מי שרצתה פה

• פותח הנושא RESTO
  • פורסם בתאריך

RESTO

New member
מי שרצתה פה

את פירושי תפילת 18 עדין מחפשת את זה?!

אני לא חיפשתי אבל..

ב"ה זה נשמע מעניין במיוחד כי יש לי הרבה תהיות לגבי פירושי התפילה ....

RESTO

New member
כנסו!!! השקעתי בזה זמן!!!

הדברים מובאים מסידור "כונת הלב"...
יזהר להתפלל דרך תחנונים,כרש העומד בפתח,ובנחת,שלא תראה עליו כמשא וכמי שמבקש להפטר ממנה ויעמד בהכנעה יתרה וכפיפות קומה ואשרי למי שמתפלל בדמע ובלב נשבר ונדכה כי לא ישוב ריקם. וביחד עם היראה וההכנעה יהיה בשמחה גדולה עזה ועצומה בשעת התפ'. ור"י כתב שלא יתפלל כאדם המבקש דבר ואינו צריך לו אלא יבקש בלב שלם כל בקשה. א.אבות : יכון על מעלת אבותינו שבזכותם גומל לנו השי"ת חסדים טובים ומביא לנו גאולה ב.גבורה: ישבח בוראו על גבורתו,ובמיוח ד על העינינים שמפתחותיהם נמצאים בידו של הקב"ה , שלא נסרו בידי שליח:גשמים,תחית מתים ופרנסה. ויתקע אמונת תחית המתים בליבו באמונה שלמה כי דבר ה' לא ישוב ריקם ,שהבטיח לנו להקיץ מקברם. ג.קדושת השם : יכון שהשם בעצמותו ובמידותו רחוק מאד מהשגחתנו ואין לנו תפיסה בו כלל וכלל כיון שאין דמיון עם שום אחד מהעינינים שבברואים ועם שום שום אחד מהציורים שמדמה הדימיון. ד.בינה:יבקש שהשם יתן לו שכל ודעת ישר כדי שיוכל לדעת ה',ולהשכיל באמתו ולהבין טעמי תורה ובזה נבדל מן הבהמה שבלעדי הדעת והבינה אין האדם כלום. ה.תשובה:יבקש מאת ה' יתברך שיכניע וישפיל גאות יצרנו הרע וישעבד אותו לעבודתו וכשישוה דרתו לדרגת הצדיקים יצטער ע"כ שרחוק הוא עדין מתיקון מדותיו ועבודת ה' השלמה ויתפלל לה' בכל מאודו שיעזור לו בכך. ו.סליחה: בברכה זו צריך להוריד כנחל מעה לה' שירבה לסלוח וירק עונותינו לא ע"י יסורים קשים כדי שנוכל להמשיך לעובדו וללמד. ז.גאלה:יכול על גאולת עם ישראל מן הצרות הבאות עלינו תמיד שאסונות רבים פוקדים אותנו וכל יום קללתו מרובה משל חברו ואיבנו המבקשים רעתנו הם רבים. ח.רפואה:לעולם יבקש אדם רחמים ,שאם יחלה אומרים לו הבא זכות והיפטר. וישתתף בצער החולים ויבקש עליהם רחמים. ט.ברכת השנים: יבקש מהשם שיזמין לנו פרנסתנו ומזונותינו ברוח, לא כדי להנות מן העולם אלא כדי שנוכל לעבוד את ה' אלהינו בלא טרדות ולעסוק בתורתו ולקים מצותיו. י.קיבוץ גלויות: יאמרה בשברון לב כשיזכר את הסכנה הרוחניות האימה (התבוללות רפורמה וכ'ו) שנמצאים בה רב אחינו שבגלה. ויתפלל לאל שיקבץ נידחנו ופזורנו אשר בכל פאות העולם ונהיה לעם אחד. יא.השיבה שופטינו:יכון על כך שתשוב סנהדרין למקומה ותניף ידה לבער הרשעה מקרב הארץ. יב. ברכת המינים: ישים על לבו שתהא נעקרת מינות מישראל ושיהיו מאמינם בתורה שבכתב ושבע"פ אמונה בלי דופי. ולא יהיה בקרבם שורש פורה ראש ולענה , להמרות פי חכמי ישראל. יג.ברכת הצדיקים: יכון לבו להתפלל בטובת הצדיקים כי בזכותם אנו חיים. וכל זמן שהצדיקים בעולם ברכה וטובה בעולם. וביחוד להתפלל על טובת גרי הצדק שחייבים אנו לאוהבם. יד.בונה ירושלים:יבכה על ירושלים ועל החזרת קרן דוד כי זה תכלית השלמות של ישראל,ואם אין לנו ירושלים ומלכות בית דוד למה לנו חיים... טו.צמיחת הישועה: יבכה על אובדן מלכות בית דוד , ולבו ישבר בקרבו בזכרו חורבן ירושלים וזכרון מלכות בית דוד אשר נפסק בעונותינו הרבים. טז.שמע קולנו: בברכה זו שהיא סוף האמצעיות צריך כונה יתרה שישמע השי"ת בקול תפילתו ויקבל ברחמים התפלה שהתפלל עד כאן, וישים כל מגמותיו להשם,להתפלל על כל צרכיו אפילו דבר קטן או גדול. יז.עבודה:יבקש שתקובל תפלתנו במקום עבות הקורבנות,ושתחזור עטרה לישנה. ובשוח"ט נאמר:כל אותן אלפים שנפלו בימי ו לא נפלו אלא על שלא תבעו בנין ביהמ"ק. יח.מודים:יודה להקב"ה על כל הטובות שעשה עמנו שנוהג עמנו תמיד בחסד שהרי לפי גודל חטאינו וקוצר עבודתנו איננו ראויים לכלום! ולא יהיה כפוי טובה שאז עלול להביא על עצמו נסיונות קשים ח"ו שיעוררו אותו להעריך את מה שהשם נתן לו. הביא לדפוס:אביעד יקותיאלי.

זאת שלוליק 658 זה הניק של אחי

ואני לא יודעת לשנות........ אני רציתי את הפירושים. ממש ממש תודה !באמת !אבחל הפעולה הייתה אתמול בערב............
אם מישו רוצה אני יכולה להעלותץ את מה שדעשיתי בסוף.. תודה שוב! שב"ש!!! אור

RESTO

New member
וואי כל הבאסה!!!

ותעלי את מה שעשית אולי זה יעזור לאחרים..

אני בת...........זה הניק של אחי

זה כרגע לא אצלי אבל בעז"ה אני יעלה בקרוב... יומצויין!

Mrs ButterFly

New member
יש לי בעייה עם משהו שכתבת שם..

איך בדיוק הבאת את זה לדפוס?..

למעלה