מי סוחב את התיק ?

אביטל +

New member
מי סוחב את התיק ?

יש משהו שרציתי לשאול אתכם הרבה זמן, אבל זה פרח מזכרוני בכל פעם שהצצתי בפורום. העניין הוא כזה, כל בוקר בדרכי לעבודה (סביבות שבע וחצי בבוקר) אני רואה ילדים בדרכם לביה"ס. חלק מהילדים הם בגילאי הגן (חובה וטרום חובה) וחלקם בבי"ס יסודי. הילדים הצעירים יותר (גן וכיתות נמוכות בבי"ס) מלווים לעיתים קרובות ע"י ההורים. ובחלק גדול מהמקרים ההורה הוא זה שלוקח את התיק. בואו נניח לרגע שלא מדובר בתיקים כבדים במיוחד (מה כבר יש לקחת לגן ?... ) שאלתי היא למה הילד לא לוקח את התיק בעצמו ? האם רק אני רואה לא בסדר בתמונה הזו ? בעיני יש בזה משהו שמנוגד לחינוך לעצמאות בסיסית. בבקשה תגובתכם

מירי,

New member
סתם בשביל לפנק אותו...

אני יכולה לספר לך עלינו - דודו בן 5 , גן חובה, כשאבא לוקח אותו הם נוסעים באוטו עד לשביל ומשם דודו הולך לבד (כמובן עם ההתיק ביד), כשאני לוקחת אותו, מה שקורה בממוצע פעם בשבוע (יום שישי) לפעמים פשוט מעצלות והתפנקות אני לוקחת עבורו את התיק (שבאמת מאוד קל - יש בו רק כריך),אבל זה בפרוש פינוק כי דוד גם יוד ללכת לבד לגן (אין כבישים לחצות) ובתקופת טרום האוטו כשהיה עם אבא הוא תמיד לקח התיק. מותר לו להתעצל ולהתפנק עלי בנושא השולי הזה פעם בשבוע.... ואז הוא יכול להיות חופשי יותר לפעילויות אחרות בדרך (לאסוף קרשים וכד...)

לאה_מ

New member
אני לא מייחסת לכך כל כך הרבה חשיבות

לא לכל פעולה שאני עושה יש מטרה חינוכית (או אפילו מטרה בכלל). כשאני מביאה את שירה לגן (וזה קורה רק בימי שישי, בשאר הימים שי מביא אותה), לפעמים אני לוקחת את התיק ולפעמים היא. ונכון שזה לא כבד, ובדיוק בגלל זה, זה לא שאני מרגישה כמו "נושא הכלים" שלה אם אני "סוחבת" לה את התיק. בכתה א´ היא בכל מקרה תסחוב את התיק שלה בעצמה, ותיקי בית ספר הם ממש - אבל ממש - כבדים. אצלנו, לפחות, העצמאות לא נמדדת בשאלה מי סוחב את התיק, אלא יש לה מדדים אחרים, שבעיני משמעותיים יותר.

noa_f

New member
כבד מאוד דווקא

בתור הורה לילד בגודל בינוני בכתה א´ אני חייבת לומר שהתיק מאוד כבד. בכתות האלה קונים תיקים קשיחים ולא "זרוקים" ולבטיחות יש מחיר. התיק שוקל 1.300 ק"ג ריק. ואז יש חוברות וספרים בכל מיני מקצועות משונים, וקלסרים - עובדים המון עם דפי עבודה. מכיוון שהבן שלי די הולך לבד הביתה, הוא סוחב את התיק שלו, למעט במקרים מיוחדים שאני באה לקחת אותו - ואז הוא מתפנק. בפירוש. וזה בסדר לדעתי (מי אני שאקבע לו איך לבחור להתפנק?).

למעלה