מי מכיר מי יודע?

מי מכיר מי יודע?

GM שלי מתכנן לגנוב קצת ממערכת בשם D20 מישהו מכיר? מה תוכלו לספר לי עליה? במיוחד במישור של יריר וקרבות?

hsotrt

New member
D20?? הGM שלך כנראה לא מבין עניין!

D20 זה שם כוללני לכל שיטה שמשתמשת בעיקרון הטבלאות שמשתמשות לעיתים קרובות בקוביה של 20 פאות... אפשר להגיד שב"ז´אנר" הזה נכללות D&D3, פאראנוייה ורולמרסאטר...

מבין ענין יותר מרוב השחקנים בארץ

מה שיכול להיות זה שלא הבנתי אותו נכון. אני אישית לא משוגעת על מערכות משחק, ולא מי יודע מה מבינה בהן. הוא דיבר על ספר רלוונטי שאמור לצאת בקרוב. זה לא ז´אנר, וזה לא הזוועות מבחינת משחק קרבות שהזכרת

רמץ

New member
סיכוי קלוש

זה לא סביר במיוחד, אבל זה כן מזכיר לי את העולם של הטרילוגיה של ורד הנביא: רצון הנודד; שועי הלילה; אחראן ונביאו / של מרגרט וייס וטרייסי היקמן - עולם מקסים ולא ממש מוכר אשר לו 20 אלים - כל אחד ממוקם איפהשהו על הסקאלות של טוב-רע ו- סדר-תוהו אשר ניתן לדמות לקוביה עם 20 פאות. כל אל הוא אויבו המושבע של אחיו מצידה השני של הקוביה ואבי האלים, סול, נמצא במרכז. לכל אל השקפה משלו ודרך אחרת שבה הוא רואה את סול - האמת, בעוד שאר האלים נראים לחלוטין לא מתאימים להשקפה זו והם כמובן נאבקים על אמונת האדם. באיזשהו שלב נמאס לאלים לשרת ולשעות לבקשותיו האישיות של כל אדם ואדם והם החליטו לחלק ביניהם את כח החיים של כלל האנשים המתים על מנת ליצור לעצמם מערך ביורוקטי של עוזרים. אחד יצר לעצמו מלאכים, כרובים, שרפים ומלאכי שרת; אחד יצר לעצמו ג´ינים ואפריתים; אחד יצר לעצמו שדים ושדונים; אחת יצרה לעצמה דולפינים ועוד ועוד... בזמנים כתיקונם - לכל אל יש את העם שלו וכוהניו אשר סוגדים לו. לכל עם יש תרבות אחרת המתאימה לאותו אל. למשל - העם של אחראן, האל הנודד - ניטראלי תוהו, הוא שבט נוודים מדבריים. העם של זאקרין, אל ההרג המרושע, הוא קבוצה גועלית של אנטיפלאדינים... ועוד ועוד... בין אם זו הייתה כוונתו של השה"מ שלך ובין אם לוא - הספר מומלץ בחום.

Soul Cake Duck

New member
D20 היא השיטה של מו"ד מהדורה 3

הרעיון בה הוא, בעיקרון, שכמעט כל מצב שתלוי בחלקו באקראיות ניתן לייצג באמצעות גלגול קובייה אחת בת עשרים פאות, ולהוסיף לתוצאה את כל ההשפעות השונות שאמורות להשפיע על התוצאה (לרוב מול תוצאת-מטרה מוגדרת מראש). כך, למשל, במוד"מ מהדורה שנייה עמידות לקסם מבוטאת באחוזים, כלומר יצור עם עמידות 30% לא מושפע מקסמים 30% מהזמן. באה שיטת D20, וכעת במו"ד מהדורה שלישית עמידות ללחשים של יצור מבוטאת במספר (נניח, 25), שמטיל הלחש צריך לגבור עליו - מטיל הלחש מגלגל קוביית 20, מוסיף את רמתו ואת עוצמת הלחש, ועליו להגיע לתוצאה המוגדרת (במקרה זה 25) כדי שהלחש שלו ישפיע. לעתים גלגולים נעשים לא כנגד תוצאה מוגדרת, אלא נגד גלגול נוגד של דמות אחרת - כך למשל, גלגול היחבאות של נוכל צריך להביס גלגולי איתור של אלה שמהם הוא מתחבא. כל הגלגולים האמורים הם גלגולי קוביית 20, עם כל ההשפעות המתבקשות. קרוב לוודאי שניתן להמיר את רוב שיטות הקרב לשיטות מבוססות D20, למרות שבמקרים מסויימים תצטערו שעשיתם זאת.

מה שהוסבר לי בנוסף

עכשיו אחרי שהיה לנו סשן ואפילו קצת זמן... זה שהשיטה היא גנרית, והיא נועדה בעיקר להפוך את גלגול הקוביות של מו"ד3 לאחיד - תמיד D20 ותמיד תוצאה גבוהה. בכל מקרה, תודה רבה על ההסבר

pumiforever

New member
../images/Emo32.gif בלי שום קשר לנושא ../images/Emo32.gif

בשביל לא לפתוח שירשור חדש סתם ככה על דבר לא חשוב, אני אכתוב את זה פה:
גורבש תחליף סקר
|סדשג| >בבקשה<

pumiforever

New member
חחח ... "|סדשג|"...חחח...זה מה

שקורה כאשר מתעצלים להקליק על הקישור של "סיום הדגשה", ומנסים לכתוב את זה בכתב עיוור.............

למעלה