מי רשאי לאבחן

מ ר י ל

New member
מי רשאי לאבחן

שלום רב , אני חושדת שאני סובלת מ-ADHD , ואני רוצה לעשות איבחון. אני מבולבלת ממה שאני קוראת בקישורים פה , כי אני לא מבינה מי באמת רשאי לאבחן את זה . האם זה פסיכיאטר , פסיכולוג קליני / התפתחותי , נוירלוג , רופא? אני גם קראתי בקישורים , שבמכון רום פילת , עושים איבחון לבעיית קשב וריכוז , וזה לא ברור לי אם זה מותר להם או לא? כי לפי מה שכתוב פה האיבחון גם צריך להיות פסיכיאטרי. כתבתי לדוקטור מנור , אבל היא לא ענתה לי בנושא.אם למישהו יש את האימייל הפרטי שלה , אני אשמח לקבל , במסרים כמובן.

zivadina

New member
תלוי באיזה גיל את (101???)

היות שעד גיל 6 יכול לאבחן רופא התפתחות הילד, ואחר כך נוירולוג, פסיכיאטר ופסיכולוג קליני. במכון רום פילת מתמחים באבחון דידקטי, אבל יש להם גם פסיכיאטר שעושה אבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז. אם אין לך לקויות למידה מיוחדות, אני ממליצה לך על אבחון רפואי אצל פסיכיאטר.

עינת12

New member
זיוה, לאדם יכולות להיות לקויות

למידה מיוחדות מבלי שידע שאלו לקויות למידה או שייחס אותן ל-ADHD. אני למשל. עד שהגיעו תוצאות האבחון הייתי בטוחה שכל הבעיות נובעות מה-ADD, ואז גיליתי שיש לי לקות למידה מיוחדת -NVLD שהתגלתה באבחון, ושעד אז ייחסתי את התופעות שלה ל-ADD. אני ממליצה על אבחון נוירופסיכולוגי.

zivadina

New member
השאלה הגדולה היא באיזה אבחון להתחיל

אבל אני מנסה למקד את האנשים לעשות את האבחון בבעיה שהכי בוערת. כי נראה לי חבל לעשות "בדיקת 10,000 בגלל פנצ'ר בגלגל". כך שאם הבעייה הראשית שלה היא הפרעת קשב, כדאי להתחיל בה, ואחרי האבחון להמשיך הלאה, במידה שהטיפול בהפרעת קשב לא עונה על כל הבעיות. בדרך כלל אני אומרת לאנשים לחשוב מהי הבעיה העיקרית, האם ליקוי למידה מסוים או הפרעת קשב כללית. במקרה הזה באמת לא שאלתי, וזאת הייתה שגיאה.

מ ר י ל

New member
הבעיה שלי

היא שאני לא מסוגלת תמיד להיות מרוכזת , ואני חולמת בהקיץ או נרדמת . זה מפריע לי לא רק בלימודים , אלא גם בחיי היום יום. בקשר לגילי, אני באמצע שנות ה-20 לחיי.

zivadina

New member
ממליצה לך על אבחון אצל פסיכיאטר

שמתמחה באבחון ADHD. יש לך אפשרות להתאבחן באופן פרטי, או להתאבחן אצל פסיכיאטר כזה שעובד במכון לאבחון הפרעות קשב. חשוב לבדוק עם הפסיכיאטר שהוא מתמחה באבחון ADHD, כי יש פסיכיאטרים שאינם מכירים היטב את ההפרעה.

למעלה