מי שפיר וצ'פ גנטי?

מי שפיר וצ'פ גנטי?

שלום רב בנות,

אשמח לדעת מי כן עשתה מי שפיר וצ'פ למרות הבדיקות התקינות.
אני מטופלת של דר איתי בר חוה ובהמלצתו נקבע לנו תור .
אשמח לתשובות בנושא.
תודה

מאיזה סיבה הוא רוצה שתעשי מי שפיר?

מה גילה של התורמת? אצלי הייתה תורמת צעירה יחסית, בת 25. התוצאות היו מצויינות, ובכל זאת, כדי להירגע, לקחתי את כל התוצאות והלכתי לייעוץ גנטי אצל רופאה מהקופה, היא בדקה הכל, שאלה לגבי ההיסטוריה של המשפחה של בעלי ובסופו של דבר המליצה לא לעשות מי שפיר. אני במקומך הייתי פונה לייעוץ גנטי לפני שהייתי שוקלת לעשות מי שפיר במקרה של בדיקות תקינות. ורק שתדעי שניתן לעשות מי שפיר גם בשבוע 32. ויש לזה את היתרונות והחסרונות, אבל אם אני הייתי צריכה לעשות מי שפיר, הייתי מחכה ועושה בשבוע 32. בשום מקרה לא הייתי מסתכנת עם מי שפיר בשבוע מוקדם יותר, במקרה שהבדיקות תקינות ואין סיבה רצינית לדאגה.

האמת שנראה לי שזאת תמיד ההמלצה שלו אותי אישית הוא לא שיכנע ולא עשיתי....
לא יודעת אם עזרתי לך עם התשובה שלי...
איילת

למה לא לעשות מי שפיר?

אם אין סכנה להריון, אז זה לא כזה מסובך לעשות מי שפיר.
אני לא עשיתי בהריון הראשון שלי (הייתי בת 35) ובדיעבד לא בטוחה שזה לא היה טעות (למרות שאין לילד שלי שום בעיה כרומזונלית). זה תמיד סטטיסטיקה ואם אתה נופל על הצד הלא טוב שלה (היה לי העונג בכמה הקשרים) ממש לא מעניין אותך אם אתה 1:1000 או 1:20... וגם לא מעניין אם זה נפוץ או לא בגיל או אם הבדיקות סקר היו טובות או לא.
אם לא רוצים להיות האחד הזה אז כדאי לעשות את הבדיקה.

אם הסכנה לאבד הריון זה סיפור אחר לגמרי.

למה כן?
עד ההריון הייתי בטוחה בלי שום ספק שאעשה מי שפיר
לאחר הכשלונות והתהליך הלא קל ההריון הפך למאוד מאוד יקר מלווה בפחד גדול לאבד אותו ובמי שפיר קיים סיכון. כשהתייעצתי עם רופאת הנשים שלי אמרה שאין צורך במידה ובדיקות הסקר תקינות, גיל התורמת היה 32. התלבטתי קשות, הייתי רגע מלקבוע תור לפרופ' ליפיץ כי הרי אצלו אחוז ההפלות הקטן ביותר
לאחר התייעצות עם רופאה נוספת החלטתי לעשות את בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר ובמידה שתהיה לא תקינה לעשות מי שפיר
מה נותןהצ'יפ הגנטי זה כבר נושא שנוי במחלוקת
לאחר הבדיקת דם הרגשתי מספיק רגועה ולא עשיתי את המי שפיר.

במקומך לא הייתי מקבלת את המלצתו..

הוא לא אלוהים.. בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר מספיק טובה, למה לסכן הריון כל כך יקר???!!

אני גם נמנעתי מבדיקות פולשניות בהריון

הבדיקות היו תקינות, התורמת צעירה ואף רופא אפילו לא הציע בדיקת מי שפיר.
ההריון היה כל כך יקר , תרתי משמע, שלא רציתי להסתכן.

דנהלה44

New member
אני עשיתי גם בדיקת מי שפיר וגם ציפ גנטי

רציתי להיות בטוחה שהעובר בריא וללא כל תסמונות. התורמת שלי בת 32
בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר אמינה אך ורק לגבי תסמונת דאון. היא לא אמינה לגבי יתר התסמונות ויש תסמונות אותן היא לא בודקת כלל

למעלה