מי פה טבעוני?

OneWaySystem

New member
בגלל שלי אין כלכך הרבה זמן לכתוב את מה שצריך.

אמרתי לילדה הכי קיצונית בזה בתיכון שלי לכתוב מה צריך.
נראה לי שהיא הייתה עצבנית,בכל מקרה קח אחשילי

"קודם כל .. שיבין שיש מה לאכול ושלא יחסר לו משו יש המון חנויות שמוכרות את הדברים שצריך פשוט צריך לגוון אני ממליצה על "ניצת הדובדבן" ויש גם בסופר בגן שמואל מחלקה של דברים טבעוניים וזה . לאכול הרבה טחינה , חומוס! פשוט לשלב את זה עם דברים זה נורא בריא [טחינה יותר נראלי] יש אתר של אנונימוס של מתכונים טבעוניים :) והכי חשוב בטבעונות זה באמת לרצות את זה כי אצלי העובדה שאני כלכך אוהבת חיות עזרה לי מאוד לוותר על גבינות וחלב וגיליתי שגבינות טבעוניות מאוד דומות . יש שתי מסעדות בתל אביב "השווארמה הצמחונית" ועוד אחת שכחתי תשם. כדאי לו לאכול שם יש שם פיצות , המבורגרים , שווארמה, הכל טבעוני אבל אני בטוחה שהוא יאהב את זה !:)
ובהצלחה לו"

gs1234

New member
בוא קח כמה טיפים

תתקשר לקופת חולים שלך ותבקש פגישה עם תזונאית, והיא תמליץ לך על תפריט שמתאים לטבעונים. אם היא אנטי-טבעונות אז שלח לי הודעה ואני אמצא לך תזונאית יותר מתאימה.

בגדול, אתה צריך להקפיד על תזונה מאוזנת בכל יום, שכוללת פחמימות וחלבונים ומעט שומנים. פחמימות = אורז, לחם, תפוחי אדמה, פסטה. חלבונים = חומוס, טחינה, עדשים חומים, עדשים כתומים, שעועית, שקדים, אגוזים, טופו. מעט שומנים = להשתדל להימנע מאוכל מטוגן, אוכל מוכן עם הרבה שמן, ואוכל תעשייתי.

בנוסף לזה אתה צריך ויטמינים ומינרלים, שמגיעים מהרבה פירות וירקות טריים, וקצת מירקות מבושלים. מרקים, תבשיל צ'ילי, סלטים וכו'.

אתה צריך לקחת טבלית B12 פעם ביומיים (טבלית של 1000 מק"ג) ולא צריך שום תוספים חוץ מזה. הם עלולים להזיק.

יש המון אתרים של מתכונים - תלמד לאט לאט לבשל ולדאוג לעצמך. קשה למצוא במסעדות אוכל לטבעוני מתחיל, במיוחד באילת.

תשתדל להגיע לתל אביב ביום שישי כלשהו. באיזור דיזנגוף סנטר ושינקין יש תמיד דוכני הסברה עם אנשים נחמדים שישמחו לתת לך עוד עיצות ותמיכה. עם קצת מזל תוכל גם לקבל באחד מהדוכנים חוברת של "אנונימוס" עם מתכונים טבעוניים קלים להכנה.

boshetrecs

New member
כדאי לך לבדוק בבודהה בורגר

אם הם מוכרים כל מיני מוצרים טבעוניים כמו גבינה ושניצלים. זה אמור להיות הרבה יותר זול מבחנות טבע.

אם תוכל להשיג (אולי דרכם) חבילות גדולות של טופו (900 גרם) זה ממש כדאי, כי זה איזה חצי מחיר ממה שמוכרים בסופר.

הנה מתכון ממש דבילי אבל סבבה (בטח יש גרסאות שלו בכל מקום באינטרנט):

חותכים פרוסות של טופו יחסית דק (נגיד חצי סנטימטר-סנטימטר), מטגנים אותם בשמן עד שהם קצת צהובים משני הצדדים. אח"כ שופכים על כל המחבת רוטב סויה (זה אמור להתאדות תוך שנייה ולצבוע את הטופו בחום כהה), ומורידים מהאש.

אפשר להוסיף לזה קצת פלפל שאטה יבש או שמן סומסום (ממש טעים), אבל בעיקרון זהו. זה אמור לצאת קצת קראנצ'י ומלוח, אם פישלת אז זה ייצא ממש קראנצ'י וממש מלוח.

בקיצור זה ממש קל להכין וזה מצוין לסנדויצ'ים ודברים כאלה, והרבה יותר זול מכל הנקניקים הטבעוניים האלה.

אני ממש ממליץ לקנות טחינה גולמית משומשום מלא, יש בזה המון ברזל וסידן, הרבה יותר מכל מוצר חלב ממוצע, וזלאכול את זה עם כל דבר בערך. (גם כאן כדאי לשים לב כי כל מיני חנויות טבע ייקחו על זה מלא כסף בזמן שבהרבה סופרים זה יעלה כמו טחינה רגילה).

שאר המתכונים שאני יכול להמליץ עליהם זה דברים כל כך מפגרים שאין טעם לרשום להם מתכון: אורז עם שעועית, מג'דרה, פסטה עם רוטב עגבניות או עם פסטו, פירה, תפוח אדמה ובטטה בתנור.

והנה רוטב לפסטה ממש טעים וממש קל: מטגנים בצל ושום, מוסיפים גרגרי חומוס (מקופסא או קפוא או מבושל בבית) ומבשלים אותם גם טיפה, ובסוף מלא פטרוזיליה קצוצה ומלא שמן זית. טעים לאללה.

יש גם פורום "צמחונות וטבעונות" בתפוז

תמיד שמחים לתת שם עזרה (גם אם יש כמה אידיוטים)

למעלה