מי מכיר?

hadarperi

New member
מי מכיר?

זה משהו שהגיע אליי בחבילת זרעים של פרחי בר מאירלנד. איך קוראים לו?

hadarperi

New member
ולמגדלי הירקות - מי זה?

ולמה כל כך מהר הוא הוציא פריחה?

רוּפֵן

New member
קטמי לו את התפרחות ונסי להצל עליו

יום שמש ארוך, משכנע אותו להשקיע בדור הבא ולא בעלים.

תסתכלו על העלים התחתונים של הצמח

עלה ירוק כהה עם "גבעול" לבן ובשרני, זה ממש דומה למנגולד שאני מגדלת.

hadarperi

New member
מנגולד זה לא, כי העלים קטנים בהרבה

למרות שבהחלט מזכיר אותו. אגב, הוא ממש מוצלח בסלט. מאוד עסיסי. קיבלתי אותו בחבילה של זרעים אורגניים שנקראה "עלים לסלט" או משהו כזה.

Rebeccan

New member
../images/Emo178.gif קראת לי ?

יש כל כך הרבה מצליבים אכילים יו, שמעתי בדיחה של מורי דרך בנושא אבל צריך להדגים, כדי להסביר ת'בדיחה
ראיתי זיהוי של bok-choi - זה לא זה, כי מדובר בצמח שיש לו עלים גדולים יותר, אבל יכול להיות משהו כמו "תרד יפני" = ממשפ' המצליבים נדמה לי שלצפנתי יש משהו דומה בגינה שלה - היא מתמחה בכל מיני עלים לי אפילו גינה אין
וגם צריכה לחפש דירה חדשה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
../images/Emo7.gif זה לא מצחיק

באמת צריכה למצוא דירה נאה ונאותה וכל הקודם זוכה

hadarperi

New member
האמריליס אוטוטו

אחרי הרבה שנים בעציץ, העברנו אותו עכשיו לאדמה והוא נראה שמח.

Rebeccan

New member
בורגו - Borago או Borage

על שמו נקראת המשפחה של הזיפניים Boraginaceae יש משהו רפואי בצמח הזה ... לא זוכרת כרגע מה אבל השם המלא הוא Borago officinalis (בורגו רפואי) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
זיפן רפואי

זה השם בעברית. איזה יופי שמצאת לי אותו.

Rebeccan

New member
קצת על זיפן / בורגו רפואי

באתר של ביה"ח הדסה עין כרם בוראז'–זיפן - Borago officinalis צמח חד שנתי ממשפחת הזיפניים, גדל לרב בארצות ים התיכון צפון אפריקה, אירופה וצפון אמריקה. כל חלקי הצמח הם השימוש – מהזרעים ועד העלים, מאכל בסלט ירקות כתבלין למשקאות ולריפוי. ידוע מהמאה ה- 16 כממריץ האדרנל במצבי לחץ והיום כממתן תופעות לוואי של סטרואידים. השימוש בצמח נפוץ ברפואה העממית של העדות השונות. לפרסים עוזר הצמח לטיפול בכאבי בטן עזים (
אצל הפרסים יש שימוש בצמח אחר - מין של לשון הפר, לפחות לפי תרגום השם), להודים הוא מוריד חום ומשכך שיעול, אצל תימנים מטפל בבעיות פריון ומגביר תנובת החלב בקרב נשים מיניקות. המרכיבים הכימיים הם פלבנואידים לרב, ספונינים, טנינים, חומצות שומניות ציס - לינולאית וגמא לינולאית. בניסוי רפואי שנערך בקרב חולים סוכרתיים עם נוירופטיה במקביל במספר מרכזים רפואיים במשך שנה ניתנה חומצה גמא לינולאית 480 מ"ג ליום לקבוצה אחת ולקבוצה שנייה נחיתן פלסבו. ניצפתה הטבה משמעותית אצל אלה שקיבלו חומצה גמא לינולאית. החומרים הפעילים בצמח עוזרים לגוף להתמודד עם מחלות ויראליות כמו שפעות, חום גבוה, שיעול ודלקות גרון וכן עוזרות לגוף להתמודד ולהתגבר על דלקות זיהומיות כמו דלקות עור. השימוש בעלים מותר לתקופות מוגבלות. העלים מכילים אלקלואידים שיכולים להיות רעילים. בארה"ב ובגרמניה השחמוש בעלים מוגבל. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

hadarperi

New member
בינתיים מצאתי מתכון

בספר הראשון של ג'יימי אוליבר. הוא מכין רביולי ממולאים בבוראז' וריקוטה (כמו תרד), ומעל המנה מפזר את הפרחים אחרי שטיגן אותם קלות. יש תמונה מקסימה של המנה עם הפרחים מלמעלה. נזכרתי בזה פתאום, כי התמונה תמיד עניינה אותי ולא היה לי מושג מהם הפרחים האלה...

למעלה