מי שמע על "תשוקה" (Passion)?

Yentl

New member
מי שמע על "תשוקה" (Passion)?

אל תהרגו אותי, אבל אני פחות אוהבת את "פאנטום" ואת "עלובי החיים"... אני יותר טיפוס של סונדהיים, קנדר ואב (שנפטר לפני יומיים דרך אגב)וברנשטיין. לפני כמה זמן קניתי את הדי.וי.די של המיוזיקל Passion מ-94, שנכתב על ידי סונדהיים וג'יימס לפיין, ואני חייבת לומר שפשוט התאהבתי! אני לא יכולה להפסיק לשמוע את הפסקול (שכמובן קניתי גם) ותהיתי אם מישהו פה שמע על זה, מכיר את זה....ורוצה לדבר על המחזמר.ומי שלא מכיר, ורוצה לראות מחזמר מיוחד במינו, אין לי מספיק מילים להמליץ עליו!! המחזמר עוסק באהבה אובססיבית כמעט, והמוזיקה היא בהתאם - כאשר לכל אחת משלוש הדמויות הראשיות יש תמה משלה שחוזרת בוריאציות שונות לאורך כל המחזמר. אפשר לומר שזו ההצגה הכי זורמת ואופרטית כמעט של סונדהיים- מבחינתי, הכי טובה שלו.

Cabaret

New member
מת על Happiness!!!! ../images/Emo13.gif

אחד השירים היפים ביותר שנכתבו למחזות זמר... והייתי רוצה להתייחס להתחלה של ההודעה שלך- למה שיהרגו אותך פה? אני לא ממש אוהב את הפאנטום ואת עלובי, אבל אני מוצא צורך להתנצל. כל אחד וטעמו האישי, לא ישלחו לך מכתבי נאצה אם תגידי שאת אוהבת את זונדהיים יותר. גם בעיני זונדהיים הוא איש מוכשר ובעל יכולות מדהימות- סוויני טוד, תשוקה, דבר מצחיק קרה בדרך אל הפורום- דברים גאוניים. בעצם הטעם שלנו ממש דומה! אני גם מעריץ את קאנדר ואב (הוא נפטר?? כמה עצוב...) ואת ברנשטיין (סיפור הפרברים
קנדיד..) איזה יופי, לא ידעתי עד הסוף את הפרטים של המחזמר- בעיקר שמעתי את הפסקול. קנית באמאזון?

Yentl

New member
כן גם אני אוהבת

למרות שהאהוב עליי ביותר, אין עוררין, הוא I Wish I Could Forget You - פשוט מרטיט! וגם השיר האחרון מדהים... קניתי בניו-יורק (חזרתי לפני 3 שבועות) אבל כן, יש באמזון גם את הפסקול וגם את הדי.וי.די. הדי.וי. די הוא של ההפקה בברודווי, ולמרות שיש גם דיסק של ההפקה בלונדון, אני ממש ממליצה על הפסקול של ברודווי כי הוא פי אלף יותר מוצלח. אני חייבת להגיד שיש לי את הפסקול כבר כמה זמן אבל לא התחברתי אליו ממש עד שראיתי את המחזמר בדי.וי.די - צריך לראות את זה בשביל להישאב פנימה, לדעתי; זה עושה את כל ההבדל. זהו אחד מהמיוזיקלז שעובד אפילו יותר טוב בטרנספר למסך הקטן- הוא כל כך אינטימי ואינטנסיבי, וצריך להיות במצב מתאים בשביל לעכל אותו. ההופעות של שלושת השחקנים הראשיים נהדרות- במיוחד דונה מרפי שהיא פשוט...אלוהית. אין מילים לתאר כמה שהיא מרגשת בתפקיד הזה. אני מצרפת תמונה מההקלטות של הפסקול- מרין מאזי (קלרה) מימין, דונה מרפי (פוסקה) משמאל.

40גבי

New member
כל פעם שאני מנסה לתת צ'אנס לזונדהיי

אני פשוט מתאכזב , לא מצליח להכנס לזה. יש לי מספר די וי דים שלו , כולל PASSION , יום ראשון בפארק עם ג'ורג', INTO THE WOODS ו PUTTING IT TOGETHRT . על סוויני טוד כבר ויתרתי כי לא רציתי להתאכזב שוב. דוקא מתוך כולם פאשן הכי אכזב אותי. גבי

Yentl

New member
על טעם וריח....../images/Emo8.gif

דווקא יש הטוענים כי "סוויני" הוא הכי מוצלח שלו - אבל כנראה שאתה לא אוהב את הסגנון כתיבה הזה, אז לא יעזור לי להמליץ עליו בחום... אני אוהבת את התחכום שלו, את העובדה שצריך להתרכז ואולי גם לשמוע/לראות יותר מפעם אחת כדי להבין ממש את העומק הטמון בהצגות אותן הוא כותב. אני מסכימה, Passion יכול להיות אינטינסיבי ו dark מאוד - אבל מעניין אותי למה דווקא הוא הכי אכזב אותך....האם באמת בגלל שהוא כל כך איטי ולוקח לו זמן להתפתח? ומה חשבת על השחקנים?

למעלה