לתלמידים שלום! המורה הגיעה, נא לעמו
תסלח לי, אתה האחרון בטור השני מימחין- גלעד יעקב- אתה צריך הזמנה מיוחדת? שקט שיהיה כאן! מה קורה לכם היום? הגברת הנכבדה מספסל שני טור ראשון מצד שמאל- ליז משהו- כן את! הנתנייתית, אני מפריעה לך ולחברה שלך לדבר? כי אם אני מיותרת כאן אני פשוט אצא! אתה באמת חושב שאתה משעשע, התלמיד אסף? לך להרשם מיד. איתמרר! עוד אווירון אחד אתה תטוס בעקבותיו למנהל שמעת? ועכשיו נתחיל: מר יעקב גלעד היקר- החבר החדש בפורום (נסיבות מקלות על ההתחלה, אתה רואה שאני בעדך?)- בשלוש מלים- מ-ה ז-ה ה-י-ה??????????????? האם זה היה ניתוח כותרת השיר?? כי אם כן אז באמת הצלחת. הלזאת ייקרא ניתוח? לא, פשוט יותר מדי מלים, מרוב דובים לא רואים את ה..זה ארוך מדי, לא שמעת על אומנות התמצות??? תגידו מה יהיה? שמישהו יראה לו איך מנתחים לבחור! העיקר מוציאים את שמי לשמצה כמלחציים הראשיות, אבל תכלס אין כלום! יקירי, ניתוח זה ניתוח של שורות, לא של כותרות, של בתים, של מנגינה אם תרצה, של רקע הסטורי גאוגרפי (צריף, תחנת רכבת, שיירה וכו').ואם השיר הזה בעייתי, נא לנסות שיר אחר. מה דעתך על "מזוודות??" או "חכי לי סלוניקי" שאני מאד אוהבת? אל תקח קשה, סתם צוחקים, אבל ברצינות- זה צריך להיות ניתוח, כמו שא-ת-ה מבין כמןו שאתה מרגיש ואנחנו נקבל הכל יפה.מבטיחים.אז מנסים שוב?? מחכים לך, יעקב!