מי מתאים חברתית?

מי מתאים חברתית?

אני כבר מזמן לא מתייחסת לצד המדיני בבחירות. למה? האמת אין לי כבר מושג מה באמת נכון למדינת ישראל מבחינה מדינית. אני עכשיו מתייחסת רק לחלק החברתי. הייתי מצביעה למפלגת הנכים, אך חוץ מהעובדה שאין לי מושג מי האנשים מאחורי המפלגה, אני בטוחה שלא יעברו את אחוז החסימה. אז להוציא אותם, מי לדעתכם באמת הכי יעזור מבחינה חברתית?

לבGOLD

New member
תראי...

אין ספק שש``ס חרטה על דגלה את החברתיות. אבל לעשות הרבה היא לא עשתה. לעומת זאת יש נכים וגמלאים שככל הנראה לא יעברו את אחוז החסימה.

מתכNET

New member
אבל...אבל...מה זה "חברתי"?

האם מי שמפזר את כספי הציבור ומחלק לכל דורש הוא חברתי? האם מי שדואג לכלכלה ומבטיח שקרנות הפנסיה לא יפשטו את הרגל הוא "חברתי" או שמא "חברתי" הוא ביטוי של הדמגוג? גם הקפיטליסט הוא חברתי! הוא דואג לחברה ,הוא רק עושה את זה בדרך אחרת. . דרך אגב אני לא מאמין בקפיטליזם.

eman70

New member
אני מציע שתקראי את תוכנית "מרצ" לחברה בטוחה.

צריך להזהר מהמילה "חברתי". להיזהר ממפלגות כמו ש"ס שדואגות דווקא להכניס אנשים למעגל העוני, במקום להוציא אנשים משם. למרצ יש עמדה מדיניות כלכלית-חברתית ברורה, של חיזוק מדינת הרווחה מול ניסיונות ביבי ואנשיו לשבור אותה. הפסקת ניצול העובדים ב"חברות קבלן", חיזוק מערכות החינוך והבריאות הממלכתיות, והגנה על חסכונות האזרחים לפנסיה.

מתכNET

New member
מתי נתבגר? מי אמר שמדינת רווחה היא יותר

חברתית?! מי אמר שמדיניות רווחה היא יותר מוסרית ונכונה? הבעיה של השמאל הרדיקלי ההזוי שהוא מנסה להציג את הבחירה בין נכון ולא נכון בין מוסרי ולא מוסרי במקום להציג את זה כבחירה בין אלטרנטיבות לגיטימיות.

למעלה