מי מכיר?

alex2

New member
מי מכיר?

מי מכיר אתרים עם גלריות תמונות של קראטה / או שומרי מסך / טאפטים?

bizhar

New member
GOOGLE הכל יכול

יש ב GOOGLE מנוע חיפוש לתמונות ע"פ נושא. מעולה. כנס לאפשרויות חיפוש מתקדמות.

לאלכס.

יש לי מספר אתרים שעוסקים באומנויות לחימה, השאלה במה בדיוק אתה מתעניין? אם תרצה, אשלח לך את האתרים שיש לי (בכל מיני סוגים), אבל עכשיו צריך לזוז למיטה (ועוד אחרי אימון...
).

alex2

New member
לסלבו

אשמח אם תשלח לי אתרים שיש בהם גם גלריות תמונות ובנוסף הסטוריה על התפתחות הגוג´ו ריו, בנוסף מעניין אותי לדעת מה ההבדל אם קיים כזה בין השיטה שלנו או הדוג´ו שלנו לבין זה שברח´ קפלן מול בי"ח שניידר? אני מקווה שאתה מגיע ביום שישי בשעה 05:45?! ביי אלכס

האם הדוג´ו ברח´ קפלן עוסק בגוג´ו?

אם כן, זה שייך לירון בנימיני. על ההבדל ביננו לבינו
כבר אסביר לך... מקווה שמחר אצליח להגיע לאימון מחר - הכל תלוי בעייפות

מריושי

New member
הדוג´ו בקפלן

הארגון של בנימיני הוא של גוג´ו לפני כ-11 שנה הוא נפרד מרוני קלוגר בגלל בעיות שונות בדצמבר האחרון ביקר בארץ מאסטר מיטאטסו יאגי ראש הגוג´ו באוקויאווה וראש אומניות הליחמה האוקיניות המסורתיות (אם אני לא טועה בהגדרה). בשנים האחרונות ירון בינימיני שם דגש על סגנונות קונג פו שהוא לומד בסין כשהמורה שלו שם הוא אמין

מריושי

אכן, בנימיני היה בעבר תלמיד של קאנצ´ו רוני, ומסיבות כאלה ואחרות נפרדו דרכיהם. לא הבנתי - מה שמו המלא של המורה של בנימיני? אגב, מה לדעתך הדגש ותשומת הלב באימונים בין קראטה לקונג פו (אצלכם כמובן)? ואיזה סגנונות של קונג פו אתם לומדים?

מריושי

New member
לפי ידיעתי

קלוגר ובנימיני היו שותפים ועבר בינהם משהו... השם של הסיני לא זכור לי במלואו נראה לי שכאן קראו לו פעם הו אמין מה לדעתי ההבדל? צורת הקרב למשל למרות שאצלנו יש שילוב מסוים בין עקרונות הגוג´ו לקונג פו (גוג´ו דרך אגב קרוב לסגנון מסוים של קונג פו) קראטה הוא הרבה יותר קוי לעומת הקונג פו שהוא מעגלי יותר וזורם יותר. סגנונות הקונג פו שלומדים אצלנו- גמל שלמה, נחש, עגור צפוני ודרומי, נמר, ואת הסגנון האסור

הסגנון האסור ../images/Emo35.gif

מה זה בדיוק ה"סגנון האסור" ?? האם זהו סגנון מסוים (כמו גמל שלמה), או שמא זהו כינוי לשמהו שלא נלמד?

מריושי

New member
גם וגם

אולי אתה מכיר אותו בתור פאק מאי או הגבה הלבנה.. הכינוי שלו בין היתר זה הסגנון האסור בגלל שהנזיר בעל הגבה הבלבנה שהמציא אותו גם היה מנודה מהמנזר וגם בגלל שהוא היה קטלני באופן יוצא דופן... לכן היה אסור ללמד אותו וגם בימינו הוא ממדור מאוד.

מאיזה דרגה/פז"ם

מתחילים ללמוד אצלכם את הסגנון האסור? ומתי מתחילים להיכנס למהות שלו? האם תלמיד שרוצה ללמוד את הסגנון הזה (במקום אחר, לא אצלכם), יתקל בקשיים?

