אנא דייקי בדברייך !
מה זה אמור להביע: "שכל האלה שיורדים לשם שוחכים שיש הקב"ה והכל שם ניהיה זול ודוחה זאת עיר ללא גבולות ואנשים חושבים שמותר שם הכל הכל פרוץ (אני אומרת את זה כבחורה דתיה אני מדברת על ההווי הזה שיש שם לא על היופי של העיר)" ?????? את ככל הנראה בכלל לא מכירה את אילת אם את כל כך כל כך מוציאה דיבה על אילת. נראה לי שמה שאת מכירה זה חלק קטן ובלתי מייצג של אילת: אזור המלונות. אם תסתובבי בשכונות בהן גרים אנשים (אנשים שגרים באילת, לא אורחי מלונות !!!), תוכלי למצוא: [1] אלפי משפחות חילוניות עם כבוד רב מאוד לתורה ולמצוות, אנשים שרק ישמחו אם בניהם ובנותיהם יחזרו בתשובה. חלק ניכר מהם מכירים את בית הכנסת היטב היטב מבפנים. [2] 3 בתי ספר יסודיים תורניים: ממ"ד ימין הרצוג, ממ"ד אור אבנר, ואור החיים של ש"ס. [3] מאות משפחות דתיות. [4] אולפנא לבנות מ-ז' עד י"ב. [5] ישיבת הסדר שהיא גם ישיבה גבוהה. [6] עשרות בתי כנסת בכל אזורי העיר (25 לפחות, וזה בלי לספור מלונות): ספרדיים, אשכנזיים, חב"ד, תימני שאמי, תימני בלאדי. [7] מספר כוללים חרדיים. [8] בתי כנסת שוקקי חיים תורניים: המוני שיעורי תורה כמעט בכל תחום שתרצי, כולל שיעורים רבים לנשים. [9] 2 מקוואות פעילים, אשר גם לא מעט נשים לא דתיות מגיעות אליהם באופן קבוע וסדיר. [10] חטיבת ביניים ישיבתית לבנים (בע"ה בקרוב עד י"ב, בינתיים אין עקב "מלחמות היהודים": זה רוצה תיכון דתי ממ"ד, ואלה רוצים ש"ס ואלה רוצים חב"ד וכו') [11] 3 גרעינים תורניים הפועלים בעיר: גרעין אל-עמי, גרעין חב"ד, גרעין ש"ס. וזו רק רשימה חלקית של חיי התורה והרוח באילת. אם מחפשים על מה ללכלך, תמיד אפשר למצוא. גם על ירושלים אפשר למצוא לא מעט שלילה, אבל חבל להיות בגישה כזאת לחיים של תמיד לחפש את השלילי והרע. את מוזמנת לבוא לשבת אצלנו באילת (אני בטוח שבנות השירות ישמחו לארח אותך באחת מדירותיהן, לארוחות שבת אני אשתי והילד החמוד מזמינים אותך), ולראות את העיר עצמה, ולא את החלק הזניח של המלונות, אשר כמעט לאף אחד אין מה לחפש בו.