מי מכיר בטיק?

אלוהא1

New member
מי מכיר בטיק?

לא בדיוק תפירה- אבל אני עושה אירוע בסגנון שנות ה- 60 ורוצה לעשות דוכן חולצות בטיק. מעונין לדעת בכללי איך עושים (לא צריך להיכנס לפרטים) וכמה זמן לוקח לזה להתייבש

רות מלר

New member
עקרונות צביעת באטיק

הבדים המומלצים- 100 אחוז כותנה צבעים- בחנויות עשה זאת בעצמך,טמבוריות,, תחביב.....- צבעי אבקה העקרון- קושרים את הבד היכן שרוצים למנוע צביעה, כשמתירים את הקשירה נותרת דוגמא בצבעים מנוגדים אפשר לצבוע בצבע אחד, ואפשר לצבוע בכמה צבעים. אני צבעתי פעם צהוב אדום וירוק- כשצובעים עם כמה צבעים מתחילים עם ההכי בהיר, ובכל פעם מגלים עוד טפח מהקשירה על מנת לאפשר לצבע הנוסף לכסות

maybesure

New member
בטיק

צבעים מגיעים כאבקה - ניתן להשיג חנויות לחמרי בניין. הנפוצים ביותר של חברת IDEAL ממיסים את האבקה במים, מרתיחים - והכי טוב "לבשל" את הבגד בתוך המים ולהניח עד לקירור מלא. זה עניין של חצי יממה לפחות. את הקשירות אני ביצעתי כך: קשרתי בשביל מקומות שיישארו בצבע הלבן של הטישירט המקורית. טבלתי בבהיר ביותר. קירור וייבוש מוחלט. קשירות נוספות במקומות שרוצים שיישאר הבהיר ביותר, טבילה בצבע הבא הכהה יותר, קירור וייבוש מוחלטים. קשירות נוספות וטבילה בצבע הכהה ביותר - קירור וייבוש מוחלטים. כל שלב היא בערך חצי יממה כך שצביעה במספר גוונים תיקח כמה ימים. אחרי הייבוש האחרון ועוד לפני שמורידים את הקשירות - טבילה במים עם מלח לקיבוע הצבע. ייבוש מוחלט. שטיפה של עודפי הצבע.. רק אחרי שנשטפו היטב עודפי הצבע הכהה ביותר אפשר לפתוח את הקשירות של הגוון הבא, לבצע שוב שטיפה במי מלח, ייבוש. שטיפת עודפי הצבע וייבוש, ושוב פתיחת הקשרים וכן הלאה. רצוי לקבע בכל שלב את הצבעים שהיו מתחת לקשירות. את הקשירות ניתן לבצע בעזרת חבל שק, חוט פשתן או חוט כותנה.יש לקשור במהודק כדי שלא יחלחל צבע לתוך החלק הקשור. עם מעט פרטים התהליך קצר - עם פירוט התהליך ארווווךךךךךךךךךך. אפשר כמובן לקצר דרך אם בוחרים לצבוע רק בגוון אחד בנוסף לרקע החולצה, או לטבול באקונומיקה חולצה צבעונית קשורה. השיטה הנ"ל נקראת "טאי-דאי" TYE-DYE לבטיק מצוייר משתמשים בשעווה וההסרה שלה מבגדים נעשית בטבילה בתוך נפט, כדי לחזור לרכות הטבעית של הבד. יש גם קיצורי דרך: V ועוד הצלחה

אוסיף ואדגיש:

חולצות *רק* 100% כותנה. את המלח המקבע שמים במים עם הצבע, ואז חוסכים איזה יומיים-שלושה ייבוש בין טבילות הקיבוע.

maybesure

New member
ניתן לצבוע גם

בדים סינטטיים חלקית (מעורבים), אך הקיבוע הסופי נעשה בחומץ. בכל מקרה יש להוסיף מלח לצבע לפי הוראות היצרן - אני עושה קיבוע סופי במי מלח אך את צודקת - זה לא חובה.

לא ניתן

ניתן לצבוע בדים מעורבים אבל רק הסיבים הטיבעיים תופסים את הצבע לגבי סינטטים, אזי פוליאסטר ופוליאקריל לא מקבלים צבע, ניילון מקבל כמו משי, אבל הטמפ' הגבוהה קצת הורסת אותו אז צריך לא לחמם יותר מדי

למעלה