מי שיקרא לא יתחרט

nehtab

New member
מי שיקרא לא יתחרט

תקראו את ההודעה!! אתם לא תתחרטו!! כדאי מאוד לקרוא!! מעשה ביהודי בשם יעקב. יעקב חוזר לביתו לאחר יום עבודה מפרך ולפתע מרגיש כאבים בגופו. יעקב מחייג לקופת החולים וקובע תור.הגיע זמן התור ויעקב מגיע ונכנס לרופא. הרופא שואל כמה שאלות ואומר ליעקב שעליו לבצע צילומים באזור המעיים. יעקב עושה כדברי הרופא ולאחר מספר ימים מגיע שוב לרופא והצילומים בידו. הרופא מתבונן בצילומים, מתבונן עמוקות, והנה מבט של חרדה עולה מפניו, הוא מניד את ראשו מצד לצד ואז ומישיר מבטו ליעקב: "מה שאני הולך להגיד לך זה לא דבר קל לשמוע, אך אין ברירה, אתה חייב לדעת את האמת. צילומי המעיים שלך מראים שישנו חיידק אלים ביותר הנמצא במעיים שלך. מדובר בחיידק מסוכן מאוד. כדי לנסות לטפל בבעיה אתה תצטרך לעבור ניתוח די מורכב שאומנם סיכויי ההצלחה שלו הם לא מאה אחוז אבל נקווה מאוד שבעזרת ה' הכל יהיה בסדר." יעקב מסתכל ברופא, פניו מלאות חרדה ופחד. "מה?! מה זאת אומרת חיידק?! אצלי בגוף?! איך זה יתכן?? אדוני הרופא, האם לפחות לאחר הניתוח אני אחזור לתפקד כרגיל?" "צר לי לומר לך, אך המקרה הזה הוא לא פשוט, גם לאחר הניתוח אתה לא תוכל לחזור לחיים רגילים". יעקב שומע זאת ועיניו מוצפות בדמעות... "אין יאוש בעולם כלל", נזכר יעקב במשפט שאמר ר' נחמן מברסלב. 'אסור לי להתייאש, אני חייב להאמין ולבטוח בה' שבעזרתו יתברך הכל יהיה בסדר, אני אלך לרב, וישועת ה' כהרף עין". מגיע יעקב לרב ומספר לו על דברי הרופא. שומע זאת הרב ולאחר כמה הרהורים פותח את פיו ואומר: "אנחנו צריכים תמיד לזכור שהרופאים הם רק השליחים, שליחים של ריבונו של עולם הטוב. הכל זה משמים. עלינו לבדוק את מעשינו ולעשות חשבון נפש. זה מה שבאמת יפתור את הבעיה. אני רוצה להגיד לך משהו שאם תעשה זאת אני יכול להבטיח לך שאתה תהיה בריא בע"ה. יש ברכה שצריך לומר כל פעם שיוצאים מהשירותים-"ברכת אשר יצר". ברכה נפלאה וחשובה שבה מודים לה' על החסד הגדול שעושה איתנו שאדם יכול להוציא את הפסולת מגופו. אומר החפץ חיים: ברכת אשר יצר בכוונה בכוחה למנוע מחלות רבות. אם תקבל על עצמך להגיד את ברכת אשר יצר כל פעם לאחר שעשית את צרכיך בכוונה גדולה, מובטחני לך שה' ישלח לך רפואה שלמה". לאחר שבוע שלם מלא תפילות ותחינות רבות מעומק הלב, הגיע היום הגדול. יעקב מגיע לבית החולים שם הוא רואה את הרופא המנתח מתקרב לעברו. יעקב פונה לרופא ואומר: "אדוני הרופא, לפני שאתם עושים לי את הניתוח, אני רוצה שקודם כל תעשו לי שוב צילומים כדי לבדוק שבאמת יש עדיין את החיידק". הרופא שומע זאת, מסתכל על יעקב במבט של תימהון ואומר: "מה?! מה קרה