מי שמע מי יודע על המסורת שעל פיה יהודי שמת בית הכנסת ביום כיפור נחשב קדוש, או צדיק ? מקורות?
א אורות New member 16/9/02 #1 מי שמע מי יודע על המסורת שעל פיה יהודי שמת בית הכנסת ביום כיפור נחשב קדוש, או צדיק ? מקורות?
S shellyland New member 17/9/02 #3 נדמה לי שתהילה או ההיא מ"בדמי ימיה" מתה בערב יום כיפור, או בערב שבת, או שסתם אני עושה סלט. עגנון!!!! Help!!!!!
נדמה לי שתהילה או ההיא מ"בדמי ימיה" מתה בערב יום כיפור, או בערב שבת, או שסתם אני עושה סלט. עגנון!!!! Help!!!!!
ע עגנון New member 17/9/02 #4 לא תהילה אלא האם מ"בדמי ימיה" ובערב שבת. עברתי לאחרונה על "ימים נוראים" ולא נתקלתי בעניין כזה (אבל זה לא מעיד על דבר), אם אמצא, אודיע.
לא תהילה אלא האם מ"בדמי ימיה" ובערב שבת. עברתי לאחרונה על "ימים נוראים" ולא נתקלתי בעניין כזה (אבל זה לא מעיד על דבר), אם אמצא, אודיע.
R rutile New member 24/9/02 #5 ר´ אמנון ממגצא אולי? הוא שכתב את הפיוט "ונתנה תוקף" ואחרי שאמר אותו בביה"כ ביו"כ יצאה נשמתו?
H hillelg New member 25/9/02 #6 טעות נפוצה מאוד ר´ אמנון ממגנצה לא היה הבעל-המחבר של הפיוט ´ונתנה תוקף´. הפיוט הזה הוא הרבה הרבה יותר קדום (דומני שקטעים ממנו נתגלו גם בגניזה הקהירית).
טעות נפוצה מאוד ר´ אמנון ממגנצה לא היה הבעל-המחבר של הפיוט ´ונתנה תוקף´. הפיוט הזה הוא הרבה הרבה יותר קדום (דומני שקטעים ממנו נתגלו גם בגניזה הקהירית).