מי צודק?

Kalla

New member
זה מראה שהילדים לא מעלים בדעתם

שיש להם אחריות כלשהי והוריהם תומכים בהם. זה מראה שעם ילדים כאלה המנהל לא יכול להסתכן ולהמשיך את הטיול. זה מראה שהם קיבלו בדיוק את מה שמגיע להם. וזה בשלב הראשון. השלב השני צריכה להיות עבודת הסברה נרחבת כדי שיבינו אחרית מהי.

noa128

New member
מסכימה ב 100% עם נועה ועם KALLA

וכשנוער מגיב להטלת משמעת או הצבת גבול ב"הוא רוצה להראות שהוא שולט" (בטח שהוא שולט, בדיוק בשביל זה משלמים לו..) - אני מפרשת זאת כהתלכדות מול 'הממסד' וודאי לא כתגובה רצינית....

לורליי43

New member
ואני לא

התגובה הזו- מתאימה מאוד לנוער מתבגר. וכשמטפלים בנוער מתבגר, צריך להתייחס אליו כאל כזה ולא לצפות לכל מיני דברים לא רלוונטים. בדיוק כמו כשמאוד חשוב להתייחס לילד בגיל 4 לפי מה שמצופה מגילו. וההתלכדות מול הממסד היא בדיוק התגובה שהתייחסתי אליה לפני כן. העונש הזה לא עורר מחשבה בכיוון של- "בואו ונצא לתפוס את האשמים", אלא "איזה מנהל רשע".

yossi_gu

New member
לבדוק בתיקים????

א. זה אסור ב. גם זה היה פוגע ב"חפים מפשע" ג. גם זה הי מגיע לynet להזמין משטרה? לצערי נתקלתי, מקרוב, במקרה של תלמיד שהגיע לחקירת משטרה. כולם ידעו שהוא יודע מי האחראי (למקרה הרבה יותר חמור ממה שמתואר בכתבה). אחרי החקירה, במהלכה לא מסר את השם, פנו הוריו לבית הספר בטענה שנפשו הרכה נפגעה. זה מאוד חברי לא להסגיר את האשמים, במאפיה זה מאוד מקובל. אני מניח שהכתבה הזו פורסמה בגלל הכרות אישית של מישהו מההורים עם כתב. הרבה טיולים חזרו באמצע בגלל סיבות שונות ומשונות. גם אני החזרתי טיול באמצע. לא כתבו עלי בשום עיתון. מהכרותי עם הגיל הזה, אם היו נותנים להם לבחור בין חיפוש בתיקים לבין חזרה הביתה אני מניח שהרוב היו עולים מיד לאוטובוסים. כמויות הסיגריות/נרגילות/אלכהול (ולא הזכרתי דברים אחרים) שהיו מתגלות היו יכולות לפרנס פיצוציה בינונית במשך ימים רבים. המידע שהיה מגיע להורים בעקבות חיפוש כזה היה מעמיד תלמידים רבים בסיטואציות לא נעימות בבית.

yossi_gu

New member
ועוד נקודה

כמובן שאי אפשר להחזיר כסף כל התשלומים שולמו מראש המדריכים, המאבטחים, החובשים והאוטובוסים כבר נשכרו ולא יוכלו לבצע עבודה אחרת באותו יום. הלינה והאוכל כבר נוצלו. ההוצאה היחידה שאפשר (אולי) להחזיר היא במקרה שתוככנה להם "אטרקציה" כגון טיול גיפים או כניסה לאתר כלשהו. זה כמו לקום באמצע ארוחה במסעדה כי הילדים עצבנו אותך ולבקש החזר על מה שנשאר בצלחת.

לורליי43

New member
למה אסור?

אם יש חשד לפשע אסור לעשות חיפוש? ממתי? לגבי מה שהיה מתגלה- למה זה צריך להפריע לך כאיש חינוך לתפוס דברים לא חוקיים? אם זה נכון, יש מקום להעניש את מי שהביא דברים אסורים. תראה, זו דעתי. לדעתי- חיפוש היה משיג את כל המטרות. הסיבה שאני מתנגדת לעונש קבוצתי היא כי עקרונית זה נראה לי לא חינוכי ולא כי זה עונש קשה או קל. אפשר היה לעשות את החיפוש (כפי שאחת התלמידות כתבה) עוד בערב. ולפי הממצאים- להחליט אם יש מקום להמשיך בטיול.

Kalla

New member
חיפוש זה עונש קבוצתי ומשפיל.

