מי פעם ראה?

פלרית

New member
מי פעם ראה?

לפני שנים דייגים מעכו תפסו בים כריש. האם יצא למשהוא\היא לראות בים התיכון כריש ??? (מחר הולכת לשחות בים- כדי להזהר...)

lizard

New member
בטח שיש ../images/Emo13.gif

אבל קשה להאמין שתתקלי בהם. היה קטע עם כמה צוללים לדייג,אחרי שהם תפסו כמה דגים בא כריש (נדמה לי קטן) ורחרח מתחתיהם.... ראיתי במרינה הרצליה דייג (חכות) שנדמה לי שהוא תפס כריש קטן. אני מקווה שלא אבל זה ממש נראה ככה. מיכה

onidin

New member
אני ראיתי וזה היה../images/Emo186.gif

בעוונותי אני גם גולש גלים מגיל בר מצווה בערך והתחלתי באשדוד,שם אחד המקומות בו הגלים היו מעולים היה באיזור הטורבינות של חברת חשמל,בחורף המים כידוע קרים מאוד ומנגד הטורבינות הנ"ל פולטות מים חמים לאללה וזה משך בין היתר גם כרישים לי יצא לראות שם שניים אחד כאשר עמדתי להיכנס לים ואת השני כאשר כבר הייתי במים עם הפנים מערבה ממתין לגל הבא אי-אפשר היה לטעות ב"חרב" שלו שרכבה על הגל "שלנו" כ25-30 מטר מאיתנו תוך שניות היינו בחוץ. אה כן ..כשהייתי באוסטרליה גם אבל שם זה היה בקיץ ושם חופי הים והגולשים "מורגלים" בביקורים כאלו..המקומיים ביקשו ממני לא להתרגש מדי..פסיכים האוזים האלה לגמרי

ה ש ח ף

New member
כרישים

לפני כמה שנים פגשתי בלימסול זוג ספינות דייג איטלקיות שהיו בדרך מחיפה חזרה לאיטליה. הם סיפרו שהגיעו לאיזור שלנו כדי לדוג כי שמעו שיש כאן יותר ימים של מזג אויר מתאים לדייג משך החורף מאשר באיזורים שבמרכז הים התיכון. אחרי חודש של דייג בחכות עומק לאורך חופי ישראל הם התייאשו, לטענתם בגלל הכרישים שהשאירו להם רק ראשי דגים תלויים על החכות. היה להם אוסף מרשים ביותר של מלטאות כרישים. מעולם לא שמעתי על כריש שתקף אדם בחופי הים התיכון של ישראל, אבל ראיתי כמה פעמים דייגים שמביאים כריש בין שלל הדגים שלהם. לא הייתי מוותר על שחיה בים בגלל זה...

גיל ק

New member
יש ויש אפילו לא מעט כרישים../images/Emo88.gif

לאורך חופי ישראל ישנם לא מעט כרישים. טמפרטורת המים כנראה נוחה להם ונעימה, בעיקר בחודשי החורף. באופן אישי נתקלתי כמה פעמים בכרישים (על גבי כלי שיט כמובן)האחרון שבהם בחורף שנה שעברה מערבית לגעש בטווח לא רחוק מהחוף. הוא שחה צמוד לסירה למשך כמה דכות ונעלם. במהלך שרותי הצבאי יצאנו על גבי דבור (אז לא היו דבורות...) לבטש מבסיס אשדוד, בפתח הנמל ממש מוד לשובר ראינו כריש פטיש ענקי !! זה היה מדהים ומפחיד כאחד. אחד החיילים לקח גנץ´ והלביש עליו עוף קפוא והתחיל להאכיל אותו. לראות את הפה הזה זה היה מדהים. זה כריש מאוד מסוכן, ונדיר באזורנו. החוויה המדהימה ביותר היתה לי לא כאן אלא בדרום אפריקה- צלילה בים הפתוח עם כרישים לבנים!! מי שלא חווה את זה לא יבין על מה אני מדבר. כמות האדרנלין בגוף בלתי נתפסת בכלל, הנשימה נעצרת והדם לא מגיע לראש... זה שאתה בתוך כלובון קטן לא נראה שעושה רושם על המפלצות הללו. למי שיצא לו- חוויה מומלצת ובלתי נשכחת.

למעלה