מי מחליט ועד מתי????

מיכל ב

New member
מי מחליט ועד מתי????

התחלנו בטיפול תרופתי חדש. הילדה מגיבה לתרופה, אין תופעות לוואי. לכאורה הכל טוב, אבל הרי לא יכול להיות שהכל יהיה טוב... בימים האחרונים היא מתנגדת ללקיחת הכדורים, בנתיים עם קצת דיבורים ושיכנועים זה מצליח אבל עד מתי. זה מטיש אותי ומעורר אצלי את השאלה האם זו לא החלטה של הילדה? היא בת 10 וחצי והכדור נלקח על מנת לעזור לה בבעיית הקשב. אין בעיות התנהגות, אם אנו מוציאים את הבלאגן שעוטף אותה מהעניין. לא יודעת איפו ללחוץ, איפה להרפות. ודבר נוסף, התרופה הזאת ניתנת בתוך מחקר כך שאי אפשר להפסיק לתקופה ואז להחליט שחוזרים לזה. חוץ מזה אני מרגישה לא טוב עם זה שאני מבקרת כאן רק בשעת קושי... אבל יש לי תרוץ, אני באמת עסוקה עד מעל לראש. נראה לי שעשיתי טעות בזה שלא הכנסתי את הקטנה לצהרון, זה מביא מזה שאין לי שנייה לעצמי. רק תזכורת יש לי שלוש ADHD. כן 100% מהילדים, והחיים קשים אבל יפים. יש עצות??????? מיכל.

Iris-1

New member
שלום לך וברוכה הבאה.

אולי אפשר להחביא את הכדור בתוך משהו שהיא אוהבת: למשל כפית שוקולד, כפית גבינה לבנה, השתיה של הבוקר. לא מבטיחה שזה יעזור אבל תנסי.

היי מיכי ברוכה השבה../images/Emo20.gif

אני מאוד מאוד מבינה את הקטע של חוסר זמן....ואל תדאגי אנחנו פה כל הזמן. לגבי התרופה, אולי שאלת את הילדה למה היא לא רוצה לקחת אותה? אני לא מדברת על תופעות לוואי אני מדברת על התחושה שנוצרת אצל ילד כשהוא מרגיש שהוא שונה מאחרים או שהוא לבד בעניין, לפעמיםהתחושה הזו של "רק אני צריך לקחת" גורמת להתנגדות, אולי כדאי לשתף אותה בידע שיש עוד אנשים שלוקחים תרופות, והמטרה היא לא כדי לשנות אותה אלא כדי לעזור לה, ורצוי גם להדגיש שאוהבים אותה מאוד עם או בלי התרופה, פשוט בגלל שהיא שם והיא נהדרת. וכמובן להעזר הליווי הפסיכולוגי...שכמו ששתינו יודעות היא נהדרת. אפרת

למעלה