לך?! ברור שהחיידק עדיין שם, חבל על הזמן היקר, אנחנו צריכים למהר להתחיל בניתוח". "לא! אדוני הרופא, אני ממש מצטער, אני קיבלתי על עצמי לברך את ברכת אשר יצר בכוונה ואני יודע שהכל יכול להשתנות". הרופא מסתכל על יעקב כעל משוגע ואומר: "תשמע אדוני, אם אתה כל כך רוצה, לך לחדר שם ממול, תגיד להם שיכניסו אותך ראשון כדי לעשות צילומים, ותראה שאתה סתם מלא באשליות." יעקב הולך במהירות מלא תיקווה ונכנס לחדר הצילומים. כעבור שעה יעקב יוצא ובידו הצילומים. הוא מגיש אותם ביד רועדת לרופא וכולו מלא ציפייה ותפילה. הרופא לוקח את הצילומים כשדי ברור לו שזה חסר תועלת , ומתחיל להסתכל היטב בצילומים. והנה מבטו של הרופא משתנה, מבט גדול של תימהון מופיע על פניו, ולפתע חיוך עולה על קצות שפתיו, הוא מסתכל על יעקב וצועק: "נס!!! קרה לך נס!!! זה בלתי יאומן!!! החיידק פשוט נעלם! בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה!". יעקב רק שמע את המילה נס וכולו זורח מאושר, הוא מחבק את הרופא ודמעות של אושר נקוות מעיניו, ומפיו יוצא משפט : "הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו! ". כל הניתוחים, כל התרופות זה רק אמצעי. מעשי האדם הם אלה שקובעים. בחירה בין טוב לרע, בין חיים למוות. ברכת אשר יצר- ברכה חשובה מאוד שצריך להגיד כל פעם לאחר שאדם עושה את צרכיו בין קטנים ובין גדולים, לאחר שיטול ידיו במים וינגבן. גם מה שנראה לנו ברור מאליו זה בעצם לא ברור מאליו. הכל ניתן לנו בחסדי ה'. לא מגיע לנו כלום. זה שאדם יכול להוציא את הפסולת מהגוף זהו נס עצום, זה לא ברור מאליו, הכל בחסדי ה'. ברכת אשר יצר בכוונה ביכולתה למנוע מחלות רבות וזוהי סגולה לחיים ארוכים ובריאים. (כדאי להדפיס את זה): Nה שכתוב בסוגריים זה רק פירוש הברכה. ברכת אשר יצר בכוונה יש ביכולתה למנוע מחלות רבות. (חפץ חיים) כל פעם שעושה צרכיו בין קטנים ובין גדולים, אחר שיטול ידיו וינגבן, יברך ברכה זו: בָּרוּךְ אַתָּה אֲד-וֹנָי, אֱ-ל-וֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר יָצַר אֶת הָאָדָם בְּחוֹכְמָה, וּבָרָא בוֹ נְקָבִים נְקָבִים (כמו: האף, האוזן והפה) חֲלוּלִים חֲלוּלִים (כמו: המעיים, הלב והכרס). גָלוּי וְיָדוּעַ לִפְנֵי כִיסֵּא כְבוֹדֶךָ, שֶאִם יִסָּתֵם אַחַד מֵהֶם אוֹ אִם יִפָּתַח אַחַד מֵהֶם, אִי אֶפְשָר לְהִתְקַיֵּם אֲפִילּוּ שָׁעָה אֶחָת. בָּרוּךְ אַתָּה אֲד-וֹנָי, רוֹפֵא כֹל בָּשָׂר (שבלי יציאת הפסולת מהגוף היה האוכל מתעפש במעיו ומת ח"ו) וּמַפְלִיא לַעֲשׂוֹת (שהגוף פולט רק את הפסולת ולא את כל האוכל וזה נס ופלא). באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

לא במיוחד...

