מי מקיים, מי לא

erelsgl

New member
מי מקיים, מי לא

לפני מספר חודשים שלחתי לכל חברי הכנסת רעיון להצעת חוק, שלפיה כל מועמד לכנסת יוכל לתת תוקף חוקי להבטחות שהוא מבטיח לבוחרים. לא הצעתי, חס וחלילה, *לחייב* חברי כנסת לקיים את כל מה שהבטיחו. הצעתי רק לתת *אפשרות*, למי שרוצה בכך, לתת התחייבות חזקה יותר - התחייבות שתאפשר לתבוע אותו לדין אם יפר אותה. רוב חברי הכנסת התנגדו אפילו להצעה הצנועה הזאת! חבר הכנסת היחיד שהתחיל בפועל לנסח הצעת חוק בנושא היה ח"כ מיכאל קליינר ("חרות"). ח"כים נוספים שהביעו תמיכה ברעיון (אך לא עשו שום דבר בפועל) הם: ח"כ מרינה סולודקין ("ישראל בעליה") וח"כ אופיר פינס ("עבודה"). הטקסט המלא של ההצעה והתגובות נמצא בקישור: http://tora.us.fm/tm/mca/mca_lxkim.html כל מי שנמאס לו מפוליטיקאים שמבטיחים ולא מקיימים - צריך לקחת את זה בחשבון כשהוא הולך להצביע.

אני אתך

אבל אתה מסכים אתי שגם אלו שהסכימו לא יחתמו על הצעה כזאת?? פוליטקאי נשאר פוליטקאי!!

התחייבות לקיים הבטחות

ראו איזה אבסורד הגענו !!!!!!!!!!!!1 אין לנו טיפת אמון בניבחרינו " ובמנהיגנו " אכן הגיע זמן שכל נבחר ציבור ירגיש ויתפקד כנאמן ושליח הציבור. אני מסכים שנבחרי הציבור שלנו פשוט לא ממלאים את תפקידם הציבורי. הם מנצלים את האזרחים ברישעות, ואינם ממלאים את הבטחותיהם, הם מנהלים בזלזול את המערכות הציבוריות שאמורות לספק שרותים לאזרחים ובמקום זאת הם מרוקנים את המשאבים של אותם מערכות ציבוריות לתועלתם ולתועלת המקורבים להם. הגיע המצב שאת מבקשת הסכם משפטי שיקיימו את הבטחותיהם, רצוי אפילו שיפקידו ערבות אישית למלא את תפקידם הציבורי כהלכה. אולי כדאי שחלקם יכנסו מראש לבית סוהר עוד לפני שפשעו ותפסו אותם ושפטו אותם (אלה מהם שנמצאו אשמים) ואז נחסוך את פרק הזמן שבו רוקנו את הקופה הציבורית. חלק מנבחרי הציבור הנם אנשים ראויים שבאים למלא את תפקידם מתוך שליחות ומתוך רצון לשרת את הציבור. אך גם הם אינם מצליחים לעוד מול אותם כוחות אדירים שמושכים את השלטון למקום אפל כל כך. רק תנועות אזרחיות חוץ פרלמנטריות כדוגמת התנועה לאיכות השלטוו יכולות לתת את הגיבוי לנבחרי ציבור ראויים ולדאוג שניבחרי ציבור שמועלים בתפקידם האזרחי יבואו על עונשם. התנועה זקוקה להגדיל את כוחה באלפי חברים נוספים ע"מ להוות עורף ציבורי איתן. אני מזמין אותך ואת חברייך ואת כלל האזרחים להצטרף אלינו. פרטים באתר התנועה www.mqg.org.il ניתן גם לברר פרטים במייל שלי [email protected]

למעלה