מי מכיר מי יודע

מי מכיר מי יודע

הריקוד "עד בכי" שיצא לאקרנים בשנת 1997 ולעניות דעתי נעלם. האם הריקוד נרקד ומה דעתכם עליו.

הזכרת לי נשכחות....

מה שאומר שלא נתקלתי בריקוד היפה הזה כבר ה-ר-ב-ה זמן...

ריקוד זוגות יפה של ויקטור גבאי

עד בכי הוא ריקוד זוגות יפה של ויקטור גבאי, מלך ריקודי הזוגות לדעתי. לצעיר בשנים האחרונות ראיתי את הריקוד לעיתים רחוקות בלבד, וגם זה בעיקר בהרקדות של ויקטור עצמו. הריקוד קצת קשה מבחינת החלפות המקום, שינויי הכיוון ואחיזת הידיים כמעט לאורך כל ההחלפות (זהירות...), כנראה בשל כך נעלם קצת.

דווקא מסתמנת חזרה

רקדתי את הריקוד לא מזמן בחודשיים האחרונים(לא זוכרת באיזו הרקדה).

משהא

New member
איתן ידיד - הכל על עד בכי- חי וקיים

"עד בכי" ריקוד זוגות מהמובילים, חי וקיים לפחות בחוגים שאני רוקד בהם שמעון עשור ושמעון מרדכי, ובהערכה זעירה נרקד פעם בחודש, במשך השנתיים האחרונות. בשבועיים האחרונים ביום שלישי, ואמש בגולדה ניתנה לנו הזכות להנות ממנו ביין רבים, יפים וטובים נוספים. מבטיח לך שבביקורך הקרוב בקהלינו אדאג שתזכה גם אתה למעמד זה. ריקודים שמחים אורי גבעוני

אליק 31

New member
משהא צודק, בגן נחום הוא נרקד אחת

לשבועיים בערך, פעם ידעתי אותו מ-צ-ו-י-י-ן, כיון שהוא נקבר לכמה שנים, וחזר לתחייה, אז אצלי הוא קצת מקרטע, ההנאה היא אפוא, לחזור ולכבוש צעד אחר צעד את החוליות שעדיין חסרות לי

hadas74

New member
הריקוד "עד בכי"../images/Emo7.gif - ריקוד נחמד

מומלץ ידוע לי שרוקדים אותו בגן נחום בימי שלישי ברשל"צ אצל שמעון עשור. אני בוכה כל פעם שאני רוקדת את הריקוד הנ"ל.

עוד קצת על 'עד בכי'

עד בכי הוא כאמור ריקוד זוגות שעלה לאויר בשנת 1997 על ידי ויקטור גבאי. (מילים: דודו ברק / לחן: נורית הירש / ביצוע: אורי זר). לריקוד בזמנו היה חבלי קליטה קשים. גם בהשתלמות היחידה שבה הוצג הריקוד לראשונה (השתלמות מישאל 86 בתאריך 22/11/97) נראים טובי המדריכים כשהם 'קורעים ת'תחת' כדי ללמוד את הריקוד הזה. הריקוד בשנת 98 היה להיט בחוגים רבים כריקוד אתגרי ויפה (בהחלט לא מומלץ לחוגי מתחילים), במיוחד היה נחמד לרקוד אותו אצל מחבר הריקוד ויקטור גבאי כאשר הזמר עצמו אורי זר (חבר אישי של ויקטור) היה מבצע בעצמו את השיר. הבט איתן : היום הריקוד כמעט ואינו נרקד (פרט לחוגים מסויימים שצויינו לעיל). יהיה קשה מאד עד בלתי סביר להשמיע אותו היום (במטרו למשל) מבלי לבצע חזרה כללית על צעדי הריקוד, ספק רב אם ימצא 'מניין' רוקדים שיצליח לבצע את הריקוד נכון ע"פ זכרון בלבד.

AyeleDance

New member
שושנה, הפעם אני איתך

אני מאד אוהבת את ריקודיו של ויקטור - אך לא את עד בכי, וגם אני כמו hadas74 בוכה בכל פעם שאני רוקדת אותו אך מסיבות אחרות כנראה- הכוונים, הידיים, הפרידות הארוכות מבן הזוג.

