מי שפיר והגיל

niceday3

New member
מי שפיר והגיל

האם גילכן בזמן ההריון היה מימד חשוב בהחלטה על מי שפיר? האם התוצאות בסריקות ובדיקות היו יותר משמעותיות? מה אתן אומרות?

דינהלה1

New member
בדיקת מי שפיר הומלצה בזמנו החל מגיל 35

שמעתי שמשרד הבריאות רוצה לשנות את ההמלצה לגיל מאוחר יותר אבל לא ידוע לי האם זה יצא לפועל. הרופא שטיפל בי הן בהריון עם בתי הבכורה והן עם התאומים אמר שהוא ממליץ כן לעשות למרות שהשאיר את ההחלטה בידנו ושתוצאות כל הבדיקות האחרות היו תקינות. בהריון הראשון הייתי בת 36.5 ובהריון השני בת 39.5 אני ובעלי החלטנו כן לעשות משום שלאחר לבטים הגענו למסקנה שעדיף לאבד הריון ולנסות אחר שוב מאשר ללדת תינוק לא בריא שיסבול כל החיים. בסופו של דבר זו החלטה אישית

עקב בדיקות בלבד

בהריון של נתנאל חלבון עוברי היה 1:3000 בערך הרופא עצמו היה נגד הבדיקה בהריון של נעה חלבון עוברי היה 1:55 הרופא עצמו קבע לי תור למי שפיר...

ר ע נ נ ה

New member
הגיל לא היה הסיבה

אבל מה שקורה שבגיל מתקדם (בעיקר מעל 40) הבדיקות הרבה פעמים יוצאות ממש לא טוב בגלל שיקלול הגיל. בהריון הראשון בגיל 40 , לא עשיתי כי הבדיקות היו טובות (סריקות + חלבון) ולא רציתי לסכן הריון יקר- הרופא הסכים איתי. בהריון השני בגיל 42 , הסיכון הסטטיסטי כבר היה כ"כ גבוה( על פי החלבון ), שעשיתי מי שפיר בהמלצת הרופא.

galit 03

New member
בעקרון הרופאים כמובן ממליצים על בדיקת מי שפיר

מגיל 35 ומעלה ולפעמים גם לפני זה, תלוי ברופא המטפל. אם התוצאות של החלבון העוברי תקינות והבדיקות במהלך ההריון תקינות- יש רופאים שמוותרים. בשביל השקט הנפשי שלך, אולי כדאי לעשות. אני בטוחה שתוכלי לקבל כאן בפורום המלצות על רופאים. שיהיה בהצלחה והריון קל ותקין :) גלית

למעלה