מי שפיר / בדיקת דם

totit8

New member
מי שפיר / בדיקת דם

אני מקווה שזה בסדר לשאול בפורום הזה כי דעתכן כל כך חשובה לי....
תוצאות בדיקות השקיפות/סקירה מוקדמת/חלבון עוברי מעולות (התורמת שלי בת 22) והרופא שלי לא הבין למה חשבתי לרגע לעבור בדיקת מי שפיר וכשאלתי אותו האם כדאי לעבור את בדיקת הדם ליתר ביטחון הוא טען שממש אין צורך.
אשמח לשמוע האם ביצעתן את אחת הבדיקות או מתכוונות לבצע על אף שכל התוצאות היו תקינות?

עוד לא הגעתי לשלב הזה

אבל אני הייתי עושה בדיקת דם בלבד במקום מי שפיר לא הייתי לוקחת סיכון

עוד לא הגעתי לשלב הזה

אבל אני הייתי עושה בדיקת דם בלבד במקום מי שפיר לא הייתי לוקחת סיכון

בדיקת מי שפיר או בדיקת דם

היי תותית,

גם אני התלבטתי רבות בנושא. כמוך תוצאות הבדיקות שלי היו מעולות
(תורמת בת 26) והרופא שלי אמר חד משמעית שאין צורך בבדיקת מי
שפיר. מה גם שמדובר בהריון יקר מאד (לא רק כספית אלא אני אחרי
יותר מ20 IVF). כששאלתי אותו לגבי בדיקת הדם וריפיי הוא אמר שאני
לא חייבת לעשות אותה וכי היא נותנת דיוק של 99% רק בתסמונת דאון.
לכל שאר התסמונות/מחלות הדיוק שלה נמוך מאד.
הרופא שלי אמר שאם היה לו חשד קטן שבקטנים הוא הראשון שהיה
אומר לי לעשות מי שפיר, אבל כשאין שום אינדיקציה רפואית הוא לא
רואה בכך צורך. מה גם שהבדיקה עלולה לגרום להפלה.
אז אני ובעלי החלטנו שבשביל תסמונת דאון שגם ככה בסיכוי נמוך
לא נשקיע 5000 שח בבדיקת דם. ברוך השם הבן שלנו יצא בריא ושלם 555.
מקווה שעזרתי ולו במעט.
מאחלת לך המשך הריון קל תקין ומלא אמן ואמן

מי שפיר

אני החלטתי לעשות מי שפיר - תורמת בת 29, הפריית איקסי, 2 כלי דם בחבל הטבור במקום 3, שקיפות עורפית תקינה לחלוטין, החלטתי בגלל הנתונים הללו.והכל תקין!

לא עשיתי...

יצאו תוצאות מעולות בבדיקות המשולבות של מכון זר (שלא הכרתי קודם) והדיוק מעל 90%.אסור לי מי שפיר (הסיכון שלי להפלה גבוה מאוד כי אני עם תפר).

מרגישה מאוד בטוח להתפעתי. מודעת לזה שגם 1:20000 יש עדיין1 שיהיה מופתע לרעה. אני מכירה כמה 1ים כאלה (עם תסמונת דאון בין היתר). אבל, אי אפשר לחיות ככה...

התלבטתי הרבה

גם פה בפורום. בסוף ויתרתי על שתיהן. העדפתי להשקיע את הכסף בסקירה פרטית + תבחין מרובע במעבדות זר, שדרכן אגביר את האפשרות לזהות אם יש איזושהי בעיה. כל הבדיקות יצאו תקינות וטובות. התייעצתי גם עם הרופאה בהדסה - והחלטתי לוותר.
אני חושבת שהשאלה העיקרית (בהינתן מצב בו כל שאר הבדיקות הן טובות ושאין אינדיקציה אמיתית להמשך בירור) היא איזו החלטה תיתן לך תחושה טובה ושלווה יותר. אצלי זה מה שהכריע לגבי מי שפיר - כבר קבעתי תור ואז הרגשתי שהמתח מהבדיקה ומהסיבוכים הצפויים עולה על הדאגה שלי מתקינות ההריון (שוב, כאמור, עם הידיעה שיתר הבדיקות היו טובות + גיל התורמת הוא 29). אם הייתי עושה משהו - זה היה את בדיקת הדם. ובלי קשר - רמה מסוימת של מתח ודאגה - נשארת בכל מקרה...הרי לא באמת אפשר לצפות ולחזות הכל...רק את מה שאפשר...
בהצלחה בהמשך!

אני עשיתי את בדיקת הדם

של חברת הרמוני בשבוע 13, למרות שהכל היה תקין. הבדיקה נותנת דיוק של 99%, לעומת הבדיקות האחרות שהן 90%. בשביל השקט הנפשי. הבדיקה של הרמוני היא הזולה מבין הבדיקות שקיימות בשוק, יש החזרים מביטוחים פרטיים או משלימים של קופת החולים.

TWEETY =^.^=

New member
אני צריכה לעשות והחלטתי שלא

התוצאות לאחר חלבון עוברי הם 1:370 וההמלצה היא כן לעשות בגלל שהתורמת שלי היא בת 26.
התיעצתי עם ממומחה לגנטיקה שלקח בחשבון את התוצאה ומוצא ההורים ואמר שהסיכוי לילד בריא הוא 95%, שאלתי כמה יהיה עם הדיקור מי שפיר והוא ענה 98% מבחינתי פחות מ-100% לא שווה את הסיכון ואו את החור בכיס ולכן החלטתי שאני לא עושה.

לא עשיתי מי שפיר

עשיתי ת שתי בדיקות דם במעבדות זר. הבדיקות האלה שוקללו עם השקיפות העורפית וקיבלתי 1:20000. עשיתי גם סקירה מוקדמות וגם סקירה מאוחרת (סקירות מאד מפורטות אצל רופאים מאד יסודיים), ליתר ביטחון גם הלכתי ליועצת גנטית מהקופה עם כל החומר והיא אמרה חד משמעית שאין צורך במי שפיר.

אשרת 1972

New member
אני עשיתי וורפי היום הייתי עושה מי שפיר

עשיתי את הבדיקה בלי כל אינדיקציה עם תורמת בת 28 ותוצאות תקינות , שהילדה שלי הייתה בת שלושה חודשים נשלחנו מהפגיה לבדיקה בשל חשש לתסמנת דאון ( בעיקר בשל מראה עיניים ולשון משורבבת החוצה שירשה מאביה ) יצרתי קשר עם טבע ( שהיו מדהימים אבל זה לא קשור ) והוברר לי שהבדיקה יכולה לטעות אחת לאלף וגם תוצאה שלילית יכולה להיות חיובית , אז ימי החרדה ( שהתקצרו כי טבע היו מדהימים ומימנו על חשבונם בדיקה שקיצרה המתנה של שלושה וחצי שבועות לתשובה לחמישה ימים ) היו סיוט לא מאחלת אותם לאף אחד , הבהרתי לבעלי שאם אהרה שוב שיזכיר לי את הימים האלה ושאני חייבת מי שפיר כי אם הייתי עושה אז כל הסיוט היה נחסך .

totit8

New member
אני מוותרת על מי השפיר

כל הבדיקות תקינות. עשיתי את בדיקת החלבון המורחבת ביותר ויצא לי 1:1400 ולפי גיל ובדיקות 1:20000 ולכן חושבת לעצמי האם זה לא בזבוז כסף לבצע את בדיקת הדם ומצד שני אני כועסת על עצמי שאני מקלה ראש בעניין.

למעלה