מי מכיר? מי זוכר?

מי מכיר? מי זוכר?

את השיר המופלא: "כשכלב רבה למטבח נכנס אונד גנב שם דג ראתה אותו עקיבא רבנים הרגה אותו בכף ימים רבים כלב רבה לו בכו וקבר רבה לו כרו ומצב קבר רבה לו חצבו ועליו כתבו: שכשכלב רבה למטבח נכנס אונד גנב שם דג...." אין לי שמץ של מושג איך זה קרה, אבל פתאום מצאתי את עצמי מזמזמת להנאתי את השיר העתיק הזה.

הגרסה התל אביבית, החילונית היתה שונה ביוטר

כשלמטבח בא כלב, בשר משם לקח הרגה המבשלת את הגנב בכף אז באו כל הכלבים (במלעיל...) וקבר לו כרו: ומצבה הקימו ועליה כתבו: כשלמטבח בא כלב, בשר משם לקח הרגה המבשלת את הגנב בכף אז באו כל הכלבים (במלעיל...) וקבר לו כרו: ומצבה הקימו ועליה כתבו:כשלמטבח בא כלב, בשר משם לקח הרגה המבשלת את הגנב בכף אז באו כל הכלבים (במלעיל...) וקבר לו כרו: ומצבה הקימו ועליה כתבו:כשלמטבח בא כלב, בשר משם לקח הרגה המבשלת את הגנב בכף אז באו כל הכלבים (במלעיל...) וקבר לו כרו: ומצבה הקימו ועליה כתבו:

sailor

New member
יש גרסה ירושלמית? שונה

בא הכלב המטבחה עצם שם מצא ראתהו הטבחת קץ בא אז לחייו מאד הצטערה הכלבה רעיתו ועל קברו כתבה ש... בא הכלב ,,,

די דומה לגרסא ששרו אצלנו

למטבח בא כלב, ביצה משם גנב הרגה המבשלת את הגנב בכף כל הכלבים אז באו וקבר לו חפרו ומצבה הקימו עליה הם כתבו ששששששששששששששששששששששששששששש........... למטבח וגו' קצת מזכיר את המשחק טלפון שבור...

../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

אתמול קראתי את ההודעה הראשית אבל לא היה לי זמן ומרץ להגיב ורציתי לתהות על הנוסח: בשר משם גנב כי אני הכרתי "ביצה", ותהיתי האם זה היה אבטיח שלי או שכך אכן הגרסה המקומית עכשיו אני רגועה

מוגג

New member
כנראהיו לי אבטיחים רבים

כי זה מה שאני זוכר: כשכברבה למטבח נכנס אונד גנב שם דג תפס אותו מסתברי סכין ברבני ו.... ימים רבים מסתברי בכו כברבה לא חזר עשו לו מצבה ברה ברה וכתבו עליו: ואת מזמזמת את השיר בגלל ההודעה הזאת.

diday

Member
מה, השיר קיים גם בעברית?

לא נחמד שאני מכיר אותו רק בגרסה הגרמנית, למרות שדווקא הייתי צריך להכירו רק בזו העברית.

למעלה