מי ראה?

מי ראה?

את התכנית "השד העדתי" עם אמנון לוי? מה דעתכם? האם ישנה עדין אפליה עדתית?
שבת שלום

בדאי ובודאי שעדיין קיים השד העדתי.

הרי כל פעם מתעוררים מחדש ואומרים שאין מספיק בעלי תפקידים
בכירים שהם בני עדות המזרח.

עדות המזרח מתקוממים שלא משמיעים אותם מספיק ברדיו.

מתי שמעתם תלונות שאין מספיק שירים ברדיו? לא שמעתם
נכון?

זה בגלל שעידות המזרח מלאים ברגשי נחיתות, ראיתם בתכנית את העיתונאים
מירב בטיטו אומרת שלא רצתה לדבר בעין ובחת, שלא ידעו שהיא מעדות המזרח.

צ"ל מתי שמעתם תלונות של אשכנזים

שאין בכלל שירים בידיש ברדיו? לא שמעתם נכון, כי
לאשכנזים אין רגשי נחיתות.

זה הכל נובע מרגשי נחיתות, וכשכבר היה לנו נשיא
ספרדי מה הוא עשה....ז בלי סוף.

כך גם איציק מרדכי התעסק עם נשים בלי הכרה.

ודרעי גנב אותנו בלי בושה, על זה הוא ישב ארו שאני טועה?

גם לאשכנזים יש יוצאים מין הכלל, כמו הירשזון ועוד כמה אך אם
תספרו מי יושב בבתי הסוהב ובאיזה עדות הם מלאים תקבלו את
התשובה.

ולמרות זאת יש לנו 2 חתנים מעדות המזרח.

מה לעשות החברה רצו להשתכנז והצליח להם.

ט.ל.ח.

למה להשתכנז?

למה לא להשאר במקור?
לי יש בעל עירקי- כורדי בלי רגשי נחיתות עם כל המעלות הטובות והוא גדל במעברה, בפחון, במצב כלכלי גרוע ובכל זאת למד התקדם והצליח בכל.
אסור לעשות הכללה ולתת דוגמאות כמו שעושה אמנון לוי בתכנית שלו. הוא נכנס לפינות לא נכונות.
אני חושבת שכפי שכתבה ריקי שככל שהשנים עוברות הגבולות מטשטשים הרבה נשואי תערובת ותמיד יהיו כאלה יאמרו " הפראנקים האלה"..................
יחד עם זה אני חושבת שהטעות הגדולה של המדינה נעשתה בשנות החמישים שאת כל עדות המזרח כיוונו לעיירות פיתוח ומשם החלה ההשוואה .

ריקי5

New member
באופן אישי לא נתקלתי

אבל קראתי כתבה לאחרונה שקנסו חברה על אפליה על רקע עדתי. אבל לדעתי זה היה אדם אחד בחברה ההיא, בתפקיד קובע, ולא מדיניות של החברה.

אני חושבת שיש עדיין אנשים שבוחנים אנשים לפי מוצאם. אבל ככל שמתרבים נישואים בין אנשים ממוצא שונה, ובמשפחות רבות יש ילדים שהם חצי חצי או כל חלוקה אחרת, זה ילך ויפחת.

אז תסבירו לי למה צריך רב ספרדי ורב אשכנזי? איך חתן וכלה ממוצא שונה ידעו איזה רב צריך להשיא אותם? (האמת, מרוב שבלבלו לאחיינית המעורבת שלי את המוח היא התחתנה בקפריסין)

ועוד דבר - עדות המזרח עצמן מפולגות. יש אשכנזים ומולם - מרוקאים, תוניסאים, עירקים, פרסים.
ואני נתקלתי באבא מרוקאי שהתנגד נחרצות לנישואי בנו לאשכנזיה (לא עזר לו).

לצערינו אנחנו מדינה גיזענית

ואני דווקא חושבת שזה לא בא מהצד האשכנזי , המזרחיים הם אלה שכל הזמן בוכים שהם מקופחים ....למרות שבפועל זה ממש לא ככה אבל הם כנראה סוחבים על עצמם מטען כבד עוד משנות החמישים ומעבירים את זה הלאה לדורות הבאים...לי יש נכדים חצי -חצי מה שנקרא ( אמא אשכנזייה ואבא מרוקאי ) הם שילוב "קטלני"

טוב, אני כנראה

מקרה מוצלח מכל הבחינות. בעל פראנק משובח, ילדים חצי חצי מוצלחים והדור של הנכדים חבל על הזמן. "אם אין אני לי מי לי ?"
שבוע טוב לכולם ואנא בלי אפליות............

ההיא333

New member
המחשב שלי מחה

כנגד הניסיון של אמנון לוי לחמם תבשיל שהתקרר. ניסחתי תשובת עידוד לשלומיתקה ופתאום הכול פרח. אני כותבת שוב. האמת שהמציאות השתנתה. לא שהכול 100% ואין בכלל אפליה, אך % נשואי התערובת מדבר עבור עצמו. אין מספיק יוצאי המזרח בצמרת? נשים יש מספיק? היום שמעתי כעס שנשים חרדיות לא מגיעות לידי ביטוי וודאי אפשר למצוא 'בכיות' נוספות. לאט לאט...

עדיין לא יצא לי לצפות בסידרה , אני מקליטה

ואראה את כל הפרקים ברצף , אבל מהצצה חטופה "נפלתי " על קטע משיחה עם אריה דרעי שאמר שאם הבנות שלו ירצו להתחתן עם אשכנזי הוא לא יסכים
אז מי כאן הגזען ?

למעלה