מי מפחד מהחושך?

Kטלנית

New member
מי מפחד מהחושך?

הקטנה שלי. לא סובלת אותו פשוט מלאה בביעוטים ממנו. עד עכשיו הרגלתי אותם לישון עם אור קטן בפרוזדור והיא? אין מצב אור כאן ועכשיו. זה רק בתקופה האחרונה, בטח משהוא עובר עליה. ככה זה כשעוברים תקופה שכזאת כל דבר כנראה משפעי עלהם בראש ובראשונה נותן לי רגשות אשמה (לא להרבה זמן) כי אבא שלהם "צדיק הדור" תמיד מצליח לתת לי לזכור לה הוצאתי אותו מהבית. אתמול הוא צעק בקולי קלות מהרחוב ואז הבנתי אולי הבת שלי מפחדת מהחושך בגלל הפרידה וכל הבלה... בלה... בלה... אבל אני מפחדת מאבא שלה וזה יותר גרוע. אני יושבת איתה במיטה מחבקת אותה מלטפת אותה שרה לה שירים מרגיעה אותה זה לא מפליא שכשהיא צמודה אלי לא מפריע לה עם אור או בלי אמא זה הפרוזקטור הכי הכי ! ואז כשאני לבדי וחושך מסביבי אני חושבת מחשבות מנסה להחזיק מעמד ונורמלית להיות. הפיצקית שלי מפחדת מהחושך ואני מפחדת מאבא שלה שבשבילי הוא ה(עם ה' הידיעה)חושך.

אצלי זה חושך חושך כך שיכול להבין את

הילדים חושך מבחינתי הוא חוסר אונים חושך מבחינתי הוא קושי בהתמצאות חושך מבחינתי הוא מכשולים אפשריים וזה ככה רק בקטנה אז למה שילד קטן לא יפחד מחושך ? אני חושב שמה שחשוב עבור ילד הוא לדעת שיש פינה מוארת (אור בפרוזדור) שממנה אפשר לצאת לאור ואז אולי זה פחות מפחיד

Kטלנית

New member
ברור שיש אור בפרוזדור

וגם בשירותים הקטן רק שעכשיו היא רוצה אור בחדר מנורת לילה וזה מפריע לשאר כי הם לא רגילים
לכן היא ישנה איתי בנתיים והמוזר שאם אני לידי עם אור או בלי היא פשוט נרדמת

Kטלנית

New member
קוראת אותך שוב ומפנימה ../images/Emo11.gif

חושך מבחינתי הוא חוסר אונים חושך מבחינתי הוא קושי בהתמצאות חושך מבחינתי הוא מכשולים אפשריים חזק זה כי בנוסף לחושך הזה יש לי את האבא של הילדים שלי שבשבילי באופן אישי הוא החושך האמיתי
יש חושך ויש החושך עם ה' הידיעה חושך אפלה החושף זה הפחד ממנה
תודה פשוט על הכל.....

אולי טיפ קטן שלי עזר עם הפחד הזה..

הלכנו יחד אני והילד שפחד מהחושך ורכשנו פנס , וכל ערב כשהיה נכנס למיטה היה בודק שהפנס תחת הכרית - שבמידה והחושך יהיה ממש ממש מפחיד, ניתן יהיה לגרשו על ידי הפנס והשליטה בידי הילד ולו היכולת והשליטה להחליט מתי לגרש את החושך. מאז חלפו להן שנה שנתיים הילד גדל והפנס נשכח באחת המגרות.

Kטלנית

New member
../images/Emo62.gif רעיון ענקקק בלונדה

רק שהיא רק בת שנתיים וחצי לא נראה לי שהיא תבין את אפקט הרעיון
תודה בכל זאת מתוקה.

ל י M ו ר

New member
לא מעט ילדים

מפחדים מהחושך הפיתרון מנורת לילה קטנה מעל המיטה. הילדה שלך לא מוזרה ולא חושבת שזה בגלל הגירושים. אני יודעת שיש גם כמה ספרים בנושא חושך בהצלחה

Kטלנית

New member
תודה לימורי

חשבתי שזה מוזר כי זה לא היה לפני זה אנחנו כבר פרודים 8 חודשים ועכשיו פתאום זה בא לה וזה כבר איזה חודש שהיא לא רואה את האבא שלה אני והדימיונות שלי

דפנה 11

New member
גם אני אוהבת אור קטן שדולק שם

בחוץ..... אולי נשארה בי נשמה של ילד קטן???

Rinattt

New member
אפקט הפחד...

מוזר, כולם התייחסו לפחדה של הילדה, לפחדים שלך מאבא שלה לא...
אפשר להבין את הקטנטונת, הרבה זמן לא ראתה את אבא שלה, מצד שני שומעת אותו זועק מבחוץ, חוותה פרידה מדמות מוכרת, וגם כ"כ טיבעי שיפחדו מחושך בגילאים האלו, כמובן שכמו שציינו יש ספרים, פנסים, הסברים ותקופה שכזו שעוברת... אבל לפחד שלך אין ספר, אין פנס, אין עזרה כלשהי שיכולה לעזור לך לגרש את הפחד הזה... זמן, רק זמן... הוא יפנים בסופו של דבר, או שכנראה צעד קיצוני כמו איזה אישפוז כפוי או משהו כזה, כי זה מעשה חולני לצעוק לקומה 4 מלמטה כשכל השכנים שומעים, כשכבר תקופה ארוכה אתם בעיצומם של תהליכים... והוא לא מרפה ממך עדיין... תחזיקי מעמד, תשמרי על עצמך, תישארי עם היד על הדופק תמיד, תנשמי עמוק, שמרי על שפיות, תתחזקי בעזרת הילדים המשפחה והסביבה התומכת
זה יגמר מתישהו...
חנוכה מאמי תתחילי לשיר "באנו חושך לגרש"
בע"ה חנוכה הבא תוכלי לשיר "אז אגמור בשיר מזמור"
< הייתי חייבת להצחיק אותך חחח >

Kטלנית

New member
את..את.. בתוך ה../images/Emo23.gif שלי עמוק.

רק את הבחנת במצוקה הנוראה שלי ובפחד הזה המפעם ומחלחל בתוכי ברור שאני דואגת לילדה אבל ת'אמת בשושו גם לעצמי אני חרדה תראי מה השעה אני חוזרת מהמשטרה אין להם מה לעשות היום רק מחר ואם מחר יהיה מאוחר???
מבקשת מאלוהים שיתן לי את הכוחות כי למדתי שלמשטרה אין מה לעשות כמו שאמר התורן " יש חושך הוא נראה כמו דוס יש שם מלא כאלו זה בעיה" בעיה בעיתית הא'?
חבל שאין לו איזה קרן על הראש ככה היה יותר קל ובכלל אם הוא לא היה לבוש שחור לבן אלא ג'ינס וחולצה היה יותר קל למצוא אותו בביצה לא מסוגלת לישון מלאה בחששות הבית סגור על מנעול ובריח הסורגים אפילו במרפסת של הסלון נעולים ואני כולי בחששות כבדים תודה רינתוש על הכל אוהבת אותך נשמתי

הפחד.....

רק משתק....אל תפחדי את בעצמך להתמודד איתו.. היי חזקה, עימדי מול והתמודדי. לא קל...אבל את חייבת. ובאשר לילדה....כולם עוברים את זה, זה בהחלט יעבור. עכשיו הבן שלי בן 5 מפחד ממפלצות.....הכל עובר!!! המון סיפורים בנושא וזה כבר נראה אחרת. המון כח אישה

Kטלנית

New member
../images/Emo25.gif תודה צחוקית

לא קל את צודקת אבל אני חייבת שוב את צודקת תודה מאמי על הכל והכל את יודעת למה הכוונה

למעלה