מי מכיר את תולדות העיר???

• פותח הנושא d50s
  • פורסם בתאריך

d50s

New member
מי מכיר את תולדות העיר???

הי לבאר שבעים. האם מי מכם יכול/ה לספר לי בקיצור רב על תולדות העיר. באיזה שנה היא נוסדה??? על ידי מי??? מי היו ראשוני היהודים (שמותיהם ושנת הגעתם)??? האם לומדים את העובדות הנ"ל בבתי הספר בעיר??? האם ישנה תוכנית "מורשת" עירונית??? האם לדעתכם חשוב לדעת מעט על ההיסטוריה של העיר??? בתודה איבי

TheCohen

New member
שלום

בארשבע הייתה קיימת מאז ומתמיד ומהופיע בתנ"ך מלא פעמים. אברהם אבינו חפר שבע בארות ומשם השם "באר שבע". העות´מאנים היו הראשונים ששלטו במקום. אם אני לא טועה ההתיישבות הראשונה בב"ש הייתה אחרי מלחה"ע ה2 בקשר לשאר השאלות: לא , לא ולא

mr. man

New member
תיקון בקשר לשם

השם באר שבע בא משבועה שנתן אברהם למישהו (או ההפך, לא בדיוק זוכר), ולא משבעה בארות.

d50s

New member
לתמיר ומיכאל ושאר הבאר שבעים

תמיר ומיכאל היי, (ולכל הבאר שבעים) תודה על שהגבתם, אני שמח שאתם תלמידי תיכון, היות ואם אינכם מכירים את תולדות העיר כנראה שלא מלמדים אתכם את הנושא. במספר ערים ומקומות בארץ אנשים מחוברים לתולדות המקום, ישנם מוזאונים, ישנה תכנית לימודים בבית הספר. מענין שככל שהלויליות של תושבי המקום לישובם גדולה יותר, התושבים יודעים יותר על ההיסטוריה של עירם. מצטער שאצלכם רמת הידע היא אפסית, שמעתי שהלויליות לעיר אפסית גם כן אנשים מתבישים להודות שהם מבאר-שבע וחבל. יש לכם עיר נפלאה,... אשר להיסטוריה של העיר על קצה המזלג: העיר נוסדה בשנת 1900 ע"י התורקים (האתומנים ששלטו בשנים ההם בארץ ישראל)) באותה שנה הגיעו לעיר שני יהודים שבנו בה תחנת קמח, ההתישבות היהודית בעיר נמשכה עד למאורעות תרפ"ט 1929. היהודים חזרו לבאר שבע לאחר שהיא נכבשה ע"י צהל ב 1948. הייתי מעונין לדעת מדוע אחד מכם כתב שאיננו מעונין לדעת על ההיסטוריה של העיר??? המון אנשי רוח וגדולי אומה אמרו בורסיות שונות ש"עם שלא מכיר את ההיסטוריה שלו, הוא עם שיובס..." אני מקווה לראות תגובות נוספות אי בי

דודו21

New member
כל הכבוד...........................

מה היינו עושים בלעדך איפה העיר המאת ביכלל בדרך לאילת

fireman

New member
בוא נבהיר כמה דברים

מעולם לא התביישתי לומר בפניו של אף אדם שאני גר בבאר שבע, אני חושב שאפשר לומר עליי באר שבעי פטריוט ועכשיו לקצת דיוקים, העיר באר שבע מוזכרת עוד בתורה בספר בראשית כמקום בו נשבע אברהם את שבועתו לה´, מכאן אכן נלקח השם באר שבע, באר על הבארות בעיר ושבע על השבועה שנשבע אברהם אבינו טרם כיבוש העיר באר שבע ב1948 נשלטה העיר ע"י שלטון טורקי, העיר באר שבע שוחררה כחלק ממלחמת העצמאות במבצע יואב שהוחל ב15 באוקטובר 1948. העיר באר שבע שוחררה 6 ימים לאחר מכן ב21 לאוקטובר 1948 ע"י צה"ל מספר ימים לאחר מכן נפתח מבצע חורב שהיה המבצע שנועד להבטיח את סילוקם הסופי של המצרים שהיו אז בנגב. אם ממישהו רוצה היסטוריה על מאורעות חשובים בעיר הוא מוזמן לשאול

d50s

New member
לערן, ולבאר שבעים נוספים...

לערן הכבאי (אתה לא מתבייש בעיר מגוריך, אבל מדוע אתה מתבייש בשפתך?) כנראה שבנוסף לכך שלא מלמדים אתכם על "תולדות העיר" לא מלמדים אתכם "הבנת הנקרא" (ומנהל פורומים בלי הבנת הנקרא... נראה לי מה זה לא רציני...) היכן היה מצוין ש"אתם" מתבישים במקום מגוריכם, כתבתי שהנכם כנראה "לא לויאליים" מספיק... ולאיזה דיוקים אתה מתכוון, לא שאלתי מהיכן נלקח השם, כולם מכירים את סיפורי המקרא, שאלתי "באיזה שנה נוסדה העיר???" ובעצמי נתתי את התשובה העיר נוסדה ע"י הטורקים בשנת 1900, והיתה בשלטון טורקי עד כיבושה ע"י הגנרל אלנבי. והמשכתי... שהעיר חזרה להיות יהודית לאחר כיבושה ב 1948. יופי שהוספת פרטים על כיבוש העיר במלחמת השחרור. אני עדין לא מבין היכן ה"דיוקים" מה לא היה מדויק קודם לכן. ויש לי שאלה על ההיסטוריה של העיר??? האם תוכל להחכים אותי (ואת כל הבאר שבעים) ולספר לי על תולדות ההיתישבות היהודית בעיר משנת יסודה ועד 1927 מה שאתם מכנים "תרפפו" "מי שלא מכיר את ההיסטוריה של עמו, לא ראוי להיות שייך לעם" איבי

fireman

New member
הנה עוד אחד שרוצה ללמד אותי

הבנת הנקרא.... ידידי היקר, כל הכבוד לך שאתה מכניס להודעות שלך מילים יפות כמו "לויאליות" רק תעשה לי טובה לפני שאתה סתם דוחף מילים יפות כאלו כדאי שתדע מה משמעותן כי כנראה אתה לא יודע... ואני אצטט אותך מהודעתך!: "אנשים מתבישים להודות שהם מבאר-שבע וחבל" ואני לא מתכוון להמשיך להתעסק בזה עוד. עכשיו בוא אני אסביר לך למה התכוונתי בדיוקים, ציינתי תאריכי מאורעות מדוייקים ואני אתקן אותך שוב, לאחר שהערבים כבשו את ארץ ישראל חרבה העיר באר שבע עד שבשנת 1880 (ולא 1900) בנו התורקים את העיר מחדש. עד שקמה מדינת ישראל הייתה באר שבע עיירה בדואית עד שנכבשה ע"י צה"ל באטוקטובר 1948.

למעלה