מי מכיר? מי יודע?

האגס 1

New member
מי מכיר? מי יודע? ../images/Emo4.gif

האם מישהו מכיר שיר בלאדינו בשם 'רופא השיניים'? הוא לא נמצא בספרו של יצחק לוי, וכן לא בקנסיונרו היהודי-הספרדי של משה אטיאש (אלה הספרים שיש לי) ובעצם לא מצאתי אותו באף אוסף כתוב. הוא נשמע שיר הומוריסטי, ויש בו מילים מודרניות כמו oto ו-teatro היכן אני מוצא את כל המילים?

angelici

New member
בואנוס דיאס

סורי שלא יכולה לעזור ולא ידעתי שקיים שיר בשם-"רופא שינים",מזל שלא שרו לי אותו בילדותי כי לא ממש אהבתי רופאי שיניים, לא יודעת למה לפעמים נכנסת לעומקם של שירים ומזדעזעת מתוכנם,איך היו שרים שירים כל כך מצערים לפעוטים?,שימו לב למילים של שירי הערס

Sarika

New member
אנג'ליקי, שירי הערש שלנו

הם מעטים. אולם, האמהות הספרדיות שרו רומנסות כשירי ערש לילדים מכיוון שהרומנסות הן כעין סיפור עלילה ארוך, דבר שעזר להן לשמור על עירנות כשהן מנסות להרדים את תינוקן. הרומנסות הנ"ל הן לא תמיד בעלות תוכן מתאים לאוזנם הצעירה של הילדים, הן עוסקות באהבות, בגידות, נקמה, ניאוף ואפילו גילוי עריות רחמנא ליצלן...

SuzieRS

New member
שירי ערש הייו גם הזדמנות לאם

לשפוך את ליבה לתינוק התמים ,שלא ילך לספר לשכנה על אביו הבוגד שעוד מעט יחזור עייף,אך לא מהעבודה, אלה מאצל הפילגש.

רותי ב.

New member
נכון, וגם מה ששריקה כתבה.

יהודה אטלס רשם פעם רשימה מרתקת על תוכנם של שירי הערש, בתרבויות שונות. הלוואי שהייתי יכולה למצוא את אותו מאמר, אבל הרבה שנים חלפו, ולא בטוחה שאצליח

האגס 1

New member
תודה על הנעיצה ועל התגובות

בינתיים יש לי עוד קצה חוט קטנטן: אולי אתם זוכרים, אבל ב-1998 יצא דיסק של כנר בשם מנטש נחמיאס שמוצאו מסקופיה. הוא שר שם שיר בשם 'papa' לפי אותה המנגינה של 'רופא השיניים', אלא שהוא לא שר את זה בלאדינו, נדמה לי שזה ביגוסלאבית (אין יותר מדי פרטים בדיסק). אם את זה מישהו מכיר - אולי זה יעזור.

למעלה