ואולי גם עוד קצת

אכן הריקוד טוב וראוי במידת קושי בינונית. הריקוד נרקד במקומות ספורים ובהזדמנויות בודדות ולא רבים מתורגלים בביצועו. נראה לי כי אין כל מניעה לבצע חזרה כללית על הריקוד (גם במטרו למשל) ובמידת הצורך אשמח לסייע לכל דורש באיזכור הצעדים ובהדגמת הריקוד. נראה לי כי לאור התייחסות החברים יש מקום לרעננו ולחדשו ולהקדיש לו את תשומת הלב הראויה.

dico

New member
הריקוד נרקד במרץ בחוגים של ויקטור

גבאי,הוא אף חזר על הריקוד ביתר יסודיות ביום שבת בהרקדת זוגות בגניגר. שוב נ"ב היתה חסר ע"פ אופי ההרקדה שרוב הריקודים היו אמצע הדרך,כל רבע שעה אחרונה נוסטלגיה ומעט מאד חדשים לפי בקשות הרוקדים,אני ביקשתי את "חי למענך" זה חריג אצלי לבקש ריקוד חדש אך לריקוד זה נכנעתי. ביי

Dיהודה

New member
ריקוד נהדר , מהיר ומהנה ../images/Emo45.gif

הריקוד " עד בכי " ריקוד מעניין מאוד. הצעדים מתאימים למוזיקה. ריקוד מהיר , לא סלחן לטעויות. מזכיר לי את ריקודו של ישראל שיקר, " מאוהב בגשם "
, ריקוד מהיר שגם כן לקח זמן עד שנקלט ולבסוף נקלט והיה אהוב. יושב טוב מאוד רק על זוג מיומן. מה שואמר שהריקוד מתאים לחוגי מתקדמים ולא למתחילים. מצריך מרווח בין הזוגות לאותו קטע בו בני הזוג מחליפים מקום על ציר ההתקדמות. נוצרת קטסטרופה ,אם נתקע להם באמצע, זוג שמנסה להעתיק הריקוד
. אם רוצים שההרקדה לא תתפרק , צריך ליצור מצב בו הזוגות שיודעים הריקוד נכנסים למעגל פנימי ואלו שלא יודעים את הריקוד ירקדו במעגל החיצוני. אני מאוד נהנה ממנו בהרקדה ( עם בת זוג מתאימה ).
. איתן , מצא בת זוג מתאימה ובוא אלינו להרקדה...
רק במחשבות טובות יהודה

ניצנץ1

New member
גםג " עד בכי" וגם " מאוהב בגשם"

חיים , נושמים ונרקדים לפחות פעם בשבוע- שבועיים אצל שמעון עשור גם בהרקדת מוצ"ש.. שני הריקודים נלמדו בסדנה ולכן גם רוקדים חדשים ודי מתחילים הפנימו כבר את הריקודים האלה.. הפלא ופלא- אפשרי ללמד את הריקודים " המסובכים" גם בסדנאות בהן רוקדים ררקדים שלא התחילו אפילו לרקוד כששני הריקודים האלה נולדו ודווקא הם יודעים אותם מצויין.. את " הי הייתה בכף ידי" החזירו ברוב ההרקדות ולדעתי " חנקו" את הריקוד היפה שוב.. פגשתי גם את הגירסה היוונית המקורית לריקוד זה, אבל אהבתי פחות.. וממש לא חובה להרקיד את כל ארבעת הבתים.. גם שניים כבר מספיקים..

silvey

New member
עד בכי נלמד לאחרונה אצל עופר אלפסי

ביום שני בקאונטרי דקל בשיכון בבלי בתל אביב. כמו כן עופר לימד את "נדם כל עוף" ובשבועיים האחרונים לימד את הריקוד "... ...בכף ידך", אם אני לא טועה...ריקוד ישן שכולם מתלקקים עליו בחוג.

"עד בכי" - ריקוד מעולה

למדתי אותו אצל אייל עוזרי. הריקוד מת לכמה שנים טובות עד ששמעון עשור החייה אותו לפני כארבע שנים. מאז ועד היום, הוא נרקד לעיתים בחוג של שמעון מרדכי בגולדה, בדרך כלל בסוף ההרקדה לפי בקשות הרוקדים. בחוג של שמעון עשור בגן נחום הריקוד ניתן מידי פעם, אם כי לדעתי מעט רוקדים יודעים אותו ובהחלט יש מקום לחזרה או שתיים.

למעלה