מי מכיר מי יודע

מיכל153

New member
אתר בנושא לא מצאתי, אבל יש מידע

היי תחפשי ב - www.doctors.co.il וב- www.infomed.co.il ביי מיכל153

במון מידע בנוגע לטורטיקוליס

אך לצערי באנגלית, אם את רוצה שאני אחפש גם בעברית רק תגידי. מצרפת לך קישור שמכיל עשרות קישורים. נשיקות אפרת

דליה.ד

New member
בטח בטח בעברית... זה לא בשבילי אלא

בשביל הפיזיותרפיסטית בכיתה שלי. תודה מתוקה, בינתיים אני אשתמש בזה!

דליה.ד

New member
זהבה! איך נעלמת לי פתאום...?

וחזרת...זה הכי חשוב!
אז הכרתי את זה לראשונה כאשר בני הצעיר נולד עם "צוואר תפוס"... זה נורא מוזר לראות תינוק כל כך קטן שראשו בתנוחה מוזרה. יש ילדים רבים שנולדים עם טורטיקוליס שכמובן מגיע בדרגות חומרה שונות: מטורטיקוליס קל ועד תסמונת שלמה של בעיות נלוות לטורטיקוליס. הטורטיקוליס חוץ מקשיון בשרירי הצוואר מתאפיין בא-סימטריה בשני חצאי הפנים, בקשיי לעיסה ובליעה וקשיי דיבור. אני מייד הרגשתי בעסק הזה ופניתי לחברה שהיא תרפיסטית בתנועה והיא לימדה אותי לעשות לילד עיסוי מיוחד כאשר הוא מונח בתנוחה מיוחדת שאילצה אותו לזקוף את הצד הקצר של הצוואר כדי להאריך אותו. מה אומר זו לא הייתה חגיגה הילד נורא צרח, אבל אני באדיקות 3 פעמים ביום עיסיתי אותו למספר דקות כמה שיכולתי לשאת את הבכי... בגיל 3 חודשים נעלם הטורטיקוליס והוא נשאר בהשגחה במכון להתפתחות הילד עד גיל 9 חודשים. בגיל שנתיים וחצי הופנה לאבחון אצל קלינאית תקשורת לשלול הפרעת דיבור שלמזלינו לא הייתה... יש לו היום רק א-סימטריה קלה מאוד בפנים. יש ילדים עם טורטיקוליס חמור שמהווה סינדרום שלם של תחלואה נלווית, לדברי הפיזיותרפיסטית הרופאים היום מפנים כל ילד עם טורטיקוליס למסכת בדיקות רצינית כולל כליות, כבד, מוח וכו´. אבל אחוז הילדים בעלי טורטיקוליס חמור -נמוך מאוד מאוד ודי נדיר...למזלינו!

זהבה נ

New member
דליה לא נעלמתי רק עסוקה מתמיד ../images/Emo140.gif../images/Emo166.gif

בתקופה הזו של השנה. תודה על כל הפרטים וההסבר המדוייק והממצא. כעת אני מפילה כמה אסימונים וזוכרת כמה ילדים שראיתי בתור תינוקות עם זה וזה עבר כמובן מאז שהללו היו קטנים. תודה זהבה נ

למעלה