מי שלמד GMDSS לבד

בת ים

New member
מי שלמד GMDSS לבד../images/Emo26.gif

שירים אצבע....אני רוצה לברך אותו
משעמם, מסובך ולא פשוט!!

אדם99

New member
המממממ

עוצמת השידור, גובה האנטנה, תדר השידור, ותנאים אטמוספריים. שכחתי משהו??? אדם

עקרבנון

New member
בעיקר בגובה אנטנה.

ורק לאחר מכן בעוצמת שידור ותנאי אטמוספירה. כאשר שאלה כזו נשאלת בבחינות התשובה הנכונה היא גובה אנטנה. כאשר השאלה שאוהבים לשאול היא: למי יש טווח יותר גדול למכשיר ידני (ואט אחד) באונ´ חיפה או לספינה בנמל חיפה (25 ואט) והתשובה הנכונה היא למכשיר שבאונ´.

סקיפר1

New member
אם זה לבחינה אז:

1. המשפיע ביותר הוא גובה האנטנות. 2. ניתן ליצור קשר ללא קשר עין. 3. טווח אופיני 20-30 מייל. וכמובן בהצלחה.

אדם99

New member
אם זה לבחינה אז בונוס

גם לזוית האנטנה יש השפעה על טווח הקליטה. שמעתי סיפור על ספינה שלא יכלה להשיג קשר במצב חירום, ומהנדס אלקטרוניקה הציע לשנות את זוית האנטנה ביחס לאופק והדבר עבד, זה לא ממש משהו שאפשר להסתמך עליו אלא תלוי בתנאים אטמוספריים ו"דקטים" שנוצרים מדי פעם. בהצלחה אדם

arik2000

New member
אם זה לבחינה

אז תצטטי את התשובה המדוייקת מהספר. כי המציאות לא חשובה בבחינה בכללל.............

סקיפר1

New member
בספר כתוב:איזור A1 טווח 20-30 מייל.

וזו אינדיקציה לתשובה שהם יחפשו למצוא במבחן.

rbehar

New member
ללמוד GMDSS

שלום בתיה א. ללמוד לבד מתאים לאוטודידקטים ולאנשים שרוצים ללמוד בזמנם הפנוי ובעלות נמוכה מאוד 200-300 שח במקום 1200-1500 שח ב. מומלץ ללמוד עם חבר או שניים ולקבל שיעור פרטי אחד או שניים ואז זה ממש כייפי וכלל לא מסובך ג. בקרוב האתר seacom.co.il יוצא עם תוכנית לקורסים לקבוצות קטנות מאוד 2 עד 3 לומדים בעלות נמוכה מאוד יחסית לקורסים הרגילים בנושא שאלתך טווח ה-VHF (לאנטנות לא כווניות) תלוי במספר גורמים : # גובה האנטנות # שטח פנוי (מה שנקרא "קשר עיין") בין שתי האנטנות # מצב השטח בין שתי האנטנות (גשם- ערפל - מצב הים וכד...) # הספק השידור המוגבל בכלי שייט ל 25 וואט # ועוד גורמים נוספים שיכולים לגרום להקטנה או הגדלת הטווח לפרק זמן מסויים כמו עננות נמוכה מאוד וכד.... סוף שבוע טוב לכלם רוג´ר seacom.co.il

בת ים

New member
דווקא אני לומדת עם הספר שלך רוג´ר

אבל, באופן מסודר בבית ספר. בכל מקרה, כנראה שאני אמשיך "להטריד" אתכם כאן מידי פעם בשאלות, אם לא אכפת לכם כמובן

למעלה