רע כנס
היות והבעת פליאה על רמת הידע הלוקה בחסר שלי באורכי בואות ,בהודעה מ 31\08\04 ,הייתי פשוט חייב להגיב על המידע הקונקרטי והמבוסס אמפירית שהצגת בקשר לאורכי בואות. ובכן אני רשמתי שהנקבות מגיעות לסביבות ה4 מטר כלומר :יכול להיות מעט כלפי מטה ומעט מעלה. ובכן מה שכתוב בספרים, גם מבחינת ממוצעים וגם לגבי גדלים מקסימליים קצת תומך במה שכתבתי: 1) ב " מדריך לחיות מחמד של פיני אמיתי",הוצאת כתר, כתוב בקשר לבואה ק.ק.:" מגיעה עד 4 מטר" כלומר מקסימלי. 2)בספר: sakes, של peter stafford בהוצאת ה natural history museum,london כתוב על ב.ק.ק 3.6 מטר ממוצע,כלומר מקסימלי מעל4 מ'. 3)בספר: boas & pythons & other friendly snakes בהוצאת t.f.h כתוב שהאורך המקסימלי של ב.ק.ק הוא 4.2 מטר והממוצע הוא 3 מטר. קצת רחוק מהממוצע שאתה כתבת. ובכןלא יצא לי אישית לראות מפלצת של 4.5 מטר בואה אבל בהחלט יצא לי לראות בואה צעירה יחסית אצל חבר( משתתף בפורום) שהיתה ממש קרובה ל3מ'. ובגן הזואולוגי בב"ש היתה נקבה שהיתה בסביבות ה3מ. יעקב ז"ל הראה לי תמונה של בואה עצומה מארה"ב שהיתה כרוכה עליו, הוא טען שהיא היתה 4.5 מ'(עד כמה שאפשר להסתמך על זה....). השיא ( כנראה בגינס) לגודל מקסימלי של ב.ק.ק הוא 5.2 מ'(ע"פ יונתן). הייתי אומר שזה גם מעט מעלה את הממוצע. זה לא נכון לגמרי לאמר שכל קונסטריקטור.ק שתקנה תהפוך להיות 4.5 מ'מפלצת, וזה לא נכון לאמר, כאמת החצובה בסלע,אפילו מפי מגדל מומחה שכמותך, ש" הנקבות מגיעות ל2.5 בממוצע". תתחיל לקרוא קצת ספרים לפני שאתה קובע עובדות ו"מתפלא" כל כך.דרך אגב זו לא בקיעה של מקלותי.