מי צודק?

אקסיום

New member
מי צודק?

שמעתי שני מורים מתווכחים,הראשון טען שלאחר ביצוע פניה כשההגה מסובב אין לסובבו חזרה ידנית אלא לתת לו לחזור לבד כשהוא מסתובב בין ידיך,והשני טען שיש לסובבו ידנית ,איך אתם למדתם?

samata

New member
לתת לו לחזור לבד

ואין פה צודק או לא...אתה יכול לסובב בעצמך או לתת לו לחזור - איך שנוח לך. אבל...אם אני זוכר ממה שלמדתי (וזה היה לפני כמעט שנה), אז המורה שלי אמר לי שאם אתה מסובב את ההגה בחזרה אחרי כל פניה אז זה מראה לטסטר על חוסר ידע בשליטה נכונה על האוטו או משהו כזה - וזה לא יעזור לך לעבור את הטסט. אני מניח של-NewUser4 תהיה תשובה בנוגע לזה.

NewUser4

New member
אין רק דרך אחת לנהוג

ולכן ייתכן כי מורה אחד ילמד אחרת ממורה אחר. כאשר מסובבים את גלגל ההגה הוא חוזר מעצמו. לאחר פנייה יש לתת לגלגל ההגה לחזור מעצמו ולעשות "תיקונים" אם יש צורך. הכוונה בתיקונים היא אם יש צורך לעצור קצת את חזרת ההגה, או להוסיף קצת מהירות לסיבוב שלו. קצת קשה להסביר את זה בכתב. בכל מקרה, ישנם כל כך הרבה סוגי פניות, רחבות, חדות, קהות, וכו'. בכל פנייה השימוש בהגה יהיה שונה. אי אפשר לתת קביעה אחת עבור כל מצבי הפניות.

זה מה שלימדו אותי.. ../images/Emo45.gif

וזה גם הגיוני.. אי אפשר לשחרר את ההגה ולתת לו להסתובב בצורה חופשית, אבל גם לא צריך לסובב אותו ידנית כי הוא חוזר מעצמו

אקסיום

New member
המורה שלי

לא נותן לי לתת להגה לחזור לבד ,הוא דורש ממני כל פעם להחזירו לבד ,הוא טוען שזו שיטה לעצלנים ושבנהיגה שום דבר לא נעשה לבד ושאי אפשר לסמוך על ההגה שיחזור לבד כי ישנם שיפועים בהם לא חוזר לבד

אקסיום

New member
לNewUser4

בתור טסטר,האם נבחן שנותן להגה להסתובב לבד בין ידיו עושה יותר רושם של שולט?

gold ayelet

New member
וואי עכשיו שהזכרתם את זה ,שמתי לב

בשיעורי נהיגה נתתי להגה לחזור לבד, ועכשיו שאני נוהגת אני תמיד מחזירה אותו.. וגם תמיד אבא שלי מעיר לי שאני יותר מידי מסובבת את ההגה -שונאת הגה כוח!

Gal isr

New member
בדגמים החדשים כן

לי יש פיאט פונטו משנת 98 והרכב בלי הגה כוח...עושים קצת עבודה כל פעם.

Benightedxx

New member
אני מאמין שההסבר לכך הוא

שפשוט התרגלת להגה. גם אני הייתי ככה, כשרק מתחילים לנהוג עדיין לא שולטים לגמריי בהגה, ככה שנניח והיית רוצה להחזיר אותו ידנית - היית מסובבת יותר מדיי או מעט מדיי, אז פשוט העדפת לתת להגה לתקן את עצמו. עם הזמן והרשיון קיבלת ביטחון ואת שולטת יותר בהגה, אז את מסובבת אותו לבד כי את פשוט יודעת איך.

פרטנר

New member
שליטה על ההגה.

ההיגוי ברכב מתוכנן כך שהוא שואף תמיד להתמרכז (להתיישר) ואין הבדל בין הגה מתוגבר הדראולית, חשמלית או רגיל. אמנם במהיריות איטיות ניתן "לנצל" תכונה זו ולהקל במלאכת היגוי אך רצוי להתרגל להוביל את ההגה ולא לתת לו עצמאות משלו. ישנן מספר שיטות להפניית והחזרת הגה מכונית חלקן טובות יותר . כל עוד ישנה שליטה מלאה במכונית הושגה המטרה. כדאי להתרגל לשיטה שתתן מענה טוב לכל המצבים ותשיג תמיד שליטה מלאה בהגה .

Marble Arch

New member
../images/Emo207.gif שאלת הגה.

ההגה באוטו של אבא (רנו סניק
) ממש ממש מגניב! הוא מסתובב ממש חלק, ויש בו משהו אחר מכל המכוניות האחרות שנהגתי בהן.. מישהו יודע למה? כלומר, איזה סוג הגה זה? (הייתי שואלת את אבא אבל הוא לא בארץ.
) תודה!

yany11

New member
לי יש רנו מגאן

וההגה חשמלי,ממש קל לסובב אותו, אז יש מצב גם אצלך זה ככה..

Simbbam

New member
גם לי יש רנו מגאן

קראתי במגזין the driver ביקורת על סדרת המגאן שנגעה בעיקר ל"הגה חשמלי גרוע במיוחד"...

Marble Arch

New member
אמנם אני לא מכירה הגה חשמלי אחר,

ואני גם לא מבינה בכלל במכוניות, אבל אני לא חושבת שההגה הזה גרוע, אם כבר- זה אחד הדברים היחידים שאני אוהבת באוטו הזה.

למעלה