מי מכיר

מי מכיר ../images/Emo35.gif

מידע על Almere שמעתי ששכר הדירה שם הוא חצי ממה שהוא באמסטרדם הקישור שיש ´בישראלים בחו"ל´ הוא בהולנדית.... יש למישהו משהו באנגלית אולי בבקשה? תודה
מרב.

לגבי מחירי שכירות

השכירות הזולה, שאליה את מכוונת, היא שכירות מחברות דיור ובכל עיר יש רשימת המתנה לדירות האלה (בקיצור..) באמסטרדם, בגלל כמות הדורשים, הקריטריונים הם תושבות חוקית של 4 שנים לפחות בעיר עצמה, גיל מינימלי מסוים וכו´. כמעט ואין שכירויות באמסטרדם בשוק החופשי, פשוט בגלל שבעלי נכסים, אם יש להם יותר מ-xנכסים, עוברים הנכסים לטובת השכירות המוגנת והמסובסדת. הרבה מאוד אנשים שמגיעים לתורם ברשימה (התור עומד כרגע על 6 שנים לפחות!) לא מוותרים על הדירה שלהם כ"כ מהר, ואם עוברים לגור עם בן/בת זוג - משכירים את הדירה שלהם בשוק השחור, גובים מחיר כפול וכולם שמחים. אלמיר - עיר צעירה, ומאוד יכול להיות שהדיור הציבורי שם יותר זמין מאשר אמסטרדם, אבל זה תלוי מה אתם מחפשים. שווה לדבר עם עיריית אלמיר - אולי הם יכולים לעזור. אני מצרפת את האתר של עיריית אלמיר - הקטע האנגלי שלו (תחת הערך "language") עדיין בבניה...

שוב המון ../images/Emo51.gif חלב מוקצף ../images/Emo140.gif

הכוונה היתה למציאת חדר ולא למציאת דירה ... בעלי שוהה בימים אלו בהולנד - אמסטרדם כרגע והוא חשב לצאת משם לטובת מגורים זולים יותר , זה הכל ... אין לו בעיה עם אזרחות ואשרות מפני שהוא הולנדי אבל יש לציין שהוא עובר סדרת גהנום לא קטנה שם ממה שאני מצליחה להבין. כרגע הוא מתגורר אצל קרובי משפחה , בכדי לקבל כך וכך זכאויות הוא חייב כתובת והוא לא יכול להשתמש בזו של קרובי המשפחה מפני שהם מתגוררים בדיור מוגן (מעין בית אבות )! לגבי מציאת עבודה - אבטחה אולי יצליח אולי לא ... בינתיים למרות הנתונים עושה רושם שיהיה קשה מאוד. לגבי דיור + כתובת (לא צריך משהו שחור
) אין לי פתרון אבל אני לא לחוצה , מקסימום ישוב ארצה ולא הצליח על-אף היותו הולנדי להגר להולנד , גם זה קורה ......... סה לה וי . בכל אופן אני ממש ממש מודה לך על הקישורים מכל הלב. ביי מרב
(האופטימית )

למעלה