מי צריך לשלם ??

gititzi

New member
מי צריך לשלם ??../images/Emo130.gif

קצת גנבתי ממקום אחר אז... הכל טוב ויפה, הנס כבר גמור ומהעוגה לא נשאר פירור. עוד חיוכים, עוד מחמאות, הנה עברו שעתיים נהדרות. מציצים לכיוון השעון, אכן, צריך להזמין חשבון. המלצרית מניחה את הקבלה הבחורה לא מרגישה בנוח ומתנדנדת בכיסאה, מתלבטת ולבסוף שולחת ידה לארנק, אך מגלה שהגבר הקדים אותה בענק. עזבי, תניחי את הכסף ודי, היום הקפה והעוגה עלי. ואני רציתי לשאול: גם גברים וגם נשים, כשאתם יוצאים לדייט מי משלם? מה קורה בדייטים שלאחר מכן? האם המצב משתנה? בתקופות העבר הגברים שילמו תמיד, האם הייתן רוצות שהמצב יחזור לקדמותו?

אצלנו הגבר תמיד משלם

כי הארנק שלו יותר קטן ונכנס לכיס של המכנסיים. מה זה משנה? זה אותו חשבון בנק.

אטיוד5

Active member
אצלנו הפוך

היא הולכת עם תיק ואני הולך בלי כלום. הכסף אצלה. תמיד.

אטיוד5

Active member
אם זה דייט ראשון

אז כל אחד משלם על מה שהוא הזמין. אם יש המשך אז מתחלקים לפי יחסי ההשתכרויות. ולפעמים יש פרצי נדיבות מצד זה או אחר.

בדייטים הראשונים מתחצים

(בלי קשר למה שכל אחד הזמין). בהמשך לסירוגין. ועוד יותר בהמשך כבר חולקים חשבון בנק, אז זה לא משנה.

מזכיר לי כמה ששנאתי את התקופה

שכבר עברנו לגור יחד, אבל עדיין לא היה חשבון בנק משותף. הוא היה סטודנט תפרן ואני הייתי בקבע. ותמיד עמד באויר המתח הזה, של מי משלם בסופר.

shellyland

New member
אני עם אטיוד.

דייט ראשון: כל אחד על עצמו. יחסים שנמשכים, או שמשלמים לסירוגין, או לפי המצב הכלכלי או לפי מה שבא, בהתאם ליחסים.

מאוד לא סקסי בעיניי

לקבל את החשבון ולהתחיל לחלק: "את לקחת תוספת קצפת בשוקו שלך ואני לקחתי עוגה יותר זולה בחמישה שקלים". אם שני המשתתפים אכלו באותו סדר גודל (אני לא מדברת על מקרה שהיא אכלה סטייק והוא שתה לימונדה) לדעתי אין מה להתחשבן. כל אחד משלם חצי.

shellyland

New member
גם בעיניי לא

אבל בפגישה ראשונה אני חושבת שזה מתבקש. בפגישת עבודה גם היית מתחלקת חצי-חצי (בהנחה שזה לא מישהו שאת עובדת איתו באופן קבוע)?

shellyland

New member
שאלה לנשים:

מה אתן עושות אם בפגישה ראשונה הוא מציע לשלם עליכן? מוותרות? מתעקשות? אחר?

כל מיני סיבות

1.כי למה שהוא ישלם עליי? אנחנו בעצם עדיין זרים. 2.שלא ירגיש מרומה אם לא תהיה פגישה נוספת (אם למשל אני אזכר שאני נשואה
) 3. כדי שיבין שאני מעוניינת במערכת יחסים שיוויונית (אני גם לא מוכנה שיפתחו לי דלתות ולא מובן לי מאליו שהוא ינהג) הסתייגות: במקרה הנדיר שברור לגמרי שיהיה המשך והוא בכ"ז מתעקש לשלם, הייתי אומרת בסוף "טוב, אבל בפעם הבאה אני מזמינה" ובאמת דואגת לשלם בפעם הבאה.

למעלה