פשוט שזה היה כל כך חסר תועלת, וקראתי כל כך הרבה כאלה, שזה הרגיש כשתי הדקות המבוזבזות ביותר של חיי.

כי אין לי דבר עם אלוהים שלך

ואני גם לא אוהב אותו במיוחד. האלוהים שאת מנסה להראות פה הוא אלוהים מסיונרי שכל תכלית הקיום שלו היא לעשות לנו טובות. זה בולשיט. תפישה דתית אמיתית מכירה בכך שאלוהים לא קיימת כדי לצ'פר אותנו אלא כדי שאנחנו נעבוד אותה. התפישה שע"י עשיית מצוות נהפוך מאושרים ובריאים היא מגוחכת ולו רק מהסיבה הפשוטה שהתוקף למצוות הוא חיצוני לנו, ומעבר לכך, בגלל שרבות מהמצוות מצמיטות את החופש שלנו ומחסלות את כוחנו. התפישה הזאת היא תפישה שמתאימה למסיונר נוצרי.

nehtab

New member
לא נכנע ליצרים שלו- חופשי!!

יכול להיות שטעיתי בדרך שבה "הצגתי" את אלוקים. אנחנו קיימים כאן כדי לעבוד את ה', אתה צודק. ואומרים שלא צריך לעבוד את הק' מתוך רצון לקבל שכר אלא מתוך אהבה. וזה הבסיס לעבודת ה'- עבודה מתוך אהבה ויראה. יחד עם זה ה' מלא בטוב ורוצה לתת מהטוב שלו לנו. האדם נברא כדי להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג הגדול ביותר ומקום התענוג הוא בעולם הבא. לגבי מה שכתבת עם המצוות- הייתי פעם בבר מצוה ואז אמרו שם משהו יפה- כשאדם חוגג בר מצוה אז שמחים כל כך על זה שהוא עכשיו בעל מצוות והרי לכאורה זה נראה אמור להיות הפוך שהרי המצוות הם מגבילות, אז למה חוגגגים ושמחים על כך? אלא שכאן טמונה הנקודה. אם אדם סוחב על גבו מים אז הוא ירגיש בכובד שלהם אבל אם האדם נמצא בתוך המים אז הוא כלל לא ירגיש בכובד אפילו שיהיה עליו הרבה מים. כך גם המצוות. אם המצוות זה דבר שחיצוני לנו אז נרגיש קשה איתם אבל אם האדם חי עם המצוות, חיי האדם סובבים סביב עבודת ה', המצוות זה דבר פנימי אצל האדם- אז הוא לא ירגיש בכובד שלהם אלא להיפך- ישמח וירגיש כמה חיות אור ומשמעות הן מכניסות לחייו. הטענה שכתבת באמת נשמעת טענה הגיונית- אין חופש עם המצוות לכאורה. אלא צריך להבין פה משהו עמוק. אדם חופשי זה אדם שעושה מה שהוא רוצה. אם אדם לא הולך לפי חוקים וגבולות אז סימן שהוא משועבד ליצרים שלו! תצא לרחוב ותראה כמה אנשים הם עבדים! בפירוש עבדים! עבדים לכסף, עבדים לזאופנה, עבדים ללחץ חברתי, עבדים ליצרים שלהם. הם לא חופשיים . הם חושבים שהם חופשיים. אבל טעות בידם. אם אדם משתלט על היצרים שלו ועושה את מה שצריך לעשות אז הוא גיבור, הוא השולט, הוא חופשי. "איזהו גיבור הכובש את יצרו". אם לא היה לנו את המצוות אז היינו כמו בהמות וסליחה על הביטוי. בהמה עושה מה שבא לה. אם לא היו לאדם גבולות אז הוא היה בפםיוש כמו בהבה, אוכל, שותה, עושה מה שבראש שלו. ה' יודע מה טוב בשבילנו וה' רוצה רק בטובתנו. אם ה' ציווה משהו מסויים אז סימן שבמאה אחוזים זה מה שטוב בשבילנו. באהבת ישראל ננצח,צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

