מי מחובר ל WIFI שלי?

evike

Well-known member
מנהל
שלום.
יש לי ראוטר ARCHER AX 53 מחובר לסיבים של פרטנר, שנקנה באופן פרטי, מכיוון שהוא עדיף מהראוטרים שהחברות מספקות. (לכן גם לא אוכל להעזר בהם לשאלה שלי, כי הם עוזרים בכל הקשור לראוטרים רק במכשירים שאותם הם מספקים)
על הנייד ( גלקסי S20) יש לי אפליקציה TETHER, ששם אני רואה את כל מה שקורה בWIFI.
באפליקציה ניתן לראות מי מחובר ל WIFI באותו הזמן.
ועכשיו לשאלה - יש מישהו שאין לי מושג מיהו. איך אפשר לדעת לפי הפרטים האם זה חיבור של אחד המכשירים שלי, או מישהו תפס טרמפ על ה WIFI?
יש לי כמה מכשירים שידוע לי שהם מחוברים, הטלפונים שלנו, המחשב השולחני, טאבלט, סטרימר. חלק מהמכשירים כבויים. האם גם הכבויים נחשבים למחוברים?
איך אפשר לדעת לפי הפרטים של MAC בתוספת אותיות ומספרים למי הוא שייך? אגב, רשמתי בגוגל את הפרטים של המחובר שאני לא בטוחה בו, הוא לא מוכר.

לפני החלפת סיסמה, הייתי רוצה לדעת האם כל המשתמשים מורשים על ידי.
להחליף סיסמה זה קצת בעייתי, צריך להחליף לכל המשפחה, זה מילא. הבעיה היא עם המולטימדיה של המונית, שחיברו אותה בזמנו בחברה, ויכול להיות שתהיה בעיה להחליף סיסמה. אעשה זאת רק בחוסר ברירה.
תודה.

לוייםLEVIM

Well-known member
שלום.
יש לי ראוטר ARCHER AX 53 מחובר לסיבים של פרטנר, שנקנה באופן פרטי, מכיוון שהוא עדיף מהראוטרים שהחברות מספקות. (לכן גם לא אוכל להעזר בהם לשאלה שלי, כי הם עוזרים בכל הקשור לראוטרים רק במכשירים שאותם הם מספקים)
על הנייד ( גלקסי S20) יש לי אפליקציה TETHER, ששם אני רואה את כל מה שקורה בWIFI.
באפליקציה ניתן לראות מי מחובר ל WIFI באותו הזמן.
ועכשיו לשאלה - יש מישהו שאין לי מושג מיהו. איך אפשר לדעת לפי הפרטים האם זה חיבור של אחד המכשירים שלי, או מישהו תפס טרמפ על ה WIFI?
יש לי כמה מכשירים שידוע לי שהם מחוברים, הטלפונים שלנו, המחשב השולחני, טאבלט, סטרימר. חלק מהמכשירים כבויים. האם גם הכבויים נחשבים למחוברים?
איך אפשר לדעת לפי הפרטים של MAC בתוספת אותיות ומספרים למי הוא שייך? אגב, רשמתי בגוגל את הפרטים של המחובר שאני לא בטוחה בו, הוא לא מוכר.

לפני החלפת סיסמה, הייתי רוצה לדעת האם כל המשתמשים מורשים על ידי.
להחליף סיסמה זה קצת בעייתי, צריך להחליף לכל המשפחה, זה מילא. הבעיה היא עם המולטימדיה של המונית, שחיברו אותה בזמנו בחברה, ויכול להיות שתהיה בעיה להחליף סיסמה. אעשה זאת רק בחוסר ברירה.
תודה.
חשוב קודם לוודא מי מחובר לWiFi שלך לפני שמחליפים סיסמה — במיוחד אם יש מכשירים שקשה לשנות להם את ההגדרות, כמו מערכת המולטימדיה של המונית.

נתחיל ממה שאתה יכול לבדוק:
איך לבדוק מי מחובר אליך כרגע דרך אפליקציית Tether:

1. פתח את אפליקציית Tether.
2. עבור לדף הראשי של הראוטר.
3. בחר באופציה של "לקוחות מחוברים" / "Connected Devices".
4. תראה רשימה של כל המכשירים שמחוברים כרגע לרשת (WIFI וגם חיבור קווי אם יש).

בדרך כלל רואים:

שם מכשיר (אם הראוטר מזהה אותו — כמו "Galaxy S20" או "DESKTOP-ABC123").

כתובת IP פנימית (למשל: 192.168.0.105).

כתובת MAC (שנראית כמו 34:12:98:AB:45:CD).

סוג חיבור (2.4GHz / 5GHz / Wired).

מה אפשר לעשות כדי לזהות את המכשיר החשוד?

1. השוואת כתובת MAC

כל מכשיר שמתחבר ל-WiFi שלך משדר כתובת MAC (כתובת ייחודית לכרטיס הרשת).
הדרך הכי טובה לבדוק האם מדובר באחד מהמכשירים שלך היא:

לגשת לכל מכשיר מוכר בבית (טלפונים, טאבלטים, סטרימרים, מחשבים).

לבדוק מה הכתובת MAC שלו.

להשוות אותה לזו שמופיעה באפליקציית Tether.

לדוגמה:

באנדרואיד: הגדרות → מידע על הטלפון → סטטוס → כתובת MAC של WiFi.

במחשב ווינדוס:
ללחוץ Windows + R → הקלד cmd → ואז הקלד ipconfig /all.

לחפש "Physical Address" תחת "Wireless LAN Adapter".

ברגע שיש רשימה של כל כתובות ה-MAC של המכשירים שלך, אפשר לבדוק אם המכשיר הלא מזוהה מופיע בהן. אם לא – כנראה מדובר ב"מסתנן".

לגבי מכשירים כבויים?

מכשיר כבוי לא אמור להופיע ברשימה של מכשירים מחוברים.
אבל אם הוא רק על "שינה" או "מצב חיסכון", ייתכן שעדיין יש לו חיבור פעיל.

איך לזהות מכשיר לפי כתובת MAC (אם לא מזהים לבד)

כתובת MAC מורכבת מ6 זוגות של ספרות/אותיות. שלושת הזוגות הראשונים מייצגים את היצרן של כרטיס הרשת.

לדוגמה:

DC:A6:32 = Samsung

FC:FB:FB = Apple

00:1E:65 = TP-Link

אפשר לבדוק כתובת MAC באתר הזה:

לרשום את שלושת הזוגות הראשונים ולראות של מי היצרן.

כך אפשר לדעת אם זה מכשיר של אפל, סמסונג, שיאומי וכו'.

אם חושדים שזו חדירה – ניתן לעשות (לפני החלפת סיסמה):

1. לחסום את המכשיר ישירות מה-Tether:

ללחוץ על המכשיר ברשימה.

אמור להופיע לך כפתור Block או "חסום מכשיר".

כך ימנע ממנו להתחבר שוב, אפילו בלי לשנות סיסמה.

2. להפעיל את ה-Whitelist (אם יש)

זהו מצב שבו רק כתובות MAC שברשימה יכולים להתחבר.

קצת יותר מורכב לניהול, אבל בטוח מאוד.

3. לבדוק אם יש עדכון קושחה לראוטר – עדכונים לפעמים מתקנים באגים באבטחה.

מתי בכל זאת להחליף סיסמה?

אם לא מצליחים לזהות מי זה, ולא בטוח שהחסימה עבדה — לשקול החלפת סיסמה.

אם מדובר במכשירים כמו מערכת מולטימדיה לרכב, תוכל:

לבדוק אם ניתן לשנות לה ידנית את החיבור.

או להשתמש ברשת WiFi נפרדת (Guest Network) ולחבר אותה לרשת הזו.

evike

Well-known member
מנהל
וואו תודה! איזה הסבר מפורט וברור. את החלק הראשון עשיתי עוד לפני ששאלתי. את ההמשך, אנסה אח"כ, כשיהיה לי זמן וראש פנוי.
ושוב המון תודה.

evike

Well-known member
מנהל
אז ככה:
בדקתי את כל המכשירים שנרשמו מחוברים, ושלא זיהיתי אותם לפי מה שנרשם, ושבזכותך שרשמת שיש כתובת MAC, זיהיתי אותם. מסתבר, שאין אורחים לא קרואים.
כמה הערות:
*בכלל שכחתי שגם המדפסת מחוברת אלחוטית, ושלא הכרתי את השם שלה כפי שנרשם, בה חשדתי.
*רשום לי ANDROID-3 שלא ידעתי מה זה, הבן שהיה אתמול אמר לי שלפי הסמל ליד, זה ממיר, וכנראה זה הסטרימר, שמזוהה למרות שהוא כבוי, אולי כי הוא נפתח דרך ממיר הכבלים שהוא פתוח או בסטנדביי.
*מה שהכי מוזר, אבל לא חשוד כפולש, דווקא הנייד שלי. הוא מופיע ב TETHER בשם שאני קבעתי לו, יש לו כתובת MAC, אבל רשום ליד שהכתובת אקראית, וכשנכנסתי לבדיקת הכתובת רשום שהיא לא מזוהה.
הנייד של אישי ושל הבן זוהו לפי דגם המכשיר. אז כנראה שהאנונימיות נובעת משם המכשיר ואילו השארתי את הדגם בלי לשנות, אולי הוא היה מזוהה כמו הניידים האחרים. לא בא לי לשנות ולשחק עם זה, מכיוון שברור לי שהוא לא פולש...

אגלה לך את הסיבה שחשדתי שיש פולש והתחלתי לבדוק. עשיתי אולי שטות, ומסרתי את הסיסמה של ה WIFI לשכן, שהיה כמה ימים ללא חיבור לאינטרנט, והוא למד למבחן חשוב, מבחן חייו, וריחמתי עליו כי יום המבחן התקרב. אח"כ ראיתי שבאו לתקן לו את האינטרנט, כך שאין לו סיבה לגלוש דרכי. ובכל זאת, כדי להיות בטוחה, נכנסתי לבדוק ומצאתי כל מיני שמות מכשירים לא מוכרים לי.
בכל מקרה, אמשיך לבדוק מידי פעם.

מה שכן, בזכותך למדתי עוד משהו שכלל לא היה לי בו מושג.
שבת שקטה ורגועה!

נערך לאחרונה ב:

evike

Well-known member
מנהל
לא בטוח ששייך לגמרי לנושא שמעל, בכל זאת יש קשר מסויים - כשהממיר של הכבלים מכוון לערוצים ישראליים, למשל 12, הוא מזוהה בTETHER כאנדרואיד 3. כשמעבירים לערוץ ספורט, למשל 55, הוא משתנה לאנדרואיד 2. יש הסבר לכך? סקרנית.
תודה, שבוע טוב.

לוייםLEVIM

Well-known member
לא בטוח ששייך לגמרי לנושא שמעל, בכל זאת יש קשר מסויים - כשהממיר של הכבלים מכוון לערוצים ישראליים, למשל 12, הוא מזוהה בTETHER כאנדרואיד 3. כשמעבירים לערוץ ספורט, למשל 55, הוא משתנה לאנדרואיד 2. יש הסבר לכך? סקרנית.
תודה, שבוע טוב.
בערוצי IPTV (כמו בHOT או פרטנר) ייתכן שכל מקטע של ערוצים כמו ערוצים מסחריים (12, 13) או ערוצי ספורט (כמו 55) מוזרמים דרך שירות או מודול שונה בתוך מערכת האנדרואיד של הממיר.

כשרואים "אנדרואיד 2" או "אנדרואיד 3" בTether או בנקודת הגישה, זה לא שמות רשמיים אלא שמות שמערכת הטלפון נותנת לפי הdevice name או הnetwork name שהממיר משדר.

ייתכן שהממיר מטעין תהליך נפרד (instance) של נגן וידאו פנימי או שירות סטרימינג לכל קבוצת ערוצים ולכן מופיע שם אחר.

ערוץ 12 נטען דרך מודול Streaming A << מזוהה כ"Android 3"

ערוץ 55 (ספורט) נטען דרך מודול Streaming B << מזוהה כ"Android 2"

כשעוברים מערוץ לערוץ, ייתכן שהממיר טוען אפליקציה פנימית שונה משנה את Client ID או הHostname ברשת.

ולכן תופיע בטלפון/ראוטר כ"Android 2" או "Android 3".

רוב הזמן נח

Well-known member
זה ברור שאם מישהו מיוזמתו מוסר סיסמה, אז בעתיד ימשיכו להתחבר דרכו.

evike

Well-known member
מנהל
ראשית, לפחות בינתיים הוא לא מחובר אלי. גם ראיתי את הטכנאים שבאו לתקן את האינטרנט, אז גם אין לו סיבה לגלוש דרכי.
מבהירה שוב, הוא עמד לפני מבחן חשוב ביותר, הוא למד מהבית והיתה לו תקלת אינטרנט של כמה ימים והיה חייב אינטרנט.
איך אתה היית פועל בסיטואציה שהיתה? לא הם פנו אלי להתחבר לאינטרנט. האמא נכה מאד, והיא שביקשה ממני לתת לו להתחבר אלי, כשנכנסתי אליה לביקור, ואז גם הבן שגר אצלה ממש התחנן לקבל רשות ליום אחד. לא יכולתי לסרב.
אולי לא מעשה חכם, אבל בהחלט מעשה אנושי, מה עוד שתמיד ניתן לשנות סיסמה אם יהיה חשד להתחברות.
ואגב, נזכרתי שביום בו הוא התחבר, קיבלתי מייל מ TPLINK, שמישהו שלא מחובר תמיד, התחבר אלי.

למעלה