מי שפיר

מאי 4211

New member
מי שפיר

שלום לכולן,

אני בת 44, לאחר 3 שנים של נסיונות, אני נמצאת בהיריון בשבוע ה-18 מתרומת ביצית.
מאחר שהבדיקו שערכתי של חלבון עוברי ועוד כמה נוספות יצאו תקינות, הרופא המליץ לי לא לעשות מי שפיר - גיל התורמת הוא 30.
אני ממש מתלבטת, מצד אחד חוששת לא לעשות, אך מצד שני חוששת לעשות ולהסתכן חס וחלילה בסיכון להפלה.
האם מישהי מכן גם הייתה או נמצאת במקומי?

ברור לי שההחלטה הסופית תהיה שלי, אך אני זקוקה לשמוע גם מחשבות ודעות של אחרות.

תודה וחג שמח
מאיש

zofi11

New member
היי

עד כמה ששמעתי מהריוניות שיש בדיקת דם שמחליפה את בדיקת המי שפיר... תבדקי המון בהצלחה !

קודם כל בשעה טובה היה כאן דיון על כך לפני מספר חודשים....
גם אני הייתי באותה ההתלבטות. היה ברור לי שאעשה מי שפיר עד שהרגע התקדם והחלו להיות הרבה חששות.... הרופא שלי כן המליץ על מי שפיר כולל הצ'יפ הגנטי בגלל כל השאלות שהעליתי אבל.....
בסופו של עניין לאור תוצאות כל הבדיקות התקינות, גיל התורמת (33 או 32)החשש הרב מהסיכון במי שפיר בהריון כל כך יקר החלטתי קודם לכן לעשות את הבדיקת דם שאמורה להחליף חלקית את מי השפיר...ובמידה ולא תהיה תקינה אעשה את מי השפיר
בשלב כלשהו הבנתי שהשאלות שיש לי לא יקבלו מענה מהמי שפיר.....
אם זאת היתה ההחלטה הנכונה....רק ימים יגידו, כולי תקווה אני אוטוטו נכנסת לחודש תשיעי
בהצלחה
איילת

אצלי גיל התורמת היה 25 וכל התוצאות

היו ממש מעולות אז לא עשיתי מי שפיר. ובכל זאת לקחתי את כל התוצאות של הבדיקות כולל הסקירות והתייעצתי עם רופאה שנותנת ייעוץ גנטי דרך הקופה והיא אמרה שאין צורך בבדיקה. אני לא הייתי מסתכנת בהפלה. אם את מאד חוששת אז בשביל השקט הנפשי תעשי את בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר, ואם משהו לא יהיה תקין אז תעשי מי שפיר.

אני בצעתי את הבדיקה (תרומה כפולה)

בהיותי אם חד הורית היה לי ברור שלא אוכל לשאת בנטל הגידול של ילד חריג,
ולכן העדפתי לוודא שהעובר שברחמי תקין (כל הבדיקות שלי היו תקינות,
וגיל התורמת שלי היה 27 ).
בחרתי בקפידה רבה את הרופא שיבצע את מי השפיר, ושלמתי ממיטב
כספי הוריי כדי לעבור את הבדיקה אצל אחד הרופאים הטובים.
לשמחתי הבדיקה לא כאבה ולא חשתי באף תופעת לוואי, התוצאות היו טובות
והאוצרית שלי כבר בת 1.4.
לדברי הרופא שבצע את הבדיקה, בידיים מאומנות ומקצועיות, הסיכון מאוד מאוד קטן
(לא הסטטיסטיקה הרשמית)

היי מאי:)

מזדהה עם ההתלבטויות שלך.
אני בת 48 לאחר שנים של טיפולים,
כעת בהיריון שבוע 20 ,מתרומה כפולה.
התלבטתי קשות לגבי ביצוע מי שפיר ונעזרתי גם ביועץ הגנטי של מכבי.
התורמת בת 30.כול הבדיקות יצאו תקינות והחלבון העוברי יצא לדברי רופא המעקב שלי .מעקב בסיכון.
"הכי טובות שיש".
לפני קבלת תוצאות החלבון והסקירה החלטתי שאם הבדיקות יצאו לא תקינות,אעשה חישוב מחדש ואשקול לעשות את בדיקת הדם(שעולה הון תועפות ).מכיוון שהן יצאו תקינות החלטתי להמשיך הלאה ללא מי השפיר.
מקווה שהחלטתי נכון
ימים יגידו.
בכול מקרה,חשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך.
מרגע שהחלטתי ,הרגשתי הקלה והתפניתי להמשיך הלאה.
מאחלת לך בהצלחה בכול דרך שתבחרי!

נס פסח

New member
אני עשיתי מי שפיר

התורמת היתה בת 28 אבל בשביל השקט הנפשי(הייתי במתח עצום כל ההריון כי יש כל כך הרבה דברים שאינם ידועים.בחרתי רופא מומחה שילמתי פרטי ועברתי ללא בעיות.

כשהגוזלית נולדה(כבר בת שנה וחצי) כל החששות נעלמו בבת אחת והצטערתי שלא התחלתי קודם בתרומה. התחלתי רק בגיל 45

היי

אני לא העזתי לעשות מי שפיר אחרי 7 הפלות
עם התורמת צעירה אין צורך וגם המבחנה של
הדם הגיע מאוחר לארץ כבר הייתי בחודש רביעי
ואמרו שזה מאוחר וטפו טפו יצאו נסיכות הסיכון היה שווה.

למעלה