אין לי יותר מדי כוח לענות- אז בקצרה

כל עוד התוקף למצוות חיצוני, האדם לא יכול "לשחות בתוכן". אלא אם כן הוא עושה את המצוות מתוך תוקף פנימי, דבר שסותר את הדת בעליל. הגישה שלך לגבי אנשים "חילוניים" או סתם אנשים שם בחוץ היא פשוט פאשיסטית. מי את שתספרי לאדם שהוא עבד לאופנה או ללחץ חברתי, במה את יותר טובה ממנו? את הרי עבד לאלוהים ואת אומרת את זה כל בוקר! והעניין העצוב באיך שאת מציגה את אלוהים הוא שהבנת שזה עוול כלפי הדת ואת ממשיכה לעשות את זה. אני אומר את זה מתוך כבוד עמוק לדת: תתביישי לך.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

את המצוות אדם חייב לקיים. גם מתוך הכרת הטוב כלפי ה' וגם מעוד סיבות. וכל אדם צריך לעבוד על עצמו לקיים את המצוות מתוך תוקף פנימי ושימחה שזה בעצם העיקר, ואם אין את זה אז זה לא שווה כלום. נכון, אני לא יותר טובה מאף אחד ואולי ההיפך הוא הנכון. אולי באמת זוהי הבעיה של, קראתי שכל אדם צריך להיות גדול ממני בעיני. ואני באמת צריכה לעבוד על עצמי לחשוב כך. לפי מה שהבנתי מדבריך- אני גורמת להשניא את הדת וגורמת נזק במקום תועלת. זה באמת לא טוב, אבל באמת שאין לי כוונה רעה אלא להיפך, ואני צריכה באמת להשתנות בדבר הזה ולהיזהר במה שאני כותבת.

כמה דברים קצרים

האדם לא חייב לבצע שום מצוות. אחד הרעיונות הבסיסיים ביותר ביהדות הוא שכר ועונש, רעיון שמניח בצורה הבסיסית ביותר שלאדם יש את חופש הבחירה אם לקיים מצוות או לאו. הסיבה לקיים מצוות היא לא בגלל הכרת טובה ולא בגלל חתירה לאושר. הסיבה לקיים מצוות היא מתוך הבנה של מוסריותן ומתוך עבדות לאל. את לא משניאה עלי את הדת, אני מאוד אוהב הרבה דברים בדת. אני רואה עצמי כאדם דורש ולומד בתורה אבל מתוך לוגיקה וחשיבה טהורה (אם תרצי אז מנקוד המבט של הרמב"ם)

lilche

New member
לא רק שאני מתחרטת, אני גם כועסת

אפשר בבקשה להפסיק עם הנסיונות הכושלים האלו של החזרה בתשובה בפורום? זו הרי סתם אאגדה חמודה, אבל אם תלכי ותספרי את הסיפור החמוד הזה שלך לידיד שלי שנפגע מחיידק אלים במערכת היקול שלו (ליגיונלה, נדמה לי) במקרה הטוב הוא יצחק לך בפנים ובמקרה הרע הוא יירק לך בהן. לחילופין, את מוזמנת לספר את הסיפור החמוד הזה שלך לשובתי הרעב בעלי סרטן המעיים, שהממשלה פשוט מתעלמת מהבקשה ההגיונית להפליא שלהם- לחיות. אלוהים זה רעיון נחמד. אבל אם לי אי פעם יקרה משהו, אני אעדיף לסמוך על רופאים ועל תרופות, בתקווה שהן יהיו בסל הבריאות...

nehtab

New member
לא התרופה היא שבאמת עוזרת ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

* הסיפור עצמו זה באמת לא סיפור אמיתי אבל מבוסס על סיפור אמיתי, וזה באמת נכון שברכת אשר יצר בכוונה ביכולתה למנוע מחלות רבות. * לגבי מה שכתבת על ידיד שלך- זה באמת עצוב ויהי רצון שה' ישלח לו רפואה שלמה אמן. יש דבר חשוב מאוד שיהודי צריך לקחת אותו ככלל בחייו- הכל משמים! כל דבר שקורה בעולם הזה הוא מאת ה' הטוב. לא התרופות הן שעוזרות אלא ה'. הרופאים הם רק השליחים. ולכן אני חושבת שאם יש אדם שהוא חולה וישמע על חשיבותה של ברכת אשר יצר אז זהו הדבר שבאמת יעזור לו, כי הכל משמים וה' הוא זה שמרפא אותו. כמה ניסי פלאים קרו לאנשים בזכות מעשה טוב שעשו, משהו טוב שקיבלו על עצמם. ה' שופט אותנו על פי המעשים שלנו. * באמת זה נורא שככה הממשלה מתעלמת משובתי הרעב בעלי סרטן המעיים ואני מקווה שבעזרת ה' הם יקבלו את מה שהם צריכים וה' ישלח להם רפואה שלמה אמן. * לגבי מה שכתבת בסוף- "אם יקרה לי משהו, אני אעדיף לסמוך על רופאים ועל תרופות, בתקווה שהן יהיו בסל הבריאות... מה שאני רוצה להגיד לך זה דבר ממש חשוב, זה כלל ברזל שצריך להיות אצל כל יהודי- ה' הוא זה שמסדר את כל העניינים. "אין אדם נוקף אצבע אלא אם גוזרים עליו מהשמים". ה' מחליט ועושה הכל!!! (אבל האדם מחליט אם לעשות טוב או רע). ולכן אם הרופאים ריפאו אדם מסויים- ה' ריפא אותו!! ואם אדם מסויים לא נרפא סימן שעקב סיבות שלא ידועות לנו- ה' החליט שלא לרפא אותו. לכל דבר שה' עושה יש סיבה. ה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה בטובתנו.לכן אם יש לאדןם איזושהי בעיה ולא משנה איזה, קטנה או גדולה, להצליח במבחן, בעיה רפואית וכל דבר תמיד לדעת לפנות לחה'. כי הוא מקור הברכה! ה' הוא מקור הישועות! כל השאר זה סתם הבל! להתפלל אליו, לדבר איתו, לבכות לפניו, לדבר איתו בשפת האם כמו חבר אל רעהו. כמה הרבה התפילות האלה עושות בשמים. אם התשובה שלי לא סיפקה אותך אז בבקשה תכתבי לי כי זה חשוב. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

nehtab

New member
יש אמת לחיים שלנו!!! ../images/Emo13.gif

זה לא שטיפת מוח. זוהי האמת!!! זה נכון שברכת אשר יצר בכוונה ביכולתה למנוע מחלות רבות, נכון מאוד. הסיפור שכתבתי אומנם לא סיפור אמיתי אבל מבוסס על סיפור אמיתי. יש משמעות לחיים שלנו פה. אדם לא נמצא פה סתם ככה, יש לנו מטרה, יש תפקיד. יש אמת לחיים כאן.אחרי שאדם נופח את נשמתו אחרי 120, החיים שלו לא נגמרים, אחרי שאדם מת נשמתו עולה לשמים ושם עושים לה דין וחשבון על מעשיו. יש אמת לחיים כאן, יש אמת לעולם הזה והאדם צריך לחיות לפי האמת הזו. לדאוג שחייו לא ילכו לבטלה, לא יתבזבזו חלילה, אלחא יהיו מלאי משמעות, לנצל כל רגע ולעשות בו כמה שיותר. לפעול ולשנות, להוסיף טוב, להוסיף אור. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה