מי מכיר בי"ס "אחר"

מי מכיר בי"ס "אחר"

שלום לפורום, יש לי בת בגיל 14 , לפני שנתיים אובחנה כבעלת הפרעה בקשב וריכוז. קיבלה הקלות . אני מרגישה שבית הספר הוא ממש מעמסה עבורה וחבל על הזמן שהיא מבזבזת שם. האם מישהו מכיר מסגרת אחרת שבה לומדים בקבוצות קטנות ורק את הנדרש לתעודת בגרות ? עדיף שאת הזמן המתסכל של יום לימודים היא תעביר בתחומי אומנות והעשרה. יש לי חשש שהיא תסיים את י"ב ללא שום הכנה לבגרות. אודה מאד לתגובה.

zivadina

New member
אני בעד בית ספר רגיל

הבת שלי אובחנה, לצערי, רק באמצע י"א ולא בגיל 14. מאמצע י"א היא התחילה להשתמש בריטלין, קפצה ממוצע 70 לממוצע 90 כתוצאה מכך שהתחילה להשקיע הרבה שעות בלימודים, והיום היא, בוגרת מגמת "אמנות", לומדת בעתודה בטכניון. (את ההשלמות היא עשתה בעצמה או עם מורה פרטית). מסתבר שלפני הטיפול, היא לא הצליחה להתרכז באף שעור יותר מ-20 דקות. את זה היא הבינה רק אחרי שמוש נכון בריטלין, שעזר לה להתרכז בכל השעורים וגם להכין שעורי בית ולהתכונן לבחינות. ההתאמות הן לא הדבר החשוב, אלא הכלים שאנחנו נותנים לילדים שלנו ללמוד בעצמם ולהצליח. אילו כלים הילדה שלך מקבלת כדי להצליח בלימודיה? לדעתי, להעביר אותה לבית ספר מיוחד, זה לוותר עליה ולתת חותמת לכך שהיא לא מסוגלת. אני מאמינה שילד בלי מוטיבציה הוא ילד עם בעיות, שאנחנו, ההורים, לא נתנו לו כלים לעקוף את הבעיות שלו. מה את חושבת? האם נוכל לעזור לך כאן? יש כאן קישורים לבתי ספר מיוחדים:

לא התכוונתי לבי"ס כזה

אני התכוונתי שיתמקדו שם במקצועות הבגרות. לגבי הריטלין , אני די חוששת . אמנם לא הציעו לי רק שמעתי מהסביבה. מה קורה לאחר שמפסיקים ללמוד? מפסיקים את הכדורים וזהו? שום תופעות לוואי?

zivadina

New member
לריטלין יש השפעה נקודתית

כלומר, הוא משפיע רק בשעות שהוא אמור להשפיע. יש כדור ל-4 שעות, כדור ל-8 שעות, וכדור ל-12 שעות. לוקחים את הכדור רק כאשר צריך, ולא לוקחים כאשר לא צריך. בוודאי שיש לכדור תופעות לוואי, אבל אף ילד לא אוהב לקחת ריטלין כשהוא לא צריך. מתוך נסיון של 6 שנים עם מספר ילדים!!! יש לכדור תופעות לוואי בזמן השפעתו המבורכת, שמתבטאת בויסות ההתנהגות ויכולת להתרכז, אבל גם בחוסר תיאבון ולפעמים כאבי ראש. ברגע שהכדור מפסיק להשפיע, כל תופעות הלוואי נפסקות והגוף חוזר למצבו ה"טבעי".

דליה.ד

New member
בית ספר אחר

אני יכולה לספר לך על כיתות מב"ר (מסלול בגרות רגילה) מטעם פרוייקט שח"ר. שתי בהנותי למדו בכיתות מב"ר וסיימו בגרויות בהצטיינות. הלמידה ממוקדת לבגרות, הם נבחנים על כל יחידה בנפרד ולומדים בקבוצות קטנות. כיתות מב"ר מתחילות בכיתה י' וצריך אישור מהועדה הפדגוגית של בית הספר ו/או ועדת השמה. מומלץ בחום!

zorefs

New member
אשמח לשמוע היכן בית ספר זה למרות ש.

אשמח לשמוע היכן בית ספר הזה. אנחנו מאזור ראשל"צ בתי בת 12.5 לומדת היום בחטיבת ביניים בית ספר רגיל אבל בכיהת קטנה היא לקוית למידה וקשב וריכוז אשמח לשמוע היכן יש בית ספר שיענה על הדרישות האלה שתוכל לעשות בגרות וגם מקצוע או אומנות שבזה היא טובה. אם תוכלי לכוון אותי כדי שלא תיפול בין הכסאות כי בתיכון הם לומדים בכיתה רגילה ואין לנו מושג מה לעשות אני רוצה לעשות שעורי בית לפני שיגיע הרגע הזה.

עידית פ

New member
הבית של תמר

מאיזה אזור אתם? יש ביס מצויין בשפיים ובעמק חפר : הבית של תמר

למעלה