מי ש...

אדומה2

New member
חמותי

זה אולי המקום להבהיר שחמותי היא אישה מקסימה, מתוקה עם לב זהב ואני מסתדרת איתה מצוין. היא לא יושבת לי על העורק, לא עוברת עם אצבע על רהיטים בבית כדי לבדוק מה מצב האבק, היא לא יורדת לחיי והיא לא מנסה להראות לי שום דבר מעבר לזה שהלב שלה פתוח ושהיא תעשה בשבילי מעל ומעבר. אז אני מכירה את הסיפורים האלה על חמות אבל רק מרחוק, אני לא חווה את הדברים האלה. אין ספק שיש לה יציאות מוזרות בהחלט, אבל זה בגלל שהיא בן אדם כמו כולנו.

אדומה2

New member
מי ש...

אומנם לא כתבתי פה הרבה זמן, ויש כבר מלא שמות חדשים, אבל עדיין, מדי פעם, אני מרגישה שאת הדברים שאני מרגישה אני יכולה לכתוב רק כאן, ואני מקווה שזה בסדר.... מי שאמר שהזמן עושה את שלו, ברור לי שלא היה לו מושג ירוק על מה הוא מדבר. מי שאמר שילד ממלא את החלל שהותירו ההורים בלב הילדים לא איבד את הוריו/לא היה קרוב להוריו שנפטרו. מי שחשב שאחרי 5.5 שנים או אחרי 3 שנים משהו מתעמעם בלב כל פעם שמגיע חג ממש לא מבין. מי שחשב שאני בסדר ביום האתמול, של הסדר, ממש טעה. התחלתי להתגעגע להורים שלי ממש כשהתחלנו להתכונן לצאת להוריו של יקירי, כפרה עליו, והלב שלי כמעט והתפוצץ מרוב געגוע. בתזמון נהדר, איך שסיימתי לשים את המסקרה התחילו ההתאפקויות לא לבכות. שחר, שאתמול חגג 3 חודשים, עבר את הסדר דיי רע, כאשר המשפחה של יקירי מתנפלת עליו, דוחפים את ראשיהם לתוך העגלה ומתחילים עם הדיבורים- פלא שהוא התחיל לבכות?? מרגע זה ואילך זה היה פשוט לא כיף, כולי עוצרת את עצמי לא להתפרץ על משפחת יקירי על ההתנהגות חסרת ההתחשבות אל הילד שלי, לא מרוע, הם אוהבים אותו אהבת נפש, אבל פשוט חוסר התחשבות. דוגמא נוספת- חמותי כל הזמן אמרה "הוא בכלל לא עייף, אני לא מבינה מה אתם רוצים!" הילד הסתובב על אבא שלו עם עיניים חצי סגורות וכאשר הן כבר היו פקוחות המבט היה של "אוף אני עייף, מה אתם רוצים מהחיים שלי עכשיו...." אבל לא, אם סבתא החליטה שהוא לא עייף, אז הוא לא עייף! פלא שהוא התחיל שוב לבכות ברגע שהיא התקרבה אליו? והיא? היא מיד אומרת "זה פינוק" או "הוא צריך להריח את אימא שלו". נו באמת. והיו עוד הרבה מאוד דוגמאות שכאלה. פלא שהערב הסתיים מוקדם יותר, כי אמרתי לבעלי שהילד שלנו דיי סובל, הוא פשוט בכה כל 15 דקות מהרגע שהגענו לסדר? פלא שיצאנו משם ואני כעסתי מאוד על ההתנהלות הזו של המשפחה? פלא שכל מה שרציתי זה את אימא שלי ואת אבא שלי? פלא שאני מעדיפה לכעוס על ההורים שלי מאשר על ההורים של בעלי? חזרנו הביתה עם המון מתח באויר, בעלי טיפל בתינוק ואני הלכתי לבכות. לאחר 3 סשנים של בכי, דיברנו על העניינים עם המשפחה, והיום כבר היה יותר טוב. אבל הבוקר הזה התחיל עם עוד בכי: על זה שההורים שלי מתו, על זה שהם לא מכירים את הילד שלי, *הילד שלי*, על זה שהם לא פה לעזור לי, על זה שהם עזבו אותי למרות שהבטיחו (בעיקר אימא שלי) שלא יעזבו אותי לעולם, על זה שחוץ מאח שלי לא ממש נשארה לי משפחה גרעינית ואני צריכה להקים אחת חדשה ללא השורשים שלי, על זה שהילד שלי לעולם לא יכיר את ההורים שלי- שהם כל כך שונים מההורים של בעלי, כל כך הביאו דברים אחרים ושונים.... על זה שלעולם לא אוכל את הכופתאות של אימא שלי יותר אלא אם כן אני אכין אותם והם תמיד יוצאים קשים, על זה שלעולם לא אוכל את המצה-בריי של אבא שלי ולי אין מושג איך להכין את זה כמו שהוא הכין,על זה שעוד חג עבר בלעדיהם וזה לא שזה חג אחד וזהו- זה עוד חג מיני רבים מאוד מאוד בלעדיהם, ודי, אני לא רוצה לעבור את זה יותר! אז כל אלה שאומרים את הדברים החכמים האלה, ובעיקר את המשפט "שלא תדעו עוד צער" אחרי מות אדם קרוב, ממש- אבל ממש- אין להם מושג על מה הם מדברים.

את מקסימה ../images/Emo201.gif

כל מילה יותר חזקה מקודמתה כל יום חדש וכל התחדשות או שינוי בחיים תמיד נותן להרגיש את החוסר הגדול באמא ובמקרה שלך לשני ההורים שולחת חיבוק ענק כי חוץ ממנו אין לי מה להוסיף תיהיה חזקה ומאושרת כי יש לך אוצר קטן שרוצה שתיהיה איתנו לעולמים

efratushb

New member
היי אדומה...

היי הרבה זמן לא ראיתי אותך פה אז ראשית טוב לראותך... שנית... יש משהו בגישתך אל שחר שמאוד מזכיר לי אותי עם הילד הגדול שלי וזה בלי קשר להורים שלנו... שאים פה... אני מסכימה איתך שיש את הקטע שרק אנו יודעות מתי טוב לילד ומתי לא, מתי הוא עייף ומתי לא, מה נעים לו ומה לא.... ואם מישהו אומר אחרת ממה שאנחנו חושבות זה מעלה את הסעיף בעיקר כשהם קטנטנים ואנחנו אימהות טריות אבל כדי לעודד אותך... זה עובר כשהם גדלים וחולף לגמרי בילד הבא. אז נסי לקחת את זה בעדינות ולומר שאת יודעת מה טוב עבורך ועבור שחר. פשוט עשי מה שטוב לשניכם. זו אינטואיציה אימהית והילד כך אני מאמינה חש אותך... ובקשר לשאר הדברים שכתבת אני רק יכולה לומר שאני מסכימה , צריך ללמוד לחיות לצד זה למרות הקושי והכאב. אני מכינה דברים שאמא שלי הייתה מכינה לא הרבה אבל כשאני מכינה אותם אני ניהנת להיזכר בטעם , לי זה עושה הרגשה טובה... ו..... זה נכון שהזמן לא עושה את שלו, הצער והכאב והאובדן לא נעלמים אבל לומדים לחיות לצידם. כי אין ברירה, החיים ממשיכים, לא אותו דבר אבל ממשיכים. ואני שמחה שיש לך משפחה קטנה משלך בעל ותינוקי, תהני מהם ותנסי להיות חזקה עבורך ועבורם. זהו.... ניראה לי שבילבלתי לך מספיק, מקווה שהבהרתי את עצמי ועוד דבר אחרון... תבואי לבקר פה יותר.... אז בכל זאת אאחל לך חג שמח

אדומה2

New member
לא בילבלת בכלל

ותודה שהתייחסת לדבריי. אני לא מרגישה שאני לא בסדר בגישה שלי, וגם יקירי מסכים איתי ותומך למרות שהוא בגישה אחרת לגמרי, וכן, יכול להיות שזה יעבור אבל עד אז זה מגיע תמיד בתזמון הכי גרוע. כן, אני באמת פשוט עושה את מה שאני רואה לנכון, גם אם אני טועה, ולפעמים אני לא יודעת להגיד את הדברים בעדינות כי לפעמים זה פשוט מעצבן אותי נורא! אני חושבת שאני חזקה, אני חושבת שאני מחזיקה מעמד, אבל האמת? נמאס לי. אני פשוט רוצה שההורים שלי יחזרו, מה בסך הכל אני מבקשת?........ אני חיה את חיי, צוחקת, נהנית, אוהבת..... אבל תמיד יש את התחושה הזו שמתגנבת ללב ואומרת "אם רק ההורים שלי היו פה עכשיו, אפילו כדי רק להתקשר ולספר להם על.....".

efratushb

New member
תיקון או הבהרה...

לא התכוונתי לומר שהגישה שלך לא בסדר... ממש לא ומצטערת שהבנת כך... להיפך אני חושבת שאת צודקת וגם אותי זה היה מרגיז. בדיוק כך היה לי... אבל מה שרציתי לומר הוא שזה יעבור או שאת פשוט תלמדי להגיד "בסדר" אבל תעשי מה שניראה לך בסוף... זה נכון שהתיזמון תמיד גרוע ונכון ש"אם רק ההורים שלי היו פה עכשיו אז הכל היה ניראה אחרת..." אני לגמרי מבינה אותך. ואולי לא הסברתי את עצמי נכון קודם ואני מצטערת... אז אני מקווה שעכשיו אני ברורה יותר ....

חמודה שכמותך הוצאת לי המילים מהפה

את כל כך צודקת אין לי מה לומר כי הדמעות לא מפסיקות לרדת ואני לא כל כך רואה את המקלדת אין מילים לתאר יותר ממה שאת תיארת מקווה בכל זאת שיהייה לך חג שמח וחיבוק גדול ענקי אני נותנת לך וברוכה הבאה למקום הכי חם שיכול להיות

היי אדומונת!! חשבתי עליך

מה שלומך? מה שלום החמודון? איך זה להיות אמא? מצטערת שזה מה שעבר עליך ושאלו התחושות מקווה שקצת השתפר מאז

יקירתי..

כל פעם כשאני קראת אותך הכי בא לי קודם כל לחבק אותך... לצערי, אני יכולה רק לשלוח לך חיבוקים לקוות שקצת יותר קל לך היום.. התגעגעתי אליך

הי יעל... ../images/Emo201.gif

אני קוראת מה שכתבת ומזדהה עם כל מילה ומילה... גם אמא שלי לא זכתה להכיר את הבנות שלי (היא נפטרה כשהייתי בהריון עם הגדולה - היום בת שלוש וחצי...) וגם אני מתגעגעת אליה המון וכואב לי שהיא לא מכירה אותן והן לא מכירות אותה... יש לי תמונה שלה ליד המיטה והבת שלי הגדולה (שנקראת על שמה) יודעת שזאת סבתא ושהיא אמא שלי מעניין אותי תמיד מתי היא תשים לב שסבתא לא קיימת... וגם אצלי יש את אותם הסרטים במשפחה של בעלי הם מלאי כוונות טובות אבל... בקיצור, מבינה אותן כ"כ והזמן לא עוזר ... ההפך, כל פעם יש משהו חדש שגורם לנו להיזכר כמה הן חסרות לנו... ו... נעים להכיר כמובן...

למעלה