מי מכיר את המושג..

sovlanit

New member
אין לי שם בסדר? בוקר אור,

השאלה ששאלת גורמת לי להרהר. מקווה שתהיה לי תשובה מגובשת עוד היום. ואם לא- בטוחה אני שכבודך ישמח לשתף אותי בתשובה... כל טוב. תודה שאתה גורם לי לחשוב

rama69

New member
תכנותים,

במידה והבנתי נכון אז... אני יכולה לתכנת את המחשבה שלי למשהו חיוב כדי להשיג חיים טובים יותר. אני יכולה לתכנת גביש קריסטל לטובת טיפול האדם, להזמנת זוגיות טובה, הגנות או טיהור הבית. כבר מס' פעמים כתבתי על נושא החשיבה החיובית והיגדים חיוביים, במידה ואנו רוצים להזמין עבור עצמנו משהו לחיים כבריאות, הצלחה חומרית, הצלחה במבחנים, אנו יכולים לתכנת את התת מודע שלנו לכך על ידי אמירת היגדים חיוביים. מקווה שעניתי. בברכת אור המודעות אתי

tovabrendel

New member
בוקר טוב

המושג "תכנותים" באפיק הרנושי מתקשר אצלי לתחומים של פסיכוקיברנטיקה שהינו תחום שעוסק בשינוי דפוסי חשיבה בעזרת תכנון מחדש..של חשיבה. גם NLP.עוסק בתכנות באפיק האנושי. האם לזה נתכוונת???

אז ככה

המוח שלנו הוא כמו מחשב, כל חיינו, תכנתו לנו אותו ואנו תכנתנו אותו בלי לדעת אפילו. תכנותים זה המשמעויות שלמדנו, שאחריהן באות התגובות ה"אוטומטיות". רוב בני האדם לא מבינים שהכל מתחיל ונגמר ברעיונות שהם הכניסו לעצמם, וחושבים שככה כל בני האדם. שיש דברים "פוגעים" ויש דברים "מעליבים" ויש דברים "שלא אומרים", ויש דברים "שלא עושים".. כי ככה זה אצלם.. אז הם בטוחים שככה זה אצל אחרים. ואם אחרים פועלים אחרת או חושבים אחרת.. אז הם ממש לא בסדר, ואז למה לא להילחם בהם אגב? אפילו בפורומים מהסוג הזה יש אנשים שעדיין בטוחים שיש דבר כזה "להגיד משהו פוגע". ושרגשות זה משהו שלא קשור אלינו ואין לנו כל מילה לגביהם. ולא רק זה.. כדי להצדיק את זה שהם לא מצליחים לרכוש שליטה על החיים שלהם הם ילחמו מאוד חזק כדי לצאת צודקים בקשר לזה. אלה הכפתורים, התכנותים שלנו, אם מישהו אמר לי משהו שתכנתתי פעם בתוכי ככפתור והנה שניה אחרי שהוא אמר לי את זה התכנות מופעל ואני עלול להרגיש פגוע, נעלב, מאוהב, שמח, מאושר. ואם אני ממש מאומן על התגובות שלי אני עלול לחשוב שזה כבר "יוצא לבד". כמו נגינה אצלי.. פעם התאמנתי מאוד קשה על לתכנת את הצורה של האקורדים לאצבעות, והיום שאני בא לשים אקורד אני בכלל לא חושב על זה, זה "אוטומטי". השלמדתי נהיגה כל תזוזה הכי קטנה, להזיז את ההגה, ללחוץ על הדוושא, קודם חגורה, מוט הילוכים, אורות.. התאמנתי והתאמנתי עד שזה נכנס לי למערכת, במילים אחרות תוכנת, והיום אני נכנס לאוטו ופשוט נוסע. מכירה את התחושה שמישהו בא ואומר לך "יש לי חדשות טובות בשבילך!". את ישר מתחילה להרגיש את הרגשות עוד לפני שהוא אמר מה החדשות בכלל.. למה? כי זה כבר מתוכנת אצלך. ולא כי ככה בנוי המין האנושי. יש לנו תכנותים לכל דבר בעולם, לגבי מה זה אמא נכונה, ומה זה אבא נכון, ואיך צריך לדבר פה.. ואיך להתנהג שם.. מה מותר להגיד, מה אסור להגיד, אם נאמר משהו כזה איך להגיב, אם נאמר משהו אחר איך להרגיש. הדרך שזה עובד היא.. קורה משהו שאת יכולה לזהות ע"י החושים שלך. ואז את שואל את עצמך שאלה מהירה "מה המשמעות שלי לזה?" ואז את שואלת את עצמך שאלה מהירה שניה "איך אני צריכה להגיב?" לפי התשובות לשאלות האלה צצות תחושות, ופעולות. תכנותים.

אנילה1

New member
אין לי שם בסדר? , מהרגע שנולדנו

אנחנו מתוכנתים. כי אנחנו יצורים חברתיים וחייבים למען החברה להיות פחות או יותר שוים. למשל אנחנו כקבוצה, כולנו יודעים לכתוב עברית במחשב, אחרת לא היינו כאן. וכולנו יש ידע מסוים איך להתעיל את המחשב. ולרובינו יש מחשב בבית, אנחנו יודעים איך להשיג מחשב. מאיזה מקום, לשלם עבורו, זה אומר שאנחנו גם משיגים את הכסף למימונות, זה אומר שכולנו עובדים פחות או יותר. אם המחשב בבית אז כולנו גרים בבית. אתה יכול לראות איך אנחנו מתוכנתים להיות שווים, כדי שהשיחה הזאת תהיה רלוונטית לכל מי שנמצא כאן. יש תיכנותים ויש תיכנותים. אלה שלא מפריעים לנו ואלה שעוזרים לנו, לא ניגע בהם. רק אלה שעושים לנו רע ננסה לשנות ע"י תיכנות שונה של המוח. וזה כל הסוד.

תכנותים זה לא דבר רע

להיפך, זה כלי מדהים שנועד כדי לשרת אותנו. זה בא כדי שדברים יקרו עבורנו ביותר קלות, כדי שהמיומנויות שלנו יגדלו בתחומים שאנחנו בוחרים. השאלה היא .. במקומות ששם אנחנו רגילים/מיומנים/מתוכנתים בדרך שאנחנו לא רוצים. למשל תכנות הרגשות שלנו, ותכנות התנהגויות או מחשבות שהיינו רוצים להיפתר מהם.

tovabrendel

New member
שאלה??

באיזה אופן נעשים התכנותים שלך?? לשנות תכנותים של התנהגות הרגל לא רצוי והחלפתו בהרגל אחר.. באיה אופן שונה השיטה שלך מפסיכוקיברנטיקה ו NLP??

seeyou

New member
גם אני בדעה שאנו רק "גולם" ביולוגי!

האופי,תכונות שאנו יורשים בלידה בא לענות על התכנות שלנו! אם אני מבין נכון,החוכמה היא לדעת את מיקומם של הכפתורים ולדעת לתמרן איתם במשך החיים. פעם במילוים... בין הנושאים שהועלו,פרט לנשים,היה גם משהוא בדומה לנושה שלך.. היה בחור ששתק כול הזמן,רק חיוך רחב עלה על פניו שאלתי אותו,משה חוץ מלחיך אין לך דעה בנידון הוא הביט עלי ואמר כאשר אני רוכש מיקרוגל אני בקושי קורה איך להפעיל אותו, ולא מעניין אותי איך הוא בנוי!

למעלה