מי מכיר את קולוטל?

תקוה8

New member
מי מכיר את קולוטל? ../images/Emo101.gif

ביקרתי אצל רופא משפחה אתמול, זה לא היה מתוכנן, אבל סיפרתי לו שאני סובלת מזה כחודש מכאבי גב-בטן חזקים עד בילתי ניסבלים, כבר היו לי בעבר כאבים כאלו אבל לא בכזו עוצמה, אז הוא נתן לי קולוטל והבטיח שזה מטפל ולא רק מרגיע, באופן כללי אני לא לוקחת תרופות אלא אם כן ממש אין לי ברירה, אז... אם יש למישהו היכרות עם התרופה אשמח לשמוע.

קולוטל

אני נתקלתי בו לראשונה לא מזמן בביקור אצל רופא גסטרו. רופא שקיבל ווהכיר את המחלה, וכשאמרתי לו שאני סובלת ממעי רגיש, רשם מיד, ולא התוכח, לא ניסה לתשאל אותי- אמר שזה הגיוני מאוד עם הפיברו', והציע לי קולוטל. אמר שהתרופה מיועדת בפרוש למקרה של מעי רגיש, פועלת רק במעי, עם מינימום תופעות לוואי, ושרצוי לקחת אותה כמה חודשים כדי לראות אם היא משפיעה. הסיבה היחידה שעוד לא התחלתי לקחת אותה היא שבחודש האחרון ערכתי כמה שינויים תרופתיים, ועם המעבר ביום שישי הקרוב אני לא רוצה שום פנצרים, אבל בהחלט אתחיל לקחת אותה לאחר המעבר, כיוון שהמצב שלי בעניין הזה הוא על הפנים [כל ארוחה נגמרת בעוויתות בטן
]. ...לפחות אני יודעת שבשאר גזרות הגסטרו מצבי בסדר, אחרי בדיקת אנדוסקופיה אתמול, שהפילה אותי לחלוטין מהרגליים.[מי אמר תגובה מודזמת לתרופות אצל פיברואים, מי?
] לגבי פפברין מול קולוטל- אלו תרופות למצבים שונים, ורק הקולוטל מיועדת ישירות לטיפול בIBS. חיה

תקוה8

New member
אני לא יכולה לקחת תרופה אחרת

בגלל שהרופא נתן לי מרשם לקולוטל. רציתי לוודא- אני חייבת לקחת תקופה ארוכה כדי שזה ישפיע? הרופא אמר לי לקחת 3 פעמים ביום אבל לא אמר לכמה זמן, נראה לי שבחבילה יש כדורים לשבועיים בערך (עוד לא קניתי). חוצמזה- אצלי הכאבים כל הזמן בלי קשר לכניסות ויציאות של אוכל, הפעם יש גם כאבי גב חזקים ביותר ובחילות (אבל זה יש לי רוב הזמן). ואחרון חביב- מה זה IBS?

דור דור2

New member
פרטים

קודם כל תמיד מומלץ להיצמד להמלצות רופא! אני לקחתי פעמים ביום, ההשפעה הייתה שלושה ימים אחרי שהתחלתי לקחת. הייתה תקופה שהיו לי כדורים קבוע בבית אבל לא לקחתי, שמרתי אותם לתקופה לחוצה בחיי שאז המעי היה רגיז במיוחד ורק אז לקחתי לכמה שבועות. תתחילי לקחת את הכדורים ותראי לבד את ההשפעה המיידית. גם אצלי לא היה לזה קשר לאוכל, הכל היה כל כך פגום שתמיד כאב ולא היה אפשר ליחס לכלום. IBS - בעיברית "תסמונת המעי הרגיז"

-irritable bowele syndrome

או בעברית- תסמונת המעי הרגיש. את התרופה יש לקחת כחצי שעה לפני האוכל,ואני קיבלתי שתי קופסאות, עם מרשמים לשלושה חודשים [כל חודש שתי קופסאות] עוד לא התעמקתי ובדקתי כיון שהחלטתי לחכות עם התרופה כמו שכתבתי. גם לי יש ימים בהם העוויתות וכאבי הבטן לא קשורים כלל לזמני האוכל, היום גיליתי שחלק מהעוויתות נרגעות אחרי שאני אוכלת משהו 0-: יש ימים בהם אחרי כל ארוחה אני ממש לא יכולה להתישר, כי הכאבים מקפלים אותי פיזית, בימים אלו שתיית תה צמחים חם וחמום עדין של הבטן מקלים עליי מעט. גם כאבי הגב והבחילות לא חדשים לי- אלו מופיעים אחרי ארוחות גדולת יותר,ולרוב פשוט שילוב של זמן,תה צמחים וחימום עדין עוזרים לי ומקלים. נשמח לשמוע אם וכאשר תתחילי לקחת את הקולוטל האם ואיך הוא עוזר לך. חיה

תקוה8

New member
אתמול קניתי סופסוף

את הכדורים, אבל הכאבים כניראה נבהלו ונחלשו, אז בנתיים אני מחכה עם זה, תודה על ההמלצות, בהחלט אנסה.

דור דור2

New member
קולוטל

יש לי הכרות מצויינת עם הכדור! אני זוכרת שאחרי שנים של סבל שאף רופא, כולל גסטרו' למיניהם, לא אמרו לי שיש משהו לעשות לגבי העויתות בבטן, פתאום הרופא משפחה שלי שאל אם הקולוטל לא עוזר לי?! הייתי המומה ושאלתי אותו מה זה הכדור הזה שמעולם לא שמעתי עליו והוא היה עוד יותר בהלם שכל כך הרבה שנים אני סובלת מהבטן ומעולם לא לקחתי אותו!!! או את דומיו, יש כמה כדורים במשפחה הזו. בקיצור - כדור פלא!!! לי לא היו תופעות לוואי בכלל, לא חושבת גם שיש לכדור הזה תופעות כלשהן. אפשר לקחת אותו תקופות ארוכות לסירוגין. לקח ממני את כל העוויתות בבטן והגזים! חייבת לציין - שאני הוצאתי מחיי את כל התרופות והכדורים. אני מאמינה שבסופו של דבר הם עשו לי רק נזק מצטבר!

תקוה8

New member
תודה דור ../images/Emo142.gif

הרגעת אותי, גם אני מתכוונת לקחת רק במקרי חירום

זואיzoe

New member
קולוטל לעוויתות בטן

היי. נסי את הפאפאברין...לפני ההריון לא הייתי מהססת ולוקחת ממנו כמו סוכריות נגד כל מיני התנהגויות משונות של הבטן, בעיקר עוויתות מזוויעות.בשבילי עשה את העבודה טוב יותר מהקולוטאל. שווה ניסיון

דור דור2

New member
נכון אבל...

צודקת בהחלט זואי, פאפאברין מעולה גם לעוויתות אבל לא מומלץ להשתמש בו לתקופות ארוכות ויש לו תופעת לוואי של עייפות !!! לא על כולם כמובן, אותי לדוגמא הוא מפיל מהרגליים. זה כדור שהייתי שומרת למקרים קיצוניים כעזרה ראשונה למרות שהיו התקפים שגם פאפאברין לוריד כפול 3 מנות בבי"ח לא היה עוזר

למעלה