אולי לתלמידה הזאת זה לא אכפת אבל לי היה מאוד מאוד לא נעים אם אנשים שאחר כך ימשיכו להיות בקשר ישיר איתי יחטטו בפריטים האינטימיים שלי. התלמידה אומרת ככה כדי להוציא את כעסה על המנהל, אך אם במקום ביטול הטיול היו מחטטים לכולם בתיקים - הייתה קמה זעקה עוד יותר גדולה ואז התלמידים היו כותבים בתגובה ש"עדיף היה לבטל את הטיול".

לורליי43

New member
יש הבדל גדול בין עונש קבוצתי

לבין פעולה שמטרתה חיפוש כדי למצוא מישהו אשם. החיפוש הוא לא פעולה של ענישה, החיפוש הוא תוצאה של מה שקרה. ובמקרה הזה זה אפילו תוצאה הגיונית. נכון שזו לא פעולה נעימה, אבל יש לא מעט פעולות לא נעימות לטובת מניעה. לעומת זאת, להחזיר שכבה שלמה הביתה בגלל משהו שמישהו עשה- זו ענישה.

Kalla

New member
הייתי רואה זאת כענישה.

כאמור, זו דריסה גסה של פרטיות.

ציפי ג

New member
חיפוש מותר רק בצו של בימ"ש

המשטרה לא היתה מגיעה. כל מה שיש להל התעסק זה בפישרים שמפוצצים חזיזים בטיול. בסמים בביה"ס הם לא מתעסקים אז בזה הם יתעסקו? אני בכלל לא מתפלאת על הפתרון. הגיוני. צודק אולי לא. אבל הגיוני כן.

לורליי43

New member
שכנעת אותי

בכל זאת, כפי שכתבת, צודק זה לא. יותר מזה, אני בטוחה שרוב אנשי החינוך היו פועלים כפי שהמנהל פעם. אני הייתי מעדיפה שלמי שיש אוריינטציה חינוכית- היה חושב על משהו אחר מלבד עונש קבוצתי. עקרונית, זה עדיין מפריע לי.

Kalla

New member
ואני עדיין חושבת

שבחיים נקרים בדרכנו מצבים שאין להם פתרון מושלם או אפילו קרוב לכך ושבין הברירה לעבור על סדר היום ולהמשיך כרגיל לבין להפסיק את הטיול (לא רואה כאן שום חלופה אחרת) המנהל בחר את הרע במיעוטו.

לורליי43

New member
כנראה שכן

למרות שזה לא מוצא חן בעיני. את ההמשך לא יכתבו מן הסתם. בנוסף- הבנתי מכמה תגובות שמנהל בית הספר ניסה להקנות נושא של המנהיגות העצמית . בהמשך לקו הזה, שהיה ניסיון לפעול בכיוון חינוכי, היה שווה לחשוב איך מתנהלים בתוך המסגרת הזו.

yossi_gu

New member
אסור כי החוק אוסר

עונש קבוצתי הוא לא חינוכי אבל גם אי מסירת שמו של התלמיד שעשה מעשה מסוכן זה לא ממש עדות לחינוך משובח. מה לעשות, לפעמים, כשמתרחשים ארועים מסוכנים, צריך לשים את האידאלים החינוכיים בצד ולדאוג לשלומם של התלמידים. הדבר העיקרי שעומד לנגד עיני מי שאחראי על טיול הוא שהתלמידים האלו צריכים לחזור הבית בריאים ושלמים. אם יעשו סטטיסטיקה על מספר השערות הלבנות שיוצאות למורים בטיולים שנתיים יצרני צבעי השיער יהיו מאושרים. ההורים שוכחים שהילדים שלהם ישנו במקום שהתפוצצו בו חזיזים. האחריות על 100 בני נוער בטיול שנתי היא משהו שמי שלא חווה אותו יתקשה להבין את משמעותו. תחשבי על הדאגה שלך כשהבת שלך בטיול שנתי. עכשיו תכפילי את זה ב-100 ותחשבי על מי שנושא באחריות כלפיך וכלפי 99 הורים נוספים. אני מעדיף הורים זועמים בטלפון, כתבה בעיתון שמספרת כמה אני רע, מיליון טוקבקיסטים עצבנים שישמיצו אותי, תלמידים זועמים שיזכרו לי את זה עד יומם האחרון, על פני סירנות של אמבולנס. זה נשמע דרמטי אבל זו בדיוק המשוואה. בשנה הבאה בבית הספר הזה לא יעופו חזיזים.

לורליי43

New member
אתה צודק

רק שלא ברור כמה תלמידים היו אחראיים לאי מסירת שמו של התלמיד שעשה מעשה מסוכן. ואם 90 תלמידים סבלו בגלל 10 זה פתרון מאוד מתסכל בעיני. התחושה שלי היא שמבחינת יחסי מורים תלמידים, זה שדה קרב ולא מקום עם ציפיות לדו שיח.

למעלה