מי מתכוון להיגע

זנזוריה

New member
מי מתכוון להיגע

אנחנו מנסים לדעת מי וכמה מתכוונים להגיע לפסטיבל מאזור המרכז או אזורים אחריםכדי לבדוק מה המוכנות של אנשים להגיע למקום שהוא לא תל אביב. אז בקיצור מי מתכוון להגיע ומי לא. ואם כן האם זה כדי להשתתף מאוד או רק נאמר לראות את התערוכה...

petpatrol2

New member
לא מתכוון

סורי... אני כזה תל אביבי מוצהר שאני אפילו לא יודע באיזה כיוון זה אשדוד.

זנזוריה

New member
לכיוון התחנה המרכזית

אם האירוע היה בתל אביב - בדיוק עם אותם תכנים ואותו מבנה תוכניה האם היית מגיע לפסטיבל לו היה מתקיים בקומה התחתונה של התחנה המרכזית בתל אביב...

mulon1984

New member
מה קשור?

האם אתה לא מגיע מסיבות רציניות, או בגלל שאתה תל אביבי מוצהר? חוץ מזה, אתה לא צריך לנווט קבוצה של גמלים לאשדוד ברגל בערפל, אתה לוקח בדיוק אוטובוס אחד שמגיע ישר מתל אביב לכנס באשדוד. חצי שעה נסיעה כל כיוון.

ailag

New member
אני

אבל זו לא חוכמה

Hubert Hubert

New member
אני מתכוון להגיע, כמובן!

אגב, עופר, אם לא מאוחר מדי, מומלץ לדעתי להכין שאלוני שביעות רצון כאלה ולחלק למבקרים (ואולי בעיקר לאלה שהם לא חלק מה"קהילה"), כי אני לא יודע עד כמה הפידבקים המעטים בפורומים מייצגים את דעת הקהל באמת.

marv

New member
אני לא מתכוון לבוא...

מה יש לי לחפש שם... אהוד.

אני לא אגיע, למרות שמאד רציתי.

אין לי אפשרות לקחת חופשה מהעבודה לצורך כך. אילו היה נערך בת"א או במרכז, סביר להניח שהייתי מגיעה להרצאה אחת או שתיים (לפני, אחרי או בהפסקה באמצע העבודה), אבל להגיע לאשדוד אין מצב - רחוק מדי. ולא שיש לי משהו נגד אירועים בפריפריה. פשוט הפעם, ספציפית, אין לי אפשרות. אבל אולי זו גם נקודה שצריך לקחת אותה בחשבון: מכיוון שיותר אנשים גרים/עובדים באיזור המרכז, כנס שנערך בפריפריה דורש מרוב המשתתפים לפנות את כל היום כדי להגיע אליו. כנס שנערך באיזור ת"א, אנשים רבים יכולים "לקפוץ" לשעה-שעתיים ולחזור לעיסוקיהם. אולי שווה לברר האם אנשים שבאים מראש מתכננים להגיע ליום שלם (גם כשהאירוע קרוב לאיזור מגוריהם/עבודתם/עיסוקיהם האחרים), או שרוב האנשים מעדיפים לבוא להרצאה אחת-שתיים ולנצל את שאר היום לעיסוקים אחרים.

ailag

New member
לא יודעת לגבי המרכז

מלבד הבעיות הטכניות הברורות של אירוע בת"א עצמה (מחיר, צפיפות, גודל המקומות, חניה, זה שכולם מסיימים לעבוד בשעה שבה חובבי הקומיקס מסיימים לעבוד ויש המון פקקים, תחרות תמידית עם שאר האטרקציות, קשה יותר להשיג שת"פ מהעיריה) - אם אנחנו מדברות זמן נטו, זה עד כדי כך הרבה זמן להגיע לאשדוד? הרי הדרך לשם היא כביש מהיר שאני מניחה שהוא לא פקוק רוב הזמן.. ואם משווים לת"א בשעה שאת ושאר העיר מסיימים לעבוד, אולי שווה יותר לברוח משם. (מי שעובד באמצע ת"א יתקע בכל מקרה בפקקים, אבל מי שמחוצה לה - לא) מה גם שמנסיון העבר, לכנס באשדוד באו יותר אנשים מלכנס ברמת גן, גם אם נכניס לפרופורציות את כמות ההרצאות / שעות. ורמת גן זה מרכז. (ההודעה הזאת היא יותר מחשבה בקול רם / הכנסת שיקולים נוספים לנושא שהעלית. אם משתמע שאני שוללת את מה שאמרת אז לא, זה נושא שבאמת מעניין לבדוק אותו והתשובות בו כנראה לא טריויאליות)

לפחות במקרה האישי שלי

מכיוון שאני
, אז הפקקים בת"א לא ממש מפחידים אותי - מבחינתי להגיע מהעבודה לכל מקום בגוש דן = לכל היותר 15-20 דקות, כך שלהגיע לפני/אחרי/באמצע העבודה להרצאה אחת או שתיים זה בהחלט סביר מבחינתי. לנסוע מהעבודה לאשדוד לעומת זאת זה כשעה של נסיעה (לכל כיוון), וזה בפירוש משנה את התמונה. מצד שני, אני באמת מייצגת מיעוט מבוטל שבוחר (ויכול) להשתמש באופנוע ככלי תחבורה, ככה שאני לא מצפה להיות שיקול מכריע מבחינתכם. מבחינתי האישית, הייתי יותר משמחה לקחת יום חופש ולהגיע ליום שלם באשדוד. לצערי, השנה, עקב צירוף מקרים נדיר, זה פשוט לא התאפשר לי. מבחינה עקרונית אני בהחלט בעד לפזר את האירועים על פני איזורים שונים בארץ. התהייה שהעליתי היא רק תהייה שעלתה במוחי הקודח, וחשבתי לשתף את האנשים שמחליטים היכן לקיים אירועים. שמחתי לשמוע שלמרות הריחוק הגיאוגרפי נרשמה נוכחות משביעת רצון.

mulon1984

New member
לא הבנתי

בגלל שברשותך אופנוע\כלי רכב זה אומר שאסור לך יותר להשתמש בתחבורה ציבורית? במידה ובעתיד תרצה להגיע לדרום הפריפרייה של הארץ מבלי לבזבז דלק או לנסוע הרבה על האופנוע, תעבור לאוטובוסים או רכבות. לפעמים זה פיתרון הרבה יותר זול והרבה יותר נוח.

giri

New member
הערה נכונה.

ישנם יתרונות רבים לאירועים במרכז (ובואו נקרא לילד בשמו, בת"א - כי הרי רמת גן זה לא מרכז
) וזהו בהחלט אחד מהם. ישנם גם יתרונות רבים לפריפריה (אני לא חוזרת עליהם כאן, אבל ailag מהנהלת אוק"י בהחלט מיצתה את העיקריים בהודעתה) העניין הוא שלא ניתן, כמובן, להשאיר את כל הפעילויות במרכז. אנחנו משתדלים מאד כארגון לאפשר אירועים באיזורים נרחבים יותר בארץ, גם במחיר הגעת פחות אנשים לאירוע. גם במחיר הפסד כסף על אירועים בפריפריה. מי שחושב שהרצאה במתנ"ס בבאר שבע מכניסה לנו אגורה (או לחלופין לא עולה לנו כסף) - טועה. אבל זו המטרה שלנו : לקדם את תרבות הקומיקס בישראל - ואנחנו משתדלים כל הזמן לצעוד לאורה. אה, כן, ועיריית אשדוד מימנה את הכנס מכיסה. מה שלא ניתן לפרגן לעיריית ת"א. ראבאק, בת"א לא היו מוכנים לעזור לנו בתיווך עם מתנ"סים. אז אני אומרת "יאי אשדוד!" ובהחלט נוסעת לשם, גם אם זה קצת יותר רחוק לי (אני גרה צפונית לת"א וגם עובדת צפונית לת"א). עוד עניין הוא שאנחנו משתדלים לאפשר "שידור חוזר" של הרצאות שהובע רצון בקהילה לשמוע שוב, או שהרבה אנשים החמיצו. המטרה היא בהחלט לאפשר לכל מי שרוצה להגיע לכל האירועים. כמובן שהכל במגבלות הסביר. מקווה שנמשיך לפעול בכל החזיתות ונצליח לקדם את תרבות הקומיקס בארץ יחד! גירי ברנשטיין, יו"ר אוק"י.

chatenoire

New member
אני כנראה אקפוץ

לשמחתי אני בחופש מהעבודה (AKA "התפטרתי"), אז אני יכולה להקדיש זמן לנסיעה לאשדוד, אבל ביום עבודה רגיל לא הייתי חושבת אפילו לנסות...בתור תל-אביבית אני עם התומכים בכנסים בתל-אביב. אני מבינה כמובן את השיקולים של לעשות כנס במקום אחר, ואני לגמרי בעד - גם לדרומים מגיע =)

mulon1984

New member
הא?

אני לא בטוח שאני מבין אותך. את מנסה להגיד שזה בסדר שאנשים מחוץ לתל אביב צריכים לנסוע רחוק בשביל כנסים, אבל זה לא הוגן שצריך להוציא תל אביבים מתל אביב? אם לעשות כנסים מחוץ לתל אביב לא היה כזה בעייתי (מבחינת הבאת קהל), אני בחיים לא הייתי בוחר בת"א במקום הראשון לעשות בה אירועים. סתם עיר בלי תוכן.

chatenoire

New member
אני מנסה להגיד

שלי אישית נוח יותר בתל-אביב, כי זה מה שעופר שאל. מצד שני, אני מבינה ותומכת בכנסים במקומות אחרים, בשביל אנשים ממקומות אחרים.

למעלה