מי צמחים

smiling cat

New member
מי צמחים../images/Emo142.gif

מי וורדים או מי לבנדר או מי צמחים אחרים טובים לכיווץ נקבוביות? זה לעור שומני עם שחורים/פצעים. אם לא, יש לכם המלצה למי צמחים אחרים שיתאימו?

yoelnd

New member
מי צמחים

היי בעיקרון כל מי צמחים יוכל לסייע אם הוא מוכן בצורה ראויה ונכונה. הצמחים שהוזכרו יהו טובים מאוד. בבריאות טובה!

bellaw

New member
כן. השמנים האתריים צפים מעליהם

ונאספים בנפרד.

ואיפה אני מוצאת אותם?

נשמע כמו מיי פנים מעולים..... יש לי משו שנראה לי שהוא מיי ורדים כי כתוב ROSE וזה לא שמן (וגם בקבוק גדול) כתוב ככה EXTRACTION LIQUID

bellaw

New member
בארץ אני לא יודעת היכן קונים, בצרפת

קונים מי ורדים למשל בבית מרקחת. יש גם מי הדרים המשמשים בהכנת עוגות ולכן אני חושבת שניתן למצוא בקונדיטוריות או בספקי חומרי גלם לקונדיטוריות (אולי גם מי ורדים שמשמשים בהכנת עוגיות. ואולי פשוט אצל ספקי שמנים אתרים ?

0 אור 0

New member
מי ורדים ומי הדרים

יש בחנויות תבלינים ונדמה לי שצריך להיות גם בבתי טבע (אבל אף פעם לא בדקתי)

b i l b y

New member
../images/Emo115.gifמים ארומתיים../images/Emo115.gif

ככל שידוע לי זה הטרנד האחרון בתחום הארומתרפיה. עד היום ההפקה של השמן האתרי התבצעה בחום גבוה ומהיר והמים היו כמעט "הפסולת" של ההליך. המים האילו נקראים "הידרוסול" או "הידרולה". המים הארומתים לעומת ההידרולה, נוצרים בתהליך זיקוק איטי ועדין, כשהדגש הוא על ההעברה של תכונות הצמח למים, כשבמקרה הזה התמצית האתרית שצפה על פני המים מיועדת לשימור המים ולכן משאירים מעט ממנה במים הארומתיים. המים הארומתים מכילים בתוכם גם את תכונות השמן האתרי של הצמח וגם את שאר החומרים הפעילים של הצמח שמסיסים במים. המים הארומתיים בטוחים גם לבליעה ומצויינים כתוספת לקרמים וכמי פנים. וכן, לאחרונה אפשר להשיג אותם גם בארץ.

bellaw

New member
שיטת המיצוי העדינה יותר שאת מתארת,

(שיתכן ושומרת על חומרים פעילים אחרים/נוספים של הצמח בתוך המים) נועדה להערכתי אך ורק למיצוי טוב יותר של השמנים מהמים, כאשר מאחוריה עומד היגיון כלכלי של היצרן. היות והשמנים יקרים הרבה יותר מהמים, הוא מבקש להפיק כמה שיותר. ולכן, מי הפרחים של היום הרבה יות "נקיים" מאלו של פעם. המים הארומתיים שאת מתארת הם פשוט אמצעי שיווק חדש של מי צמחים להם המשווק, כלומר יצרן "מוצרי הטיפוח הטבעיים" מוסיף (או לא) טיפה-שתיים של שמן ומוכר אותו בבקבוקי "ספריי" - זהו ה"טרנד" החדש, ולא הכנת המים עצמם אצל היצרן.

b i l b y

New member
לא!!! הטרנד הוא לא הספרי !!!

הטרנד הוא המים הארומתיים שכפי שכתבתי מופקים בהליך שונה מהשמן האתרי, וההתרכזות היא בהם ולא בשמן האתרי. המים האילו הם פרי פיתוח של הרבליסט לבנוני המתמחה ברפואת צמחים ומטרתו היחידה היא להעביר כמה שיותר מרכיבים פעילים מהצמח אל המים. המים נועדו לשימוש רפואי יותר מאשר קוסמטי והם טובים ובטוחים לבליעה פנימית. בשונה מהפקת השמן האתרי ,המים מופקים בהליך דיסטלציה מאוד איטי, והזיקוק של הצמח נעשה ישירות במים, לא על אדים, ומתבצע בחום עדין בין 4 ל5 שעות. ההליך הזה יוצר מים ארומתיים בעלי איכויות מדהימות. אגב, לא הבנתי מה הקשר בין "להפיק כמה שיותר" לבין "מי פרחים נקיים יותר"? ושמן אתרי כעקרון מופק בחום גבוה דבר שאינו פוגם באיכותו כלל.

bellaw

New member
להפיק כמה שיותר שמנים ולכן המים

נקיים יותר (במרכאות) משמנים אתריים. לגבי התהליך עליו את מדברת, הוא שונה לגמרי אם כן מזה שדובר בהתחלה ואם אני מבינה נכון, זה כמו סוג של חליטה. אג, ה"טרנד" הוא לא הספריי, אלא הכנסת שמן אתרי למי הפרחים.

b i l b y

New member
הטרנד האמיתי הוא "הרטרו"

פעם כך היו מפיקים את המים מהצמחים. כמעט בכל בית היה מכשיר דיסטלציה להפקת שמנים אתריים, כאשר המטרה היתה ההעברה של תכונות הצמח למים כשהתמצית הארומטית שצפה על פני המים שמשה לשימור המים בלבד ולכן היו משאירים מעט ממנה. המים הנקיים יותר שעליהם את מדברת מופקים בהליך מהיר ואגרסיבי דבר שלא תורם הרבה לאיכותם, עם השמן ובלעדיו יש להם אורך חיים של עד 3 חודשים. אם משאירים מספר טיפות במים או לאו זה לא מה "שיעשיר" את היצרן.

ker3

New member
מי ורדים ומי הדרים

יש כאלה שנמכרים בשוק לוינסקי. האם ניתן להשתמש בהם כמי פנים א לשימוש קוסמטי אחר?

למעלה