מריושי

New member
זה הולך ככה

הסגנון האסור הוא בנפרד מהאימונים הרגילים מיועד לדרגות הבכירות אם רוצים ללמוד אז אך ורק באישור של בינימיני ותוך התחיבות לזמן קבוע מסוים שבו אתה תלמד אותו ואתה לא יכול להפסיק באמצע התקופה. הענין בא להרתיע אנשים ולמדר את העסק חוץ מזה שהאימון מתקים בשעה מאוחרת יחסית

אבשלו

New member
קצת על הסיגנון האסור

למי מיטב ידיעתי (המצומצמת יש לציין) פאק מיי עוסק בצורה אינטנסיבית ומרוכזת בשימוש בצ´י ומיקודו לידי מכה הרסנית אחת. לאחר שלומדים אותו נתן ליישם את העקרונות שלו בכל בגנון... פעם ביקשתי מהמורה שלי לחוש את העוצמה של מכה בסיגנון: הוא נתן לי שתי בעיטות אחת רגילה ואחת בשמוש בטכניקה המיוחדת, מבחוץ זה נראה אותו הדבר, מבפנים המכה השנייה המיוחדת הייתה מזעזעת לחלוטין הרגשתי כמו כוס הזכוכית שנשברת כתוצאה מקול גבוה.. כאילו הרגל שלי התפוצצה מפנים.. הוא (המורה) אמר לי שהמכה שקיבלתי הייתה מוחלשת ביותר... (אבשלום שאין לו כוח להשתמש בסמיילים ומשתמש בהרבה נקודות במקום...)

מריושי

New member
לחדד ואולי לתקן

נראה לי שאתה מתבלבל בין יד הברזל או דים מאק לבין הפאק מי מטרת יד הברזל זה היכולת למקד את האנרגיה למכה בודדת וקטלנית במינימום כוח ומקסימום נזק לעומת זאת פאק מי זה סגנון לטוח קצר בעל מספר תנועות שמטרתן להרוג וזאת בגלל זויות איזורי פגיעה וכו´

זאב -עזרה? הגדרה מילונית לפה-ג´ינ

ואם כבר, אז גם לדים-מאק, ולפאק-מי [
]? (דוד! שלוט בעצמך! עמוד בפיתוי! לא יפה לצחוק על שמו של אנשים/שיטות!
)

Zeev Foux

New member
מילונית

פה (Fa) = לייצר, לגרום לפעולה (to initiate) ג´ינג (Jing) = כוח/עוצמה/יכולת מתועלת/מדוייקת. הסימנית מורכבת מסימן כוח ומהסימן שביל צר. פה ג´ינג (לדעתי) = כוח מתפרץ מדוייק מאד, כמו טפסן הבניין שמצליח להחדיר מסמר עשר במהלומת פטיש אחת. דים מק (קנטונזית) = דיין שווה (Dian Xue) (מנדרין) = טיפול בנקודות, מניפולציה בנקודות דיקור. דיין = לנקד, ללחוץ/להדגיש נקודה; שווה = נקודת מרידיאן. פק מיי (קנטונזית) = ביי מיי (Bai Mei מנדרין) = גבה לבנה, שם סיגנון שנובע כנראה מסצ´ואן, הנפוץ בדרום סין בעיקר באיזור קנטון.

וואי, מילון מדבר! ../images/Emo6.gif

היי זאב! אם אתה כבר עוזר לדוד, אולי תעזור גם לי.. מה פרוש קונג פו, מבחינה מילולית?

אבשלו

New member
יכול להיות

המורה שלנו העביר רק מספר מילים על הסיגנון: כשמספר המילים היו על כך שמדובר בכוח מתפרץ אם לא מתפוצץ ושמדובר בשיטה הדומה למפוח התנפחות של הגוף ושיחרורו,התכווצות הוא לא פרט מעבר וכמו שאמרתי הוא אמר שאת הידע ניתן ליישם לסגנונות אחרים לאחר מכן

יד הברזל

אני מכיר טכניקה זו מאומניות הלחימה הקוריאניות. כפי שאני יודע מעטים מאד בעולם יכולים לבצע זאת. הטכניקה תמיד הייתה ונשארה בגדר סוד, ואני בספק רב מאד אם קיים איש מערבי היודע לבצע אותה. דרוש ניסיון רב שנים בעיסוק באומנויות לחימה, מדיטציה ותרגול רב של טכניקות מיוחדות לפיתוח "קי" (שאלו אינן בגדר סוד), וזאת רק כדי להיות מוכן ללמוד את הטכניקה. למה הכוונה בסגנון אסור ? מה אסור ? ללמד ? להשתמש ?

למעלה