מי מזהה?

AB15

New member
אני מאמר כרכנים:)

כרכנים.. ממש ממש לא יודע אימור:)

tesnake

New member
רע כנס

היות והבעת פליאה על רמת הידע הלוקה בחסר שלי באורכי בואות ,בהודעה מ 31\08\04 ,הייתי פשוט חייב להגיב על המידע הקונקרטי והמבוסס אמפירית שהצגת בקשר לאורכי בואות. ובכן אני רשמתי שהנקבות מגיעות לסביבות ה4 מטר כלומר :יכול להיות מעט כלפי מטה ומעט מעלה. ובכן מה שכתוב בספרים, גם מבחינת ממוצעים וגם לגבי גדלים מקסימליים קצת תומך במה שכתבתי: 1) ב " מדריך לחיות מחמד של פיני אמיתי",הוצאת כתר, כתוב בקשר לבואה ק.ק.:" מגיעה עד 4 מטר" כלומר מקסימלי. 2)בספר: sakes, של peter stafford בהוצאת ה natural history museum,london כתוב על ב.ק.ק 3.6 מטר ממוצע,כלומר מקסימלי מעל4 מ'. 3)בספר: boas & pythons & other friendly snakes בהוצאת t.f.h כתוב שהאורך המקסימלי של ב.ק.ק הוא 4.2 מטר והממוצע הוא 3 מטר. קצת רחוק מהממוצע שאתה כתבת. ובכןלא יצא לי אישית לראות מפלצת של 4.5 מטר בואה אבל בהחלט יצא לי לראות בואה צעירה יחסית אצל חבר( משתתף בפורום) שהיתה ממש קרובה ל3מ'. ובגן הזואולוגי בב"ש היתה נקבה שהיתה בסביבות ה3מ. יעקב ז"ל הראה לי תמונה של בואה עצומה מארה"ב שהיתה כרוכה עליו, הוא טען שהיא היתה 4.5 מ'(עד כמה שאפשר להסתמך על זה....). השיא ( כנראה בגינס) לגודל מקסימלי של ב.ק.ק הוא 5.2 מ'(ע"פ יונתן). הייתי אומר שזה גם מעט מעלה את הממוצע. זה לא נכון לגמרי לאמר שכל קונסטריקטור.ק שתקנה תהפוך להיות 4.5 מ'מפלצת, וזה לא נכון לאמר, כאמת החצובה בסלע,אפילו מפי מגדל מומחה שכמותך, ש" הנקבות מגיעות ל2.5 בממוצע". תתחיל לקרוא קצת ספרים לפני שאתה קובע עובדות ו"מתפלא" כל כך.דרך אגב זו לא בקיעה של מקלותי.

naja

New member
איתי, אני לא מסכים איתך.

האורך המכסימלי שנמדד לבואה קונסטריקטור הוא 4.2 מטר. הנתון שמופיע בגינס הוא שגוי. כמו כן נמדדו שתי בואות באורך 3.9(דווקא אימפרטור ולא קונסטריקטור) ועוד כמה נמדדו באורכים של 3.5-3.7, אבל יש מעט מאוד בואות שאכן הגיעו או עברו את השלושה מטר והגודל הממוצע של נקבות מהתתי מין הגדולים הוא 2.5-3 מטר. ודרך אגב, יצא לי לשמוע על הרבה מאוד בואות באורך של 3-3.5 מטר, אבל משום מה כשפגשתי אותן במציאות הן תמיד היו באיזור ה2 מטר.

katadgi

New member
אז עכשיו אפשר לישון בשקט ../images/Emo13.gif

מתאים לי שהזכר/נקבה יהיו בסביבות ה2 מטר ללא האכלה אינטנסיבית (בהתייחס לסוף ההודעה שלך) עוד שאלה שעולה, אם אני מעוניין להביא זוג בואות (מאותה השרצה) יהיה זה נכון לגדל אותם באותו הטרריום? אם כן, מה הגודל המומלץ של הטרריום (לזוג)? תודה מראש, קובי

naja

New member
לא מומלץ לגדל באותו טרריום.

באופן כללי זה לא מומלץ, ואצל הבואות גם יש לא מעט מיקרים של קניבליזם בין צעירים. את הבוגרים אפשר לגדל ביחד בד"כ אלא אם כן לאחד מהם יש תאבון יוצא דופן. לדעתי טרריום של 200 על 100 מתאים לזוג בוגר.

katadgi

New member
ויש אפשרות להגדיל את האורך על חשבון

הרוחב של הטרריום? בוא נגיד 2.50 על 50 או 60 ?

tesnake

New member
איייי, שלויימל'ה שלויימל'ה , הכל

בוקע אצלו, שים אצלו ביצה מאובנת של דינוזאור והיא תבקע.

רן333

New member
הפרצופים

נראים פתניים-משהו... הייתי מהמר על lampropeltis triangulum sp. אני בכיוון?

למעלה