט"
כדאיות העיסקה תיבחן גם לאור רצונך להכנס לתחום.
כפי שכתבתי לעיל - תשובה מלאה בהמשך.
יום טוב ו

דוד מל

New member
מבלי להכנס לעומק..

נראה על פניו שמדובר במחיר מופרז ביותר.. העסק בכללותו לא מצדיק כלל שום מחיר, שכן ההכנסה שלך תהיה כשל שכיר רגיל אבל עם הרבה מאוד סיכונים.

shanis

New member
לפי חשבון פשוט שלי...

בהנחה שהמחירים של המכונות שסיפקת הם אחרי פחת...המכונות עולות יחד 60,000 ש"ח והבחור דורש 50,000 ש"ח כלומר אם תקנה את העסק ותמכור את המכונות ותסגור אותו אתה עושה כסף קל. מעבר לזה, המחזור נשמע נמוך מאד וכמו שציינו לא כדאי להסתכן בשביל רווח של 6000-7000 ש"ח בחודש.

amosco

New member
תיקון

התקשרתי שוב לחברה המספקת, ומה שקורה הוא, שהעסק היה בעבר בצד השני של הרחוב ,מכונות הכביסה היו מושכרות , ומסוג אחר שהוא יותר יקר, כיום העסק עבר לצד השני של הרחוב ונקנו מכונות חדשות במקום הקודמות , המחיר שניתן לי היה עבור המכונות הקודמות,וזה מקור הטעות . כרגע יש במקום מכונות מסוג שונה ,והם חדשות, בערך 9 חודשים, המחיר לקניה של מכונות כאלו הוא 28,000 ש"ח, +הארובה שכאמור מחירה הוא בין 5000-7000ביחד הגענו ל33000 בנוסף יש השקעה באינסטלציה לכל המכונות, מים, חשמל , גז, + צנרת גז ומתזים שיוצאי לגז המרכזי שזה בערך 20 מטר משם, אני מעריך שסכום העבודה על האינסטלציות יכול להגיע בקלות לסכום של יותר מ10,000, בואו נאמר שאם הייתי רוצה לפתוח מקום כזה לא הייתי משלם פחות, וכאן יש לי עסק שכבר עובד ,עם לקוחות, ועסק שמרויח תודה לכם על התשובות , אבל משום מה אף אחד לא מתייחס לאפשרויות הגלומות בעסק, כגון ניקי יבש שבו הרווחים הם של מאות אחוזים, ובאפשרות של פיתוח העסק למישלוחים הביתה.

ERICP1

New member
לכל דבר עלות!!!

אני מניח שהמוכר לא חולם אפילו להוציא את השקעתו המלאה לא בציוד ולא בשרותים הנוספים אותם הוא התקין לפני זמן מה והיום רוצה למכור הכל כפי שזה, מנסיוני התקנת מערכת הגז לא צריכה לעלות כסף, כל חב. גז שתפנה אליה ישמחו לחבר אותך כולל הכל ובתנאי שתהיה לקוח לזמן קצוב. ועוד ועוד. אתה צריך להתייחס לעסק כעל עסק שמישהו חפץ למכור אותו, וממש לא חשובות הסיבות, אתה צריך להיות בטוח שזה משאיר כסף, ולנסות והוזיל את הקנייה ככל שניתן